En magisk drömvärld

En magisk drömvärld. Av färger och former och tårar som bara finns på riktigt. Hon berättade om det. Hon hade suttit med mig och jag hade ingen aning om det. Två stolar och en sjukhussäng. Nu satt också jag upp. Mitt emot. När hon läste. Jag grät. Jag fick texten. Lade den i ryggsäcken. Stängde garderoben och lade nyckeln på nattduksbordet. Vill inte.

En magisk drömvärld. Tidsfördriv i ett skitliv. Två stolar och en sjukhussäng. Landstingsloggor lite överallt. Idag bär jag egna kläder. Blaskigt kaffe, smörgåsrån och portionsförpackningar med margarin. Vitt porslin på röda brickor. Skrammel, skrammel, alla faller men ingen ramlar. Tuschpennor och målarböcker. Rumstempererad Nocco. Plastdeodorant men dricksglas av glas. Fönster utan handtag, ytor utan syre. Skuld utan makt att förändra. Sol och fönstersmuts. Tunga dörrar, lätt panik. Skrik.

En magisk drömvärld. Jag vill åka hem. Du behöver nog stanna ett tag. Ofrivilligt armband, en signatur som suddas ut. Personnummer, namn och plats. Urladdade telefoner och sociala kontakter. Välkända patienter, personalen hälsar igen. Jag är inte ensam om att återvända. Systemet. Bristerna. Synligheten. Tydligheten. Uppriven. Golvet knarrar men håller. Blundar, tappar balansen. De fångar upp. De har namnbrickor och liv utanför vita väggar. De har nycklar och fritidsintressen. Vi ses i vakuumet, där döden ständigt närvarar. Har vi tur möts vi med.

  • Psyk

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Ja, du behöver nog stanna ett tag till Lita på det de säger. Du skriver så bra. Fortsätt med det i den mån du orkar. Kan bilda något. Hoppas så att du möter någon du känner förtroende för. (angående sista meningen) Du är värdefull. Kram❤

nouw.com/shining
Annarsvorejagintejag
Annarsvorejagintejag,

Får försöka göra det. Tack! Ja, det finns några i personalen som jag har förtroende för. Du också. Kram ❤

nouw.com/annarsvorejagintejag