EN BEDRE MANDAG

Dette må ha vært en av de bedre mandagene - i hvert fall for en stund. Ukene som gikk var veldig usikre og en ren berg-og-dal-bane - spesielt når det kommer til jobbfronten. På den positive siden har jeg nå signert en ny kontrakt med det nye selskapet som har kjøpt opp VITA og jeg kjenner at jeg endelig er back on track igjen. Det er noe med å ha den sikkerheten og føle at man kan puste lettet ut og starte med blanke ark, og det skal jeg gjøre fra og med denne uken.

Det beste med dagen må selvfølgelig også være at den har vært fylt med mote, kunst, mangfold, musikk og fantastiske mennesker. Etter jobb dro jeg direkte til lanseringsfesten til den nyeste utgaven av YPPĒ-magasinet, som jeg er utrolig stolt og takknemlig over å være en del av. Nicole (@ms.rafiki) og hennes team hadde satt sammen et fantastisk event som var vellykket på alle mulige måter og som jeg ble utrolig inspirert av, og ikke for å glemme den ikoniske utgaven som mater både sjel og sinn. Hvis du enda ikke har kjøpt utgaven, så vet jeg ikke hva du venter på.

Dagen har med andre ord vært veldig lang, men samtidig herlig! Nå ska jeg kose meg sammen med familien, klister meg fast i sofakroken og nyyyte en kopp med te, mmm!

Den diggeste jakken fra @Urban.Pioneers

Mitt intervju med YPPĒ

Flinkeste Lamia Be - sjekk hun ut på insta @lamia.be

Slapp av det er Tøyen-Cola :)

x, Anna .

Liker

Kommentarer

Q&A

HVORDAN VIL DU BESKRIVE FORHOLDET DITT MED MOREN DIN?
Mamma fikk meg da hun kun var 20 år gammel og på bakgrunn av dette har vi et veldig spesielt forhold. Vi har på en måte vokst opp og lært mye på veien sammen, både om hverandre og livet generelt. Jeg vil si at vi har et veldig sterkt og unikt bånd og uansett om vi krangler eller er uenig så vet begge to innerst inne hvor vi har hverandre. Det som gjør at båndet er så unikt og sterkt er også fordi hun har oppdratt meg alene fra da jeg var 1 år gammel og det har på en måte vært oss to mot verden. For meg er hun en mor, far, bestevenn og søster - og jeg tror det beskriver forholdet på den beste måten.


HVOR FÅR DU INSPIRASJONEN DIN FRA?
Haha, jeg får dette spørsmålet hver gang jeg har en Q&A! Inspirasjonen min får jeg fra veldig mange forskjellige steder. Instagram er selvfølgelig en hovedkilde, men også alle omgivelsene rundt meg. Jeg blir veldig inspirert av å være blant mennesker, gå rundt i byen og egentlig bare holde meg oppdatert på trendene!


OBSESSED MED DEG OG STILEN DIN - TRENGER NOEN TIPS TIL OUTFIT TIL EN KALD NORSK VINTER!
Så utrolig hyggelig å høre - tusen takk! Det aller beste tipset er faktisk å investere i ordentlig ullundertøy, slik at du enklere kan sette sammen antrekket utenom å tenke så mye på at resten må være så varmt, haha! Ellers pleier om vinteren å fokusere mye på digge og store gensere, samt flared bukser som jeg faktisk kan bruke over undertøyet nevnt ovenfor… Tro det eller ei, men jeg ofrer ikke kulde for mote lenger - nå gjelder det bare å finne en balanse, haha! Anyways, det blir selvfølgelig mange vinter outfits med tiden som kommer - så hold deg oppdatert :D


TIPS TIL Å ØVE PÅ EKSAMEN INNEN 3 UKER?
Glem søvn, et sosialt liv og utseende - nei da, haha! Vi har alle tatt et skippertak en gang i blant og mitt beste tips i dette tilfellet er å finne et fast mønster med tidligere eksamensoppgaver. Hva er det som alltid kommer? Hva er kjernen i faget? Hvilket emne i dette faget kan jeg flette inn, uansett hva jeg blir spurt om? Du vil nesten alltid finne et mønster som gjentar seg også vil det selvfølgelig ikke skade å lese oppsummeringer for hvert eneste emne - Lykke til!


ER DU I ET FORHOLD?
Med Chips. Jeg elsker chips.


JEG LIKER IKKE UTDANNING OG KLARER IKKE SKOLEOPPLEGG. MÅ MAN UTDANNE SEG FOR Å VÆRE VELLYKKET I LIVET OG «FÅ DET TIL»?
Dette er et veldig spennende spørsmål som jeg ofte har diskutert, spesielt med mamma som er en lærer. Mitt syn på dette er at det ikke finnes en fasit på hvordan man blir vellykket i livet, men at det heller finnes noen sikre utveier man kan ta for å igjen sikre at man skal ha det komfortabelt både økonomisk og på den personlige fronten.

Skoleveien er ikke like enkel for alle og det er ikke rart av utrolig mange studenter dropper ut hvert eneste år. Dessverre har samfunnet nesten blitt lagt opp for at du er avhengig av "papirer" for å enklere kunne skaffe de en jobb som gir deg en god inntekt og ikke minst status, for de som ønsker det. Om dette er rettferdig eller ikke er en helt annen diskusjon, for det finnes mange flinke mennesker der ute som vet hva de driver med, men som igjen blir sluknet av karakterer og deres vanskeligheter for å samarbeide med et såkalt skolesystem.

Du trenger ikke høyere utdanning for å klare det eller i det hele tatt bli vellykket, men vi kan ikke se bort ifra av at disse papirene gjør veien enklere og klarere for noen mennesker, fordi man bærer på dokumentasjon som viser at man er kvalifisert innenfor et spesifikt felt. Samtidig har jeg møtt på flere dyktige mennesker som droppet ut av videregående og som likevel klarte å få seg en jobb som krever høyere utdanning - her er det altså deres lyst, engasjement og interesser som tar over og som gjør de til enda viktigere kandidater enn de med kun A i snitt. Jeg har faktisk selv vært i kontakt med flere arbeidsgivere som er mer interessert i hva du har fått til, enn hvilken karakter du fikk på Bacheloroppgaven din - og det er jo med på å løfte håpet, eller hva?

Siden jeg gikk inn på det med interesser, vil jeg gjerne utdype meg mer her. Da jeg hadde denne diskusjonen med mamma sa jeg rett ut "Hvis jeg var flink i fotball, hadde fin stemme eller for eksempel var en flink designer hadde jeg lett droppet ut av skolen for å følge etter interessen min - for i bunn og grunn går jeg kun på skole fordi jeg til slutt skal få penger ut av det og hvis jeg kan få penger gjennom å yte min interesse, hvorfor skal jeg da være bundet av et skolesystem?".
Dette tar meg igjen inn på det med at utdanning ikke kun er fasiten for et "vellykket liv". Hvis du ikke klarer å være en del av skolesystemet så anbefaler jeg deg heller å tenke litt på hva dine interesser er og hvordan du kan bruke dette til å vokse? Se bort ifra skole og tenk mer på hvordan du kan utvikle deg selv gjennom ting du liker og ikke minst brenner for og hvordan du kan bruke akkurat dette for finne et yrke eller et felt som passer for akkurat deg.

Sist men ikke minst så vil jeg minne deg på at det ikke finnes en definisjon på et "vellykket liv" det er kun du som definerer dette for deg selv, og utdanning, yrke, inntekt og status har ingenting med å "ha fått det til" å gjøre. Dette var et veldig langt svar, men jeg håper det hjalp litt <3


HVILKE SNEAKERS KAN DU ANBEFALE TIL VINTEREN?
Det er så vidt vindt vintersko er nok for dette været, haha! Om du absolutt vil bruke sneakers på denne tiden av året (noe jeg selv gjør) så anbefaler jeg de gode gamle Nike Air Force. De har en tykk såle og materialet tåler en del.


HVORDAN VIL DU BESKRIVE STILEN DIN?
Uhh - vanskelig spørsmål, men jeg vil si den er chic, sporty og komfortabel.


HVILKE HUDPRODUKTER BRUKER DU? DU HAR SÅ FIN HUD!
Thank you! Jeg kommer snart med en oppdatert hudpleierutine, da jeg har byttet ut mange produkter i løpet av den siste tiden - stay tuned!


ER DU FØDT I NORGE?
Yes, jeg er både født og oppvokst i Norge, men bodde i Libanon fra da jeg var 1-3 år, før jeg og mamma flyttet tilbake hit.


HVA ER DITT BESTE TIPS FOR Å KOMME OVER KJÆRLIGHETSSORG?
Dette er et veldig vanskelig spørsmål fordi det er så forskjellig fra person til person, men jeg tror veldig på skjebnen og mitt beste tips er egentlig bare å tenke på at det som skjer er for ditt eget beste og at alt som er ment for deg ikke vil "miste" deg, uansett hva. Det er lettere sagt, enn gjort i vanskelige situasjoner som et brudd, men alt vil gi mening tilslutt. Hold ut, pust og tenk kun på deg selv.


HVORDAN REDIGERER DU BILDENE DINE PÅ INSTAGRAM?
Jeg bruker kun VSCO for å redigere bildene mine og bruker filteret som heter A4. I tillegg til å legge på litt filter pleier jeg å leke meg frem med lysstyrken og kontrastene. VSCO er den beste redigerings-appen for redigering og jeg har ikke funnet noe som fungerer bedre enn den.


HVA SYNES DU OM AT INSTAGRAM HAR FJERNET LIKES?
Som jeg nevnte på Insta så er jeg ikke helt sikker på hva jeg mener om dette. Jeg føler på en måte at jeg både er for og imot på bakgrunn av mange forskjellige ting. Hovedgrunnen med dette er jo for å redusere at spesielt unge jenter skal sammenlikne likes og bli påvirket av dette, men samtidig er jeg usikker på om det er her "løsningen" ligger når det kommer til mental helse og påvirkningen av dette gjennom Sosiale-Medier. Det er så veldig mange andre faktorer som spiller en stor rolle på de ulike plattformene og det er ikke kun like-knappen som er med på å gjøre verden til et bedre sted. Instagram vil også at folk skal tenke mer på det kreative og hva de virkelig ønsker å legge ut, utenom at frykten for å få "lite likes" skal ha noe å si - og sånn sett liker jeg tanken.


HVA ØNSKER DU DEG TIL JUL?
Jeg ønsker meg ingenting til jul og har faktisk tatt avstand fra gaver når det kommer til den feiringen. Jeg synes gaver er koselig, men det blir så feil fokus og så mye overdrivelser når det kommer til dette… Så svaret mitt må her bli «fred i verden», lol.


NÅR SKAL DU FLYTTE INN TIL LEILIGHETEN DIN OG KJØPTE DU DEN SELV?
Forhåpentligvis er prosjekt ferdig i 2021 1.kvartal, og jeg satser på å flytte inn da. Jeg tok opp lån og kjøpte leiligheten selv, men har mamma som «sikkerhet i bolig» og som hjalp veldig, da det ikke er like enkelt å kjøpe alene per dags dato…

x, Anna .

Liker

Kommentarer

A WEEKEND IN PARIS

Å bestemme seg for å ta en helgetur til Paris er den beste avgjørelsen på lenge. Paris hadde veldig mye å by på og selv om jeg føler at 3 hele dager i denne byen var perfekt, er det fortsatt veldig mye som jeg ville se og som jeg dessverre ikke hadde tid til. På den positive siden kan jeg bruke dette som en unnskyldning for å reise dit igjen veldig snart, for som jeg skrev tidligere så ble jeg helt forelsket i byen.

Til tross for at Paris er veldig stort, klarte vi å finne et hotell og en plassering som passet oss perfekt. Vi bodde rett ved Notre-Dame i et område som heter Saint Germain, som er veldig sentralt og utrolig koselig. Gatene i området var fylt med søte cafeer, bra butikker og fantastiske restauranter. Hotellet vi bodde på heter Citadines og jeg var veldig fornøyd med det også. Ikke nok med at plasseringen var 10/10, men hotellet var veldig fint og servicen var helt super - noe som er viktig for meg når jeg er på tur i et land for første gang. Dette området og ikke minst hotellet er derfor noe jeg sterkt kan anbefale.

Dagene gikk ut på å få med seg de viktigste og typiske turistattraksjonene i Paris som Eiffeltårnet, Notre-Dame, Sacré-Coeur, Arc de triomphe, Trocadero, Pont Alexandre III, men også å shoppe på Champs-Élysées og ikke minst det luksuriøse Galeries Lafayette som nesten er et museum i seg selv, haha! Jeg fikk sett mye, men mangler fortsatt en del på listen da jeg ikke liker å henge meg så mye opp i planer når jeg er på ferie og heller go with the flow. Det er fint å legge en plan, men jeg liker å være åpen for at den også skal endres underveis fordi man må kjenne litt på hva man vil gjøre der og da - resten får jeg bare spare til neste gang.

Det viktigste var at jeg fikk ladet batteriene litt etter en veldig stressende og usikker periode, og kost meg sammen med folk jeg er glad i - det er viktig å sette av tid til det i ny og ne.

x, Anna .

Liker

Kommentarer

SPINAT SALAT

Noe av det beste jeg vet om er salater og jeg elsker at noe så sunt kan være så digg!
En av mine favoritter er denne spinat salaten som seriøst er så enkel å lage. Selv om det ikke er så mange ingredienser i selve salaten ligger magien i selve dressingen og er det som gjør den så god.

Hvis du elsker syrlige salater som meg (og spinat ofc) kan jeg garantere at du vil elske denne - her har du ingrediensene!

GRØNNSAKER:
Spinat
Løk eller rødløk

TOPPING:
Valnøtter
Fetaost

DRESSING:
Olivenolje
Sitron
Granateple Sirup
Salt
Sumak krydder

Enjoy!

  • FOOD

Liker

Kommentarer

SNAKE STATEMENT

Jeg har ikke helt klart å komme meg over Snake Print trenden og kjøper fortsatt inn plagg med dette mønsteret - snakk om statement altså! Jeg fikk øyet på et skjørt som er identisk med veggen på rommet mitt og måtte bare ha det - haha.

Selv om jeg er veldig glad i dette mønsteret er det ikke så enkelt å style og jeg pleier å være ekstra forsiktig med hva jeg kombinerer plagget med, da det fort kan bli for mye og fordi jeg ellers ikke er så fan av å mikse mønster. Siden det skriker statement av dette skjørtet ønsket jeg å ha det i fokus og kombinerte det derfor med kun svarte plagg. Her har du litt inspirasjon til hvordan du kan style et plissert statement-skjørt!

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

Q&A

Hva var det beste og verste med Dubai turen?
Åhh - det er et skikkelig vanskelig spørsmål, for vi koste oss seriøst fra start til slutt!
Det beste med turen vil jeg si var stranden som vi lå på hver morgen på JBR og selvfølgelig ørken-safari som var utrolig gøy. Det er mange som har blanda meninger om opplegget rundt ørken-safari, men det er virkelig hva man gjør det til selv og jeg manglet ikke godt selskap for å si det sånn! Du kan kaste meg og jentene hvor som helst og vi vil fortsatt klare å lage liv, haha!

Det verste med Dubai må være trafikken. Hvis du først blir stuck i trafikken så kan du like godt lukke øynene og sove - for det kommer til å ta sin tid. Jeg husker at jeg skulle utenfor Dubai for å besøke familie en dag og havnet opp i verdens lengste kø.


Hvordan går treningen?
Hehe, så hyggelig at du spør.. Jeg har trent noe her og der, men det har dessverre ikke vært noe som jeg har fått til fast. Det er rett og slett fordi jeg endelig har funnet ut av at treningssenter ikke er noe for meg. Jeg klarer ikke å finne motivasjon av å trene med maskiner og savnet virkelig den menneskelige delen av treningen. Derfor.....*trommevirvel* skal jeg starte med KICKBOXING igjen! Det er mer enn tre år siden sist og jeg føler at ringen bare skriker etter meg. Nå har jeg en trener å forholde meg til, jeg har et team og jeg har et tidspunkt som jeg må dukke opp til - og det er akkurat det som skal til for at jeg skal klare å komme meg på trening.


Føler du at BI er en bra skole? I såfall hvorfor?
Jeg var veldig fornøyd med BI og har skrevet mye om skolen, utdanningen og retningen jeg tok på bloggen tidligere. Alt under dette teamet kan du finne under "EDUCATION" kategorien på bloggen min eller ved å trykke HER !


Hvordan ble du og Someia kjent?
Jeg og Sommi ble faktisk kjent gjennom en annen bestevenninne som heter Nada - altså felles venner. Vi har kjent hverandre kjempe lenge, men det var først for noen år siden at vi faktisk ble så close som vi er i dag. Jeg er så takknemlig for å ha henne i mitt liv - hun er en blessing.


Hvordan contourerer du nesa uten at det ser "skittent" ut?
Regel nummer 1 for meg er å ikke bruke kremete produkter når man skal konturere. Jeg bruker alltid et mildt bronze-farget solpudder og bruker en smal børste for å legge produktet. Jeg føler at det veldig enkelt kan bli flekkete og "oljete" hvis man bruker kremete produkter.


Hva er planene dine nå som du er ferdigutdannet?
Planen min foreløpig er det jeg driver med nå. Jeg er Social Media Manager, innholdsskaper og Markedskoordinator for en bedrift og trives veldig med det jeg jobber med. Jeg har nylig tatt over stillingen til vår markedssjef i en liten periode og gleder meg veldig til å lære mer og ikke minst utvikle meg innenfor den bransjen jeg jobber i. Selv om jeg blir en hektisk periode fremover ser jeg veldig frem til å utfordre meg selv og se hvor mye jeg kan presse meg selv (på en sunn måte).

Så ja, planene jeg ønsket å nå etter utdanningen har jeg vært veldig heldig med å oppnå etter kort stund, men det betyr selvfølgelig ikke at jeg er tilfredsstilt med det. Jeg har mange planer jeg ønsker å jobbe mer med og som jeg selvfølgelig skal dele med dere når den tid passer seg!


Når får du leiligheten din?
Jeg får leiligheten min i 2021 - så det er fortsatt en god stund til. Selv om det frister å flytte inn med en gang og virkelig sette et personlig preg på sin egen plass er jeg glad for at jeg fortsatt er hjemme slik at jeg kan være med under Hani sin oppvekst. Så tidspunktet passet veldig bra sånn sett.


Kommer du til å lage house Tour av leiligheten din?
Ehhhhh, Selvfølgelig!! Jeg gleder meg så mye til å innrede min egen leilighet og skal ta dere med på denne reisen fra start til slutt!


Hvorfor bytte du ikke videregåendeskole hvis du ikke trivdes der du var?
Det er flere av dere som har stilt meg dette spørsmålet etter at jeg delte innlegget og jeg skjønner at det er mange som lurer på dette - for det er ikke vanskeligere enn å søke inn på en ny skole. For meg var det andre ting som lå i bakgrunnen. Jeg hadde jobbet så hardt for å i det hele tatt kunne komme inn på skolen og ønsket ikke å gi meg kun på grunn av miljøet. For meg hadde det vært det samme som å gi opp et stort prosjekt fordi man er redd for småting - og jeg klarte ikke å akseptere tanken. Derfor bet jeg heller tennene sammen og fokuserte på å nå målet mitt. Undervisningen var veldig bra på Elvebakken i motsetning til andre skoler i Oslo, men det var kun miljøet som jeg ikke klarte å like eller i det hele tatt passe inn i. Jeg prøvde hele tiden å minne meg selv på at jeg er på skolen for å lære og ikke for å danne relasjoner - for det hadde jeg uansett utenfor skolen og det var det eneste som drev meg videre. Jeg ville rett og slett ikke gi opp og derfor fortsatte jeg.


Hvordan ble du og Rawdah kjent?
Vi ble kjent gjennom sosiale medier. Hun er verdens nydeligste jente og hun inspirerer meg på SÅ mange måter. Hvis du ikke følger henne på Insta (@rawdis) så vet jeg ikke hva du venter på, sis...


Er du Sunni eller Shia muslim?
Jeg er muslim. Enough said.


Hvordan er størrelsene på Alexander McQueen skoene?
Skoene vil jeg si er True To Size. Jeg har dem i størrelse 37 og er det jeg bruker til vanlig som feks. Nike Air Force. Samtidig må jeg innrømme at de ikke er verdens deiligste og mest komfortable sneakers, da de er litt stive. Ellers synes jeg de er verdt pengene fordi de rett og slett er de fineste hvite sneakersene man kan finne der ute - i mitt hode er sko investering og ikke spør meg hvorfor eller hvordan - det er bare sånn :)


Hvilken "billig" kleskjeder er dine favoritter?
Jeg ELSKER Zara og det tror jeg at mange av dere har fått med seg, haha! Jeg er også veldig glad i MANGO, Weekday, GinaTricot, TopShop, Bershka og Pull&Bear.


Hvordan planlegger du reiser?
Haha, jeg er faktisk ikke flik til å planlegge reiser og tar det meste veldig spontant! Jeg elsker følelsen av å hoppe på et fly når man minst forventer det og bare kjenne på at man lever (høres jævlig cliché ut, men det er sant). Når det kommer til planlegging av hva jeg skal på reiser liker jeg å gjøre litt research før jeg setter meg på flyet og skriver ned hva jeg vil gjøre under oppholdet mitt. Jeg pleier ikke å skrive ned når jeg skal besøke ulike ting, men lager heller en liste som jeg velger destinasjoner fra avhengig av hva jeg vil gjøre akkurat den dagen - igjen veldig spontant. Noen ganger synes jeg det kan være slitsomt å planlegge for mye - man er jo tross alt på ferie og da liker jeg å ha det ganske chill.


Hvilken bronzer bruker du?
Hvis jeg skulle valgt et sminkeprodukt som jeg ikke kunne levd uten så hadde det vært en bronzer og som et resultat av dette har jeg MANGE! Altså jeg elsker å finne nye bronzere og tester konstant nye som kommer på markedet, men mine all time favoritter er Soleil Tan De Chanel og Isadora sin klassiske i fargen 94 Matte Tan - her har du både en drugstrore og highend bronzer!


Er den lille babyen du legger ut bilde av broren din og har dere samme far?
Haha, jeg skjønner at folk kan bli forvirret av aldersforskjellen her, men ja - det er min lillebror og nei, vi har ikke samme far.


Hvordan kjenner du Zain fra den libanesiske filmen?
Det er virkelig en liten historie i seg selv. Som mange av dere sikkert fikk med dere ble jeg veldig påvirket av denne filmen og delte dette med dere på bloggen. Like etter kontaktet en venninne som heter Julie meg og fortalte at mannen hennes hadde jobbet med å få denne filmen til Norge og at Zain er bosatt i Norge i dag - noe jeg ikke visste i det hele tatt. Anyway, etter noen uker kontaktet Julie meg igjen og spurte om jeg kunne arabisk fordi Zain og faren hans trengte en tolk under et Oslo opphold og selvfølgelig sa jeg ja! På grunn av dette har jeg og Zain blitt kjempe gode venner og vi snakker med hverandre så og si hver eneste dag, haha. Han er en skikkelig godgutt.

xx, Anna .

Liker

Kommentarer