Q&A

HVORDAN VIL DU BESKRIVE FORHOLDET DITT MED MOREN DIN?
Mamma fikk meg da hun kun var 20 år gammel og på bakgrunn av dette har vi et veldig spesielt forhold. Vi har på en måte vokst opp og lært mye på veien sammen, både om hverandre og livet generelt. Jeg vil si at vi har et veldig sterkt og unikt bånd og uansett om vi krangler eller er uenig så vet begge to innerst inne hvor vi har hverandre. Det som gjør at båndet er så unikt og sterkt er også fordi hun har oppdratt meg alene fra da jeg var 1 år gammel og det har på en måte vært oss to mot verden. For meg er hun en mor, far, bestevenn og søster - og jeg tror det beskriver forholdet på den beste måten.


HVOR FÅR DU INSPIRASJONEN DIN FRA?
Haha, jeg får dette spørsmålet hver gang jeg har en Q&A! Inspirasjonen min får jeg fra veldig mange forskjellige steder. Instagram er selvfølgelig en hovedkilde, men også alle omgivelsene rundt meg. Jeg blir veldig inspirert av å være blant mennesker, gå rundt i byen og egentlig bare holde meg oppdatert på trendene!


OBSESSED MED DEG OG STILEN DIN - TRENGER NOEN TIPS TIL OUTFIT TIL EN KALD NORSK VINTER!
Så utrolig hyggelig å høre - tusen takk! Det aller beste tipset er faktisk å investere i ordentlig ullundertøy, slik at du enklere kan sette sammen antrekket utenom å tenke så mye på at resten må være så varmt, haha! Ellers pleier om vinteren å fokusere mye på digge og store gensere, samt flared bukser som jeg faktisk kan bruke over undertøyet nevnt ovenfor… Tro det eller ei, men jeg ofrer ikke kulde for mote lenger - nå gjelder det bare å finne en balanse, haha! Anyways, det blir selvfølgelig mange vinter outfits med tiden som kommer - så hold deg oppdatert :D


TIPS TIL Å ØVE PÅ EKSAMEN INNEN 3 UKER?
Glem søvn, et sosialt liv og utseende - nei da, haha! Vi har alle tatt et skippertak en gang i blant og mitt beste tips i dette tilfellet er å finne et fast mønster med tidligere eksamensoppgaver. Hva er det som alltid kommer? Hva er kjernen i faget? Hvilket emne i dette faget kan jeg flette inn, uansett hva jeg blir spurt om? Du vil nesten alltid finne et mønster som gjentar seg også vil det selvfølgelig ikke skade å lese oppsummeringer for hvert eneste emne - Lykke til!


ER DU I ET FORHOLD?
Med Chips. Jeg elsker chips.


JEG LIKER IKKE UTDANNING OG KLARER IKKE SKOLEOPPLEGG. MÅ MAN UTDANNE SEG FOR Å VÆRE VELLYKKET I LIVET OG «FÅ DET TIL»?
Dette er et veldig spennende spørsmål som jeg ofte har diskutert, spesielt med mamma som er en lærer. Mitt syn på dette er at det ikke finnes en fasit på hvordan man blir vellykket i livet, men at det heller finnes noen sikre utveier man kan ta for å igjen sikre at man skal ha det komfortabelt både økonomisk og på den personlige fronten.

Skoleveien er ikke like enkel for alle og det er ikke rart av utrolig mange studenter dropper ut hvert eneste år. Dessverre har samfunnet nesten blitt lagt opp for at du er avhengig av "papirer" for å enklere kunne skaffe de en jobb som gir deg en god inntekt og ikke minst status, for de som ønsker det. Om dette er rettferdig eller ikke er en helt annen diskusjon, for det finnes mange flinke mennesker der ute som vet hva de driver med, men som igjen blir sluknet av karakterer og deres vanskeligheter for å samarbeide med et såkalt skolesystem.

Du trenger ikke høyere utdanning for å klare det eller i det hele tatt bli vellykket, men vi kan ikke se bort ifra av at disse papirene gjør veien enklere og klarere for noen mennesker, fordi man bærer på dokumentasjon som viser at man er kvalifisert innenfor et spesifikt felt. Samtidig har jeg møtt på flere dyktige mennesker som droppet ut av videregående og som likevel klarte å få seg en jobb som krever høyere utdanning - her er det altså deres lyst, engasjement og interesser som tar over og som gjør de til enda viktigere kandidater enn de med kun A i snitt. Jeg har faktisk selv vært i kontakt med flere arbeidsgivere som er mer interessert i hva du har fått til, enn hvilken karakter du fikk på Bacheloroppgaven din - og det er jo med på å løfte håpet, eller hva?

Siden jeg gikk inn på det med interesser, vil jeg gjerne utdype meg mer her. Da jeg hadde denne diskusjonen med mamma sa jeg rett ut "Hvis jeg var flink i fotball, hadde fin stemme eller for eksempel var en flink designer hadde jeg lett droppet ut av skolen for å følge etter interessen min - for i bunn og grunn går jeg kun på skole fordi jeg til slutt skal få penger ut av det og hvis jeg kan få penger gjennom å yte min interesse, hvorfor skal jeg da være bundet av et skolesystem?".
Dette tar meg igjen inn på det med at utdanning ikke kun er fasiten for et "vellykket liv". Hvis du ikke klarer å være en del av skolesystemet så anbefaler jeg deg heller å tenke litt på hva dine interesser er og hvordan du kan bruke dette til å vokse? Se bort ifra skole og tenk mer på hvordan du kan utvikle deg selv gjennom ting du liker og ikke minst brenner for og hvordan du kan bruke akkurat dette for finne et yrke eller et felt som passer for akkurat deg.

Sist men ikke minst så vil jeg minne deg på at det ikke finnes en definisjon på et "vellykket liv" det er kun du som definerer dette for deg selv, og utdanning, yrke, inntekt og status har ingenting med å "ha fått det til" å gjøre. Dette var et veldig langt svar, men jeg håper det hjalp litt <3


HVILKE SNEAKERS KAN DU ANBEFALE TIL VINTEREN?
Det er så vidt vindt vintersko er nok for dette været, haha! Om du absolutt vil bruke sneakers på denne tiden av året (noe jeg selv gjør) så anbefaler jeg de gode gamle Nike Air Force. De har en tykk såle og materialet tåler en del.


HVORDAN VIL DU BESKRIVE STILEN DIN?
Uhh - vanskelig spørsmål, men jeg vil si den er chic, sporty og komfortabel.


HVILKE HUDPRODUKTER BRUKER DU? DU HAR SÅ FIN HUD!
Thank you! Jeg kommer snart med en oppdatert hudpleierutine, da jeg har byttet ut mange produkter i løpet av den siste tiden - stay tuned!


ER DU FØDT I NORGE?
Yes, jeg er både født og oppvokst i Norge, men bodde i Libanon fra da jeg var 1-3 år, før jeg og mamma flyttet tilbake hit.


HVA ER DITT BESTE TIPS FOR Å KOMME OVER KJÆRLIGHETSSORG?
Dette er et veldig vanskelig spørsmål fordi det er så forskjellig fra person til person, men jeg tror veldig på skjebnen og mitt beste tips er egentlig bare å tenke på at det som skjer er for ditt eget beste og at alt som er ment for deg ikke vil "miste" deg, uansett hva. Det er lettere sagt, enn gjort i vanskelige situasjoner som et brudd, men alt vil gi mening tilslutt. Hold ut, pust og tenk kun på deg selv.


HVORDAN REDIGERER DU BILDENE DINE PÅ INSTAGRAM?
Jeg bruker kun VSCO for å redigere bildene mine og bruker filteret som heter A4. I tillegg til å legge på litt filter pleier jeg å leke meg frem med lysstyrken og kontrastene. VSCO er den beste redigerings-appen for redigering og jeg har ikke funnet noe som fungerer bedre enn den.


HVA SYNES DU OM AT INSTAGRAM HAR FJERNET LIKES?
Som jeg nevnte på Insta så er jeg ikke helt sikker på hva jeg mener om dette. Jeg føler på en måte at jeg både er for og imot på bakgrunn av mange forskjellige ting. Hovedgrunnen med dette er jo for å redusere at spesielt unge jenter skal sammenlikne likes og bli påvirket av dette, men samtidig er jeg usikker på om det er her "løsningen" ligger når det kommer til mental helse og påvirkningen av dette gjennom Sosiale-Medier. Det er så veldig mange andre faktorer som spiller en stor rolle på de ulike plattformene og det er ikke kun like-knappen som er med på å gjøre verden til et bedre sted. Instagram vil også at folk skal tenke mer på det kreative og hva de virkelig ønsker å legge ut, utenom at frykten for å få "lite likes" skal ha noe å si - og sånn sett liker jeg tanken.


HVA ØNSKER DU DEG TIL JUL?
Jeg ønsker meg ingenting til jul og har faktisk tatt avstand fra gaver når det kommer til den feiringen. Jeg synes gaver er koselig, men det blir så feil fokus og så mye overdrivelser når det kommer til dette… Så svaret mitt må her bli «fred i verden», lol.


NÅR SKAL DU FLYTTE INN TIL LEILIGHETEN DIN OG KJØPTE DU DEN SELV?
Forhåpentligvis er prosjekt ferdig i 2021 1.kvartal, og jeg satser på å flytte inn da. Jeg tok opp lån og kjøpte leiligheten selv, men har mamma som «sikkerhet i bolig» og som hjalp veldig, da det ikke er like enkelt å kjøpe alene per dags dato…

x, Anna .

Liker

Kommentarer

A WEEKEND IN PARIS

Å bestemme seg for å ta en helgetur til Paris er den beste avgjørelsen på lenge. Paris hadde veldig mye å by på og selv om jeg føler at 3 hele dager i denne byen var perfekt, er det fortsatt veldig mye som jeg ville se og som jeg dessverre ikke hadde tid til. På den positive siden kan jeg bruke dette som en unnskyldning for å reise dit igjen veldig snart, for som jeg skrev tidligere så ble jeg helt forelsket i byen.

Til tross for at Paris er veldig stort, klarte vi å finne et hotell og en plassering som passet oss perfekt. Vi bodde rett ved Notre-Dame i et område som heter Saint Germain, som er veldig sentralt og utrolig koselig. Gatene i området var fylt med søte cafeer, bra butikker og fantastiske restauranter. Hotellet vi bodde på heter Citadines og jeg var veldig fornøyd med det også. Ikke nok med at plasseringen var 10/10, men hotellet var veldig fint og servicen var helt super - noe som er viktig for meg når jeg er på tur i et land for første gang. Dette området og ikke minst hotellet er derfor noe jeg sterkt kan anbefale.

Dagene gikk ut på å få med seg de viktigste og typiske turistattraksjonene i Paris som Eiffeltårnet, Notre-Dame, Sacré-Coeur, Arc de triomphe, Trocadero, Pont Alexandre III, men også å shoppe på Champs-Élysées og ikke minst det luksuriøse Galeries Lafayette som nesten er et museum i seg selv, haha! Jeg fikk sett mye, men mangler fortsatt en del på listen da jeg ikke liker å henge meg så mye opp i planer når jeg er på ferie og heller go with the flow. Det er fint å legge en plan, men jeg liker å være åpen for at den også skal endres underveis fordi man må kjenne litt på hva man vil gjøre der og da - resten får jeg bare spare til neste gang.

Det viktigste var at jeg fikk ladet batteriene litt etter en veldig stressende og usikker periode, og kost meg sammen med folk jeg er glad i - det er viktig å sette av tid til det i ny og ne.

x, Anna .

Liker

Kommentarer

Hello Pariiiii

Bonjour from Pariiii!

Paris er veldig god, altså! Det som er så gøy er at jeg faktisk ikke hadde noen forventninger til denne byen og har derfor bare blitt positivt overrasket hele veien! For å være ærlig med dere så har Paris aldri vært en prioritert reisedestinasjon tidligere, men jeg kommer helt klart tilbake så fort jeg får muligheten til det - for jeg har blitt helt forelsket!

I dag er den siste dagen i denne fantastiske byen og er noe som skal nytes! Vi bestemte oss for å ta en helgetur og jeg har brukt tiden godt og fornuftig for å få med meg det viktigste og ikke minst det fineste. Hele byen er utrolig vakker og er et stort museum i seg selv!

Coat & Sweater - ZARA //Shoes - Stradivarius // Bag - H&M // Belt - GUCCI // Sunglasses - PRADA // Skirt - Random shop in Macedonia

Nå skal jeg straks ut for å shoppe litt, nyte de siste timene i Paris og faktisk møte en venninne som jeg har kjent lenge, men aldri møtt! Det hele startet på Instagram og jeg gleder meg masse til å endelig få møtt henne.

Bildedryss og tips fra denne turen kommer veldig snart - så hold dere oppdatert!

x, Anna .

Liker

Kommentarer

NUDE & BASICS

Thank God, it's Friday!

Hvis det er en ting jeg ikke kan klage på når det kommer til at ukedagene bare fly av gårde så er det at helgen aldri er så langt unna. Dette blir en utrolig morsom helg som jeg har sett frem til. I dag skal jeg på en koselig samling med mange søte jenter og imorgen skal jeg på forlovelsesfesten til en av mine aller nærmeste venninner (!!) Tenk at jeg og vennene mine er i den fasen i livet hvor slike ting skjer - det har faktisk helt sykt rart å tenke på. I går bestilte jeg også billetter til Makedonia fordi en annen god venninne gifter seg i sommer - æhhhh! Dette er liksom ting man har ventet på helt siden man var en liten unge og jeg har alltid tenkt på hvor rørende og fint det kommer til å være å dele slike øyeblikk med de man står nærmest. Jeg gleder meg som en liten unge og skal selvfølgelig ha på vannfast mascara (de som vet de vet).

Anyways.. Den siste tiden har jeg levd i basic plagg og superundertøy. Jeg orker ikke være en extra Anna hvis det innebærer å krige mot det norske været. Et av mine beste motetips er å investere i gode basicplagg som man kan bruke ofte og lenge (i hvert fall å investere i superundertøy). Et par gode mom-jeans og en nude kåpe er et must for dager hvor man vil slenge noe kjapt på, men samtidig holde seg chic og stylish!

I'M WEARING...

Coat - Bubbleroom
Bag - Louis Vuitton
Shoes - Zara
Sunglasses - Celine
Top - BikBok
Belt - Gucci
Jeans - Dr. Denim

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

MAY DAY THROUGH PICTURES VOL.1

Jeg får ofte spørsmål om hvordan en vanlig hverdag er for meg og flere av dere ønsker at jeg skal dele mer av hverdagen min med dere. Det er ikke så veldig mye spesielt som skjer for tiden, men jeg føler jeg går rundt i en evig rutine der dagene er de samme, men samtidig ikke. Det er litt vanskelig å forklare situasjonen, men jeg føler det alltid er slik når det er vinter og mørkt - uansett hvor mye man prøver å gjøre noe gøy i løpet av dagen ender den uansett opp som dagen før, haha... Det er så mye lettere å finne på ting når det er sommer og sol og ikke minst føler jeg at de beste minnene blir skapt på den tiden. 

Jeg har uansett bestemt meg for å bli flinkere til å dele mer av hverdagen min med dere og det har jeg sagt en stund nå - selv om jeg sikkert ikke har en så annerledes hverdag enn den du som sitter å leser dette innlegget har. Det er uansett gøy - så her har du dagen min gjennom bilder!

06:15 ringer alarmen hver morgen og den første halvtimen ser sånn ca. ut som dette. Jeg tar på meg mask... jeg mener sminken og gjør meg klar for en ny dag. Den nye sminkerutinen min tar sånn seriøst 15 min, men jeg er så slapp og trøtt hver morgen at jeg ting seriøst tar dobbelt så lang tid...

Dagens outfit var veldig casual og looken var veldig enkel med håret i dott og naturlig sminke. Jeg gikk for en digg genser, et par flared jeans og en digg kåpe.

Jeg satte kursen mot t-bane stasjonen. Rakk ikke første banen selv om jeg hadde gjort det om jeg spurta i 10 sekunder. Orket ikke. Sånn seriøst, jeg er ferdig med å løpe etter baner og busser for jeg har gjort nok av det i løpet av barndommen, lol. Jeg tenker heller at det er bedre å vente i 5 min enn å stresse så tidlig og ødelegge dagen sin - eller det var det mamma pleide å si til meg og nå har det bare blitt en personlig mening også. Jeg satte meg uansett ned for å lese siste delen av Tante Ulrikkes Vei. Jeg har begynt å lese hver dag til og fra jobb og elsker det. Tiden går så fort og det er nesten som om jeg gleder meg til turen. Denne gangen leste jeg sakte. Veldig sakte, men en frykt for å bli ferdig med boken alt for fort. Ord for ord leste jeg meg fra Tveita til Fornebu og 50 minutter føltes plutselig som 15.

Velkommen til plassen som jeg tilbringer rundt 8 timer på hver eneste dag. Dette er hvor jeg slipper kreativiteten løs og gjør noe av det jeg liker mest. Jeg setter meg ned på kontorstolen og begynner å planlegge kommende dager og innhold som skal skapes. Inn og ut av møter og planlegging gikk dagen veldig fort.

Etter jobb var planen å møte Rawdah i byen. Det var en stund siden sist. Hun sa hun var litt forsinket og det gjorde meg egentlig ingenting - for jeg hadde 10 sider igjen av boken som jeg bare måtte klare å fullføre for å kunne konsentrere meg resten av dagen. På Byporten like ved hovedinngangen sto jeg i et hjørne og slukte de siste ordene av en av de beste bøkene jeg har lest. Det var gåsehud gjennom de siste sidene og øyne som ikke klarte å stoppe å lete etter bokstavene - som om noen skulle ta fra meg boken og aldri gi meg den tilbake. Sånn var det. Jeg fullførte den, så meg rundt, tenkte litt og smilte. Fyfaen for en bra og viktig bok. chapeau bas, virkelig.

Vi dro til Olivia. Begge var keene på pasta og selv om jeg visste hva jeg ville ha men en gang jeg satte meg ba jeg servitøren om litt mer tid til å tenke - ikke spør meg hvorfor, men noen ganger lurer man bare seg selv til å tro at man endelig skal prøve noe nytt. Det skjedde ikke. Det ble Pasta di manzo, som vanlig. Det var veldig hyggelig å catche opp med nydeligste Rawdah igjen. En helt RÅ jente som jeg digger.

På vei hjem igjen starta jeg på en ny bok. "Operasjon Gamma" som handler om et av Norges farligste kriminelle miljø. Jeg åpnet boken og det første som slo meg var bilde av området jeg bor i. Det blir spennende. Og ja, det er ikke lenge siden jeg ble så interessert i å lese bøker på fritiden min, men som du kanskje ser så er det et fast mønster i hva jeg liker å lese om. Jeg har kjøpt Sapiens også, men er ikke klar for å lese den helt enda - føler det er mye luft i den boken og at jeg må være i en helt spesiell mood før jeg blar meg frem til første kapittel.

Planen om å da rett hjem ble litt endret og jeg endte opp med å møte Sommi og Sevval før jeg gikk hjem. Plutselig dukket det opp noen ting som jeg bare måtte dele med dem og de var heldigvis lett tilgjengelige og best av alt sammen. Vi ble sittende i flere minutter og snakke før vi ble kasta ut av senteret og gikk hver vår vei. På vei hjem tenkte jeg på hvordan ting kan dukke opp når man minst forvente det. Skal jeg le eller grine? Ta deg sammen, Anna.

Akkurat nå sitter jeg i min dinosaur-pysj, med pc´en over fanget og en varm kopp med Anis. Jeg må svare på noen mail, planlegge litt og gjøre meg klar for en ny dag.

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

HOODIE & TEE

Jeg orker ikke mer snø, vinter, kulde, tykke jakker og minusgrader. sånn serr - jeg. orker. ikke. mer.
For noen dager siden tenkte jeg tilbake til hvor digg denne sommeren var og hvor mye jeg spesielt savner den norske sommeren. Det at det aldri blir helt mørkt, den digge temperaturen mot kveldene og de lange dagene - jeg fikk seriøst tårer i øynene imens jeg snakket høyt om det foran mamma, haha! Jeg er så klar for å sette kursen mot plussgrader neste måned for jeg kjenner at jeg har skikkelig behov for varme og sol. Jeg føler meg liksom så lost hver vinter og går rundt og venter på at sommeren skal komme.

Det er uansett ingenting som stopper meg fra å ta på mine t-skjorter, men jeg må heller gjøre ting litt annerledes. Her har jeg tatt en oversized tee og kombinert den med en svart og basic hoodie. En litt spesiell kombinasjon, men jeg synes det er kult og ikke minst comfy! Jeg er også helt obsessed med leather for tiden og det gjelder alt fra bukser til jakker - så jeg gikk for begge to!

I'M WEARING...

T-shirt - Zara
Hoodie - BikBok
Leather pants - GinaTricot
Shoes - Zara
Sunglasses - BikBok
Earrings - Glitter
Jacket - Zara

xx, Anna .

Liker

Kommentarer