LEBANESE HOMMOUS

Hommous må være noe av det beste som finnes - i hvert fall når den er hjemmelaget. Denne lille, men store retten er noe av det viktigste i den libanesiske mezaen og kan spises og kombineres med mye forskjellig. I løpet av den siste tiden har den også fått mye oppmerksomhet og stadig flere mennesker har begynt å lage den hjemme og ikke minst etterspørre den på flere spisesteder rundt om kring i landet. Den har til og med blitt fornorsket og du kan få den på vaffelen din hos Haralds Vafler. Hommous på vafler kan diskuteres, men for meg blir det takk, men nei takk. Hvis det er en ting hommousen skal være så er det libanesisk.

Jeg kommer fra et hjem hvor mat er en glede og noe som samler familien og hos oss liker vi å holde det ekte og tradisjonelt når vi lager maten. Jeg deler ofte ulike retter med dere på min Story og det er så mange som vil ha vår oppskrift på hommous. Derfor tenkte jeg at det er på tide med å vise dere hvordan dere kan lage en ordentlig libanesisk hommous helt fra scratch!

Denne kan du spise alene med pitabrød, som dip for grønnsaker, ved siden av kjøtt/kylling og på pannekaker - kødda, please ikke gjør sistenevnte.

DU TRENGER:

200 g Kikkerter
0,5 sitron (Sitronsaft)
3 sp tahini
1 sp gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
1/3 ts salt

SLIK GJØR DU:

Legg alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser for å mose kikkertene og blande alt sammen.
Miks alt sammen til du får en tykk ensfarget hommous og til du føler at bitene av kikkertene ikke er synlige lenger.
Etter at du har mikset alt sammen er det lurt å smake på den og se om man ønsker mer sitron eller salt.

aaaaand Voila - det er altså ikke vanskeligere enn det!
Helt til slutt liker jeg å pynte med litt paprikakrydder, hele kikkerter, hakket persille og olivenolje på toppen for smakens og ikke minst øynenes skyld.

xx, Anna .

  • FOOD

Liker

Kommentarer

...
...,
Elsker dette. Kan ikke du legge ut flere oppskrifter med libanesisk mat?
verozitas
verozitas,
Det er så godt <3 Spiser det ofte til fisk i stedet for potet 😊 nouw.com/verozitas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229