A WEEKEND IN PARIS

Å bestemme seg for å ta en helgetur til Paris er den beste avgjørelsen på lenge. Paris hadde veldig mye å by på og selv om jeg føler at 3 hele dager i denne byen var perfekt, er det fortsatt veldig mye som jeg ville se og som jeg dessverre ikke hadde tid til. På den positive siden kan jeg bruke dette som en unnskyldning for å reise dit igjen veldig snart, for som jeg skrev tidligere så ble jeg helt forelsket i byen.

Til tross for at Paris er veldig stort, klarte vi å finne et hotell og en plassering som passet oss perfekt. Vi bodde rett ved Notre-Dame i et område som heter Saint Germain, som er veldig sentralt og utrolig koselig. Gatene i området var fylt med søte cafeer, bra butikker og fantastiske restauranter. Hotellet vi bodde på heter Citadines og jeg var veldig fornøyd med det også. Ikke nok med at plasseringen var 10/10, men hotellet var veldig fint og servicen var helt super - noe som er viktig for meg når jeg er på tur i et land for første gang. Dette området og ikke minst hotellet er derfor noe jeg sterkt kan anbefale.

Dagene gikk ut på å få med seg de viktigste og typiske turistattraksjonene i Paris som Eiffeltårnet, Notre-Dame, Sacré-Coeur, Arc de triomphe, Trocadero, Pont Alexandre III, men også å shoppe på Champs-Élysées og ikke minst det luksuriøse Galeries Lafayette som nesten er et museum i seg selv, haha! Jeg fikk sett mye, men mangler fortsatt en del på listen da jeg ikke liker å henge meg så mye opp i planer når jeg er på ferie og heller go with the flow. Det er fint å legge en plan, men jeg liker å være åpen for at den også skal endres underveis fordi man må kjenne litt på hva man vil gjøre der og da - resten får jeg bare spare til neste gang.

Det viktigste var at jeg fikk ladet batteriene litt etter en veldig stressende og usikker periode, og kost meg sammen med folk jeg er glad i - det er viktig å sette av tid til det i ny og ne.

x, Anna .

Liker

Kommentarer

Hello Pariiiii

Bonjour from Pariiii!

Paris er veldig god, altså! Det som er så gøy er at jeg faktisk ikke hadde noen forventninger til denne byen og har derfor bare blitt positivt overrasket hele veien! For å være ærlig med dere så har Paris aldri vært en prioritert reisedestinasjon tidligere, men jeg kommer helt klart tilbake så fort jeg får muligheten til det - for jeg har blitt helt forelsket!

I dag er den siste dagen i denne fantastiske byen og er noe som skal nytes! Vi bestemte oss for å ta en helgetur og jeg har brukt tiden godt og fornuftig for å få med meg det viktigste og ikke minst det fineste. Hele byen er utrolig vakker og er et stort museum i seg selv!

Coat & Sweater - ZARA //Shoes - Stradivarius // Bag - H&M // Belt - GUCCI // Sunglasses - PRADA // Skirt - Random shop in Macedonia

Nå skal jeg straks ut for å shoppe litt, nyte de siste timene i Paris og faktisk møte en venninne som jeg har kjent lenge, men aldri møtt! Det hele startet på Instagram og jeg gleder meg masse til å endelig få møtt henne.

Bildedryss og tips fra denne turen kommer veldig snart - så hold dere oppdatert!

x, Anna .

Liker

Kommentarer

SOFT MONDAY

Den mørke tiden har kommet for å bli - i hvert fall for en god stund. På vei til jobb i dag tenkte jeg på at jeg virkelig kommer til å savne solen, for nå er det mørkt både til og fra jobb. Jeg husker at jeg ble skikkelig påvirket av dette forrige vinter og håper på at jeg skal klare å håndtere dette bedre i år - for the struggle var virkelig REAL. Jeg klarte så vidt å komme meg opp fra senga, liksom...

Det som faktisk er rart og ikke typisk meg, er at jeg lowkey gleder meg litt til det begynner å snø og til at byen lyses opp med all julepynten - for det er faktisk veldig koselig.

Men dere... I dag fant jeg og Kim en skikkelig koselig spot ved kontoret, som er Vinslottet. Jeg hørte mye om selve bygget, men visste ikke hva det var og at det seriøst bare er 2 minutter unna jobben min... Du skulle altså bare sett reaksjonen vår da vi gikk inn, haha! Takk og pris er det bare noen få uker siden selve bygget åpnet og sånn sett har vi ikke gått glipp av så mye. Her tror jeg det blir en sitting fremover - for noen ganger er det litt digg å sitte andre steder for å jobbe!

REKLAME

I dag hadde jeg på meg et typisk antrekk som jeg slenger på når jeg ikke vet hva jeg skal ha på: Et par boots, mom-jeans og en digg genser. Alle plaggene er fra NAKD og hvis du trenger noe nytt til høstgarderoben kan du bruke koden ANNARASMIAA20 for å få 20% på ditt neste kjøp hos www.na-kd.com. Koden varer forresten i 1 uke!

x, Anna .

Liker

Kommentarer

"Jeg vil også skrike ut som Anna Rasmia"

I forbindelse med et intervju ble jeg en gang spurt om hvordan jeg får en bekreftelse på at jeg har klart det som blogger og influencer.

For meg er det ikke topplisten eller statistikken på lesertallet som forteller meg det, men det er heller meldinger som «takk for at du snakker på vegene av oss når vi mister stemmen» som virkelig betyr noe for meg. Det er meldinger som dette som fortsatt gir meg motivasjon til å sette lyset mot saker jeg brenner for, med håp om å gjøre en endring.

Når man kommer inn i blogg-verdenen kan man raskt bli veldig oppslukt i hvor mange som klikker seg inn og hvor man er på topplisten hver dag, men leserne mine har virkelig klart å endre på mitt synspunkt når det kommer til dette. I dag er jeg mer enn nok fornøyd med at mine tekster kan ha hjulpet en jente under en vanskelig periode, at jeg har snakket på vegene av en liten folkegruppe eller i det hele tatt klart å inspirere noen til å skrike ut om det de mener og står for.

Grunnen til hvorfor jeg tar opp dette akkurat nå er fordi jeg kom over en artikkel fra Porsgrunn Voksenopplæring som gjorde meg så rørt at jeg fikk tårer i øynene. Her har en gjeng med voksne mennesker som nylig har kommet til Norge blitt inspirert av teksten min og selv sagt hvordan de ønsker å skrike ut for ting de selv brenner for og dette vil jeg dele med dere - for det var så sårt og vakkert på en og samme tid.

Å få lov til å skrive fritt om noe vi mener, det skal vi i alle fall gjøre mye mer av:

Jeg vil også skrike ut som Anna Rasmia på grunn av diskriminering i hjemlandet mitt. I hjemlandet mitt er problemet ikke bare kjærlighet, men folk har også problemer med å skaffe jobb på grunn av dialekt i språket sitt eller religion. Selv om jeg er fra dette landet, diskuterer jeg ofte denne saken fra Norge. Noen ganger tenker jeg: Hvis alle tenker som jeg, blir diskriminering borte fra hele verden.

– Kvinne, Afghanistan

Jeg mener respekt for hverandre er en av de viktigste verdier i et samfunn. Selv om vi er vant til forskjellige kulturer og levemåte, er det det veldig viktig å ta hensyn og respektere hverandre, derfor må utlendinger prøve å integrere seg i det norske samfunnet.

– Mann, Eritrea

Jeg leste en tekst om ei jente som heter Anna Rasmia som skriker ut om kulturforskjellen. Jeg vil også skrike ut som henne. Jeg vil skrike ut om diskriminering mellom jenter og gutter. Jeg vil skrike ut og spørre mine landsmenn hvorfor. I min kultur har en gutt veldig mye større verdi enn ei jente. Når ei dame føder ei jente blir alle i familien triste. Det er veldig viktig for en familie at det første barnet er gutt. Hvis ei dame føder tre eller flere jenter, da har mannen hennes rett til å få ei ny kone. Han tror at kona hans har et problem.

Jeg vil skrike ut om rett til frihet. I min kultur har ikke kvinner tillatelse til å velge for seg selv. Når ei jente ønsker å bli gift, bestemmer faren eller bestefaren hennes når og med hvem hun kan gifte seg med. Jenter har ikke rettighet til å velge mannen sin. Jenter har ikke rettighet til å gå på skole, men for gutter er det annerledes. Det er litt bedre for jenter nå i de store byene, for eksempel i hovedstaden, men dessverre følger resten av landet denne kulturen. Jeg håper det blir endring i min kultur.

-Kvinne, Afghanistan

Jeg er enig med Anna Rasmia fordi vi er ikke så forskjellige når vi er mennesker selv om vi har forskjellige kulturer og religioner. Vi kan blande kulturer og lage en fin kultur som vi kan bruke sammen, men vi må ta vekk religion for å samarbeide med hverandre. Jeg synes det er veldig dumt at noen tror de er bedre enn andre og det er helt feil fordi ingen er bedre enn andre. Vi kan samarbeide hvis vi hjelper hverandre.

– Mann, Somalia

Jeg skrek ut for kjærligheten og de skriker ut for diskriminering, respekt, frihet, fellesskap og kultur.

Teksten deres traff meg skikkelig og det er engasjement som dette jeg ønsker å oppnå med å være en blogger og påvirker - så tusen takk for at dere lytter til meg. Jeg lover å gjøre det samme.

Du kan lese hele teksten HER

x, Anna .

Liker

Kommentarer

SPRING READY

In cooperation with NAKD

Hver vår pleier jeg å ha en skikkelig garderobe-detox for å kvitte meg med plagg jeg ikke bruker lenger og ikke minst for å holde orden på hva jeg faktisk har. Til nå har jeg klart å samle så mange klær som jeg på søndag (26.05) skal selge på MESH og jeg anbefaler dere alle sammen å stikke innom! Jeg er en person som kjøper mye klær, men passer samtidig på å kvitte meg med disse på en mer omtenksom måte - enten ved å gi bort eller å selge til en veldig billig penge.

Jeg liker også å kvitte meg med mange plagg ved starten av en ny sesong slik at jeg kan skape rom for nye med god samvittighet og det er akkurat det jeg har gjort! Denne våren har jeg fått skikkelig dilla på lange kjoler og plagg som både er stilig og behagelige og fant mye av det jeg lette etter på NAKD. Jeg eeelsker kolleksjonene deres og fikk hamstret inn noen nydelige plagg derfra. 17.mai kjolen min var blant annet fra NAKD og jeg fikk utrolig mange spørsmål om den, men ville vente med å fortelle dere om det til nå da jeg har en rabattkode til dere!

Under kan du ta en titt på noen plagg som jeg skal bruke mye denne våren og om du liker noe du finner på NAKD kan du bruke rabattkoden Rasmia15 for å få 15% på et helt kjøp! Rabattkoden varer foresten kun i 48 timer - så vær rask!

KJOLE - HER

KJOLE - HER // SKJORTE - HER

GENSER - HER // KJOLE - HER

x, Anna .

Liker

Kommentarer

8 TANKER PÅ EN SØNDAG

1. Jeg tenker at jeg tenker for mye og at jeg faktisk må slutte med det. Overthinking må være den sykdommen som lowkey rammer flest mennesker og jeg vet ikke helt om vi kommer noe fremover med det. Jeg tenker også at jeg skal begynne å deler mer av mine tanker med dere. Dagens tanker, gode tanker, dårlige tanker - mange tanker. Her har du uansett flere av dagens tanker samtidig som jeg tenker på hvor mange ganger jeg har sagt ordet "tenker" til nå...


2. Det må sikkert være så mange der ute som tror jeg er helt gal etter det jeg la ut på story ang. DNA-testing, hahah! Selv om jeg tror på det, så bygger det hele seg opp av konspirasjonsteorier og det er ikke alltid man klarer å overbevise folk med det. I tillegg kan man høres veldig COCO ut når man prøver å forklare seg selv med noe som ikke alle anerkjenner som "sant" eller "fakta".


3. At folk seriøst må slutte å bry seg om hva andre mennesker gjør eller hvordan de velger å leve livet sitt! Med dette hinter jeg til Halal-politiet som jobber overtid hver eneste dag. Jeg tenkte først at jeg ikke orker å forklare meg, fordi jeg virkelig ikke skylder noen en forklaring, MEN folk må forstå at det finnes flere sider av en sak! Kjære søster, det finnes visse dager i måneden hvor man ikke kan faste, det finnes champagne uten alkohol og det går faktisk an å kose seg selv om det er ramadan. Jeg skjønner at folk er nysgjerrig på andres liv, men WOW noen ting sjokkerer meg skikkelig...


4. At jeg må ta det med solkrem og beskyttelse seriøst. Jeg pleier å steke meg selv under solen hver sommer selv om jeg vet at det er svært skadelig og må virkelig gi meg! Heller selvbruning eller blek hud enn rynker og andre sykdommer.


5. At tid er uforutsigbart og at vi noen ganger tar det for gitt. Noen ganger lever vi som om vi er helt sikre på at morgendagen eksisterer eller at vi i det hele tatt lever om 2 timer. Sykt mørk tanke, I know, men jeg har tenkt litt på det i de siste dagene. Noen ganger krangler man med noen man er glad i eller så går man til sengs sint på grunn av noe bestevenninnen din sa, uten om å rette opp i situasjonen med en gang - og akkurat det er så synd, for vi har ikke all verdens tid selv om det noen ganger føles sånn ut.


6. At jeg faktisk har lyst til å ta en løpetur etter å ha lagt ut dette innlegget. Omg, jeg kan faktisk ikke tro at jeg tenker eller i det hele tatt føler det?! Noen ganger får jeg bare noen syke "løpe-kicks" og skulle ønsker de kom hver eneste dag...


7. At vi er i 2019 OG AT HVITE GAMLE MENN FORTSATT BESTEMMER OVER KVINNEKROPPEN! Altså, hvor langt skal dette gå?! Jeg elsker at alle sosiale medier plattformer er dekket med dette emnet her og håper denne kriger blir tatt videre til det resulterer i likestilling og ikke minst rettferdighet. Selv om jeg tror på påvirkningskraften av sosiale medier håper jeg også at det blir gjort mye mer på bakgrunn av dette - og da mener jeg hele verden, for vi har en stor jobb å gjøre.


8. At jeg har kjøpt så mange gode bøker som jeg gleder meg til å lese - blant annet Third Culture Kids!

x, Anna .

Liker

Kommentarer