Frihet?

Paradise(Shitty)Hotel la for noen dager siden ut en liten «teaser» for en episode der de benyttet seg av islamsk adhan, mao: bønnerop, for å signalisere og «varsle» om krig imens deres deltakere gikk rundt som sheiker på bakgrunn av et «Dubai-Tema».

Den siste perioden har det oppstått mange diskusjoner rundt min tro og religion, spesielt i media og jeg har egentlig bare valgt å ikke blande meg inn, men nok er nok. For hvor vanskelig skal det faen meg være å respektere hverandre?!

Jeg føler media og folk generelt har oppført seg som en gjeng med drittunger (beklager språket) med kun et mål: å skape et skille mellom mennesker. Aldri har jeg noen gang følt meg mer annerledes på grunn av min religion i dagens samfunn som nå og aldri har jeg noen gang kjent på viktigheten av å finne noen «lik meg» for å styrke hverandre når ting raser sammen. At jeg i 2019 og i dagens samfunn skal føle dette er et STORT problem og jeg vet at jeg ikke er alene om det.

Jeg lever etter en ting i dette livet, og det er min frihet avsluttes når den påvirker en annens frihet - og nå har det rett og slett gått for langt. Jeg er provosert, lei meg og skuffet.

Jeg skal ikke gå i dybden av Telia-reklamen eller hvor stille det var etter det siste terrorangrepet, men måten TV3 og PH-teamet velger å oppføre seg er langt ifra akseptabelt.

Tv3 argumenterte det hele med at «mange misforsto humorbiten».

1. Ingen misforsto humorbiten.
Det er dere som derimot har misforstått hva som er humor og hva man skal tulle med, spesielt i en så sårbar fase.

2. Ikke prøv å overbevise meg om at TV3 virkelig trodde at dette var et «krigsrop».
Alle vet at dette er et rop som signaliserer bønn, fred og indre ro for en menneskegruppe og du trenger ikke være muslim for å vite dette, men kun et menneske. Ja, du hører dette til og med imens du slikker isen din hver sommer i et fremmed ferieland som Tyrkia, Marokko, Dubai, Egypt, Libanon, osv... Så ikke kom her og fortell meg at du ikke vet hva dette «ropet» innebærer.

3. Har vi enda ikke klart å forstå at religion er et sårbart tema?
Enten om det er snakk om islam, kristendommen, jødedommen eller hva det enn skulle være? De som er troende blir veldig provosert og ikke minst negativt påvirket når noen leker eller gjør narr av noe som står dem så nært. Kortere sagt: fin dere noe annet å tulle med enn andres religion - for det er ingen humor å finne der. Folk tar det personlig enten om du ønsker det eller ikke.

Jeg sier det igjen: Din frihet slutter når det påvirker en annens frihet.
Gjør deg selv en tjeneste og tenk på det neste gang du skal prøve å være «morsom».

Liker

Kommentarer

verozitas
verozitas,
Jeg har muslimske naboer og de er døds kule, men det er få jeg har møtt som har den holdningen de har til det meste. Til og med opplevd at en muslimsk taxisjofør skrek og klikket før han kastet meg ut av taxien da jeg kysset kjæresten min i baksetet. At ikke bare alle kan akseptere alle slik man er uavhengig religion, kjønn og legning. Da tror jeg verden ville vært et mye bedre sted!! nouw.com/verozitas
ecofriendly99
ecofriendly99,
Så bra skrevet, jeg er en muslim selv. Vi har alle rett til å tro på det vi vil, og samtidig respektere andres religioner og livssyn. nouw.com/ecofriendly99
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229