Q&A

HVORDAN VIL DU BESKRIVE FORHOLDET DITT MED MOREN DIN?
Mamma fikk meg da hun kun var 20 år gammel og på bakgrunn av dette har vi et veldig spesielt forhold. Vi har på en måte vokst opp og lært mye på veien sammen, både om hverandre og livet generelt. Jeg vil si at vi har et veldig sterkt og unikt bånd og uansett om vi krangler eller er uenig så vet begge to innerst inne hvor vi har hverandre. Det som gjør at båndet er så unikt og sterkt er også fordi hun har oppdratt meg alene fra da jeg var 1 år gammel og det har på en måte vært oss to mot verden. For meg er hun en mor, far, bestevenn og søster - og jeg tror det beskriver forholdet på den beste måten.


HVOR FÅR DU INSPIRASJONEN DIN FRA?
Haha, jeg får dette spørsmålet hver gang jeg har en Q&A! Inspirasjonen min får jeg fra veldig mange forskjellige steder. Instagram er selvfølgelig en hovedkilde, men også alle omgivelsene rundt meg. Jeg blir veldig inspirert av å være blant mennesker, gå rundt i byen og egentlig bare holde meg oppdatert på trendene!


OBSESSED MED DEG OG STILEN DIN - TRENGER NOEN TIPS TIL OUTFIT TIL EN KALD NORSK VINTER!
Så utrolig hyggelig å høre - tusen takk! Det aller beste tipset er faktisk å investere i ordentlig ullundertøy, slik at du enklere kan sette sammen antrekket utenom å tenke så mye på at resten må være så varmt, haha! Ellers pleier om vinteren å fokusere mye på digge og store gensere, samt flared bukser som jeg faktisk kan bruke over undertøyet nevnt ovenfor… Tro det eller ei, men jeg ofrer ikke kulde for mote lenger - nå gjelder det bare å finne en balanse, haha! Anyways, det blir selvfølgelig mange vinter outfits med tiden som kommer - så hold deg oppdatert :D


TIPS TIL Å ØVE PÅ EKSAMEN INNEN 3 UKER?
Glem søvn, et sosialt liv og utseende - nei da, haha! Vi har alle tatt et skippertak en gang i blant og mitt beste tips i dette tilfellet er å finne et fast mønster med tidligere eksamensoppgaver. Hva er det som alltid kommer? Hva er kjernen i faget? Hvilket emne i dette faget kan jeg flette inn, uansett hva jeg blir spurt om? Du vil nesten alltid finne et mønster som gjentar seg også vil det selvfølgelig ikke skade å lese oppsummeringer for hvert eneste emne - Lykke til!


ER DU I ET FORHOLD?
Med Chips. Jeg elsker chips.


JEG LIKER IKKE UTDANNING OG KLARER IKKE SKOLEOPPLEGG. MÅ MAN UTDANNE SEG FOR Å VÆRE VELLYKKET I LIVET OG «FÅ DET TIL»?
Dette er et veldig spennende spørsmål som jeg ofte har diskutert, spesielt med mamma som er en lærer. Mitt syn på dette er at det ikke finnes en fasit på hvordan man blir vellykket i livet, men at det heller finnes noen sikre utveier man kan ta for å igjen sikre at man skal ha det komfortabelt både økonomisk og på den personlige fronten.

Skoleveien er ikke like enkel for alle og det er ikke rart av utrolig mange studenter dropper ut hvert eneste år. Dessverre har samfunnet nesten blitt lagt opp for at du er avhengig av "papirer" for å enklere kunne skaffe de en jobb som gir deg en god inntekt og ikke minst status, for de som ønsker det. Om dette er rettferdig eller ikke er en helt annen diskusjon, for det finnes mange flinke mennesker der ute som vet hva de driver med, men som igjen blir sluknet av karakterer og deres vanskeligheter for å samarbeide med et såkalt skolesystem.

Du trenger ikke høyere utdanning for å klare det eller i det hele tatt bli vellykket, men vi kan ikke se bort ifra av at disse papirene gjør veien enklere og klarere for noen mennesker, fordi man bærer på dokumentasjon som viser at man er kvalifisert innenfor et spesifikt felt. Samtidig har jeg møtt på flere dyktige mennesker som droppet ut av videregående og som likevel klarte å få seg en jobb som krever høyere utdanning - her er det altså deres lyst, engasjement og interesser som tar over og som gjør de til enda viktigere kandidater enn de med kun A i snitt. Jeg har faktisk selv vært i kontakt med flere arbeidsgivere som er mer interessert i hva du har fått til, enn hvilken karakter du fikk på Bacheloroppgaven din - og det er jo med på å løfte håpet, eller hva?

Siden jeg gikk inn på det med interesser, vil jeg gjerne utdype meg mer her. Da jeg hadde denne diskusjonen med mamma sa jeg rett ut "Hvis jeg var flink i fotball, hadde fin stemme eller for eksempel var en flink designer hadde jeg lett droppet ut av skolen for å følge etter interessen min - for i bunn og grunn går jeg kun på skole fordi jeg til slutt skal få penger ut av det og hvis jeg kan få penger gjennom å yte min interesse, hvorfor skal jeg da være bundet av et skolesystem?".
Dette tar meg igjen inn på det med at utdanning ikke kun er fasiten for et "vellykket liv". Hvis du ikke klarer å være en del av skolesystemet så anbefaler jeg deg heller å tenke litt på hva dine interesser er og hvordan du kan bruke dette til å vokse? Se bort ifra skole og tenk mer på hvordan du kan utvikle deg selv gjennom ting du liker og ikke minst brenner for og hvordan du kan bruke akkurat dette for finne et yrke eller et felt som passer for akkurat deg.

Sist men ikke minst så vil jeg minne deg på at det ikke finnes en definisjon på et "vellykket liv" det er kun du som definerer dette for deg selv, og utdanning, yrke, inntekt og status har ingenting med å "ha fått det til" å gjøre. Dette var et veldig langt svar, men jeg håper det hjalp litt <3


HVILKE SNEAKERS KAN DU ANBEFALE TIL VINTEREN?
Det er så vidt vindt vintersko er nok for dette været, haha! Om du absolutt vil bruke sneakers på denne tiden av året (noe jeg selv gjør) så anbefaler jeg de gode gamle Nike Air Force. De har en tykk såle og materialet tåler en del.


HVORDAN VIL DU BESKRIVE STILEN DIN?
Uhh - vanskelig spørsmål, men jeg vil si den er chic, sporty og komfortabel.


HVILKE HUDPRODUKTER BRUKER DU? DU HAR SÅ FIN HUD!
Thank you! Jeg kommer snart med en oppdatert hudpleierutine, da jeg har byttet ut mange produkter i løpet av den siste tiden - stay tuned!


ER DU FØDT I NORGE?
Yes, jeg er både født og oppvokst i Norge, men bodde i Libanon fra da jeg var 1-3 år, før jeg og mamma flyttet tilbake hit.


HVA ER DITT BESTE TIPS FOR Å KOMME OVER KJÆRLIGHETSSORG?
Dette er et veldig vanskelig spørsmål fordi det er så forskjellig fra person til person, men jeg tror veldig på skjebnen og mitt beste tips er egentlig bare å tenke på at det som skjer er for ditt eget beste og at alt som er ment for deg ikke vil "miste" deg, uansett hva. Det er lettere sagt, enn gjort i vanskelige situasjoner som et brudd, men alt vil gi mening tilslutt. Hold ut, pust og tenk kun på deg selv.


HVORDAN REDIGERER DU BILDENE DINE PÅ INSTAGRAM?
Jeg bruker kun VSCO for å redigere bildene mine og bruker filteret som heter A4. I tillegg til å legge på litt filter pleier jeg å leke meg frem med lysstyrken og kontrastene. VSCO er den beste redigerings-appen for redigering og jeg har ikke funnet noe som fungerer bedre enn den.


HVA SYNES DU OM AT INSTAGRAM HAR FJERNET LIKES?
Som jeg nevnte på Insta så er jeg ikke helt sikker på hva jeg mener om dette. Jeg føler på en måte at jeg både er for og imot på bakgrunn av mange forskjellige ting. Hovedgrunnen med dette er jo for å redusere at spesielt unge jenter skal sammenlikne likes og bli påvirket av dette, men samtidig er jeg usikker på om det er her "løsningen" ligger når det kommer til mental helse og påvirkningen av dette gjennom Sosiale-Medier. Det er så veldig mange andre faktorer som spiller en stor rolle på de ulike plattformene og det er ikke kun like-knappen som er med på å gjøre verden til et bedre sted. Instagram vil også at folk skal tenke mer på det kreative og hva de virkelig ønsker å legge ut, utenom at frykten for å få "lite likes" skal ha noe å si - og sånn sett liker jeg tanken.


HVA ØNSKER DU DEG TIL JUL?
Jeg ønsker meg ingenting til jul og har faktisk tatt avstand fra gaver når det kommer til den feiringen. Jeg synes gaver er koselig, men det blir så feil fokus og så mye overdrivelser når det kommer til dette… Så svaret mitt må her bli «fred i verden», lol.


NÅR SKAL DU FLYTTE INN TIL LEILIGHETEN DIN OG KJØPTE DU DEN SELV?
Forhåpentligvis er prosjekt ferdig i 2021 1.kvartal, og jeg satser på å flytte inn da. Jeg tok opp lån og kjøpte leiligheten selv, men har mamma som «sikkerhet i bolig» og som hjalp veldig, da det ikke er like enkelt å kjøpe alene per dags dato…

x, Anna .

Liker

Kommentarer

A WEEKEND IN PARIS

Å bestemme seg for å ta en helgetur til Paris er den beste avgjørelsen på lenge. Paris hadde veldig mye å by på og selv om jeg føler at 3 hele dager i denne byen var perfekt, er det fortsatt veldig mye som jeg ville se og som jeg dessverre ikke hadde tid til. På den positive siden kan jeg bruke dette som en unnskyldning for å reise dit igjen veldig snart, for som jeg skrev tidligere så ble jeg helt forelsket i byen.

Til tross for at Paris er veldig stort, klarte vi å finne et hotell og en plassering som passet oss perfekt. Vi bodde rett ved Notre-Dame i et område som heter Saint Germain, som er veldig sentralt og utrolig koselig. Gatene i området var fylt med søte cafeer, bra butikker og fantastiske restauranter. Hotellet vi bodde på heter Citadines og jeg var veldig fornøyd med det også. Ikke nok med at plasseringen var 10/10, men hotellet var veldig fint og servicen var helt super - noe som er viktig for meg når jeg er på tur i et land for første gang. Dette området og ikke minst hotellet er derfor noe jeg sterkt kan anbefale.

Dagene gikk ut på å få med seg de viktigste og typiske turistattraksjonene i Paris som Eiffeltårnet, Notre-Dame, Sacré-Coeur, Arc de triomphe, Trocadero, Pont Alexandre III, men også å shoppe på Champs-Élysées og ikke minst det luksuriøse Galeries Lafayette som nesten er et museum i seg selv, haha! Jeg fikk sett mye, men mangler fortsatt en del på listen da jeg ikke liker å henge meg så mye opp i planer når jeg er på ferie og heller go with the flow. Det er fint å legge en plan, men jeg liker å være åpen for at den også skal endres underveis fordi man må kjenne litt på hva man vil gjøre der og da - resten får jeg bare spare til neste gang.

Det viktigste var at jeg fikk ladet batteriene litt etter en veldig stressende og usikker periode, og kost meg sammen med folk jeg er glad i - det er viktig å sette av tid til det i ny og ne.

x, Anna .

Liker

Kommentarer

Hello Pariiiii

Bonjour from Pariiii!

Paris er veldig god, altså! Det som er så gøy er at jeg faktisk ikke hadde noen forventninger til denne byen og har derfor bare blitt positivt overrasket hele veien! For å være ærlig med dere så har Paris aldri vært en prioritert reisedestinasjon tidligere, men jeg kommer helt klart tilbake så fort jeg får muligheten til det - for jeg har blitt helt forelsket!

I dag er den siste dagen i denne fantastiske byen og er noe som skal nytes! Vi bestemte oss for å ta en helgetur og jeg har brukt tiden godt og fornuftig for å få med meg det viktigste og ikke minst det fineste. Hele byen er utrolig vakker og er et stort museum i seg selv!

Coat & Sweater - ZARA //Shoes - Stradivarius // Bag - H&M // Belt - GUCCI // Sunglasses - PRADA // Skirt - Random shop in Macedonia

Nå skal jeg straks ut for å shoppe litt, nyte de siste timene i Paris og faktisk møte en venninne som jeg har kjent lenge, men aldri møtt! Det hele startet på Instagram og jeg gleder meg masse til å endelig få møtt henne.

Bildedryss og tips fra denne turen kommer veldig snart - så hold dere oppdatert!

x, Anna .

Liker

Kommentarer

Banana Bright Eye Crème Review

Hallo hallo!

Da var det på tide med enda en review! Denne gangen har jeg testet den populære Banana Bright øye-kremen fra Ole Hendriksen som absolutt alle influencere har lagt ut bilder av og snakket så mye om. Det er akkurat disse produktene jeg liker å teste for å se om de virkelig er verdt pengene og oppmerksomheten. Jeg har snart brukt øye-kremen i 2 uker og føler at jeg nå kan gi dere en ærlig mening om hva jeg synes om den.

Beskrivelse:
"En unik krem som øyeblikkelig lysner og fargekorrigerer øyeområdet - det ultimate crossoverproduktet med pleie og make-up i ett! Inspirert av bananpulveret som er en rekke make-up artisters "must have" produkt. Kremen inneholder en unik collagen boost av c-vitaminer som strammer opp huden, reduserer synligheten av fine linjer og mørke ringer, samt at den fukter i dybden. Banana Bright Eye Cream har en lett og luftg konsistens som gjør at make-up'en bli lettere å legge og sitter bedre på huden. Passer til alle hudtyper."

Pris:
495 kr

Min mening og er den verdt pengene?
Når jeg først så hvor mange som hadde reklamert for denne kremen tenkte jeg automatisk på at det var et oppskrytt produkt som ble markedsført på en veldig bra måte. Jeg så den over alt og jeg hørte flere snakke om den, men i bunn og grunn kunne det ikke være magi i en boks, right? men for å være helt ærlig med dere så er dette den beste øye-kremen jeg har prøvd så langt. Jeg følte aldri at jeg fikk noe annet enn fuktighet fra tidligere øye-kremer, men med denne kunne jeg se mye bedre resultater. Den lysner, strammer og gir en helt nydelig glød til huden. Samtidig ble jeg svært overrasket over hvor godt den samarbeidet med sminken min! Altså det er den beste basen å ha under øyet før man påfører concealer. Jeg likte også veldig godt at den var tynn, men samtidig svært fuktighetsgivende og pleiende.

Kremen har en typ beige farge som hjelper til med å lysne under øynene og det passer perfekt til dager hvor du vil ha en sminkefri dag, men samtidig se ut som et levende menneske. Den er med andre ord god til både sminke-og sminkefri dager og var et stort pluss for meg.

Når det kommer til produkt og pris så må jeg først nevne at man ikke får så mye produkt. Man får 15ml for nesten 500 kr, men det passer egentlig greit fordi det er en øye-krem og fordi man ikke skal påføre så mye om gangen. Alt i alt synes jeg den fortjener pengene fordi jeg så en forskjell og ble fornøyd med hvordan den virket som en god base, men samtidig en pleiende krem for den sensitive og tynne huden man har under øynene. Derfor kan jeg trygt anbefale deg denne om du liker å investere i gode produkter og om du er på utkikk etter en god øyekrem!

ANNONSELENKE

Du kan få kjøpt den HER!

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

Polka Dots with a hint of red

Når jeg ser svarte og hvite polka dots tenker jeg automatisk på fargen rød. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg elsker kombinasjonen av det mønsteret sammen med røde tilbehør i fokus - jeg synes de utfyller hverandre så godt! Her er en måte jeg liker å style det prikkete IT-skjørtet, sammen med et hint av en knasj farge. Søtt, men samtidig kult - dere vet godt hvor mye jeg liker den miksen der.

Outfit details 

Skirt - BikBok

Biker Jacket - ZARA

Bag - H&M

Shoes - Bershka

Top - BikBok

Sunglasses - PRADA

xx, Anna.

Liker

Kommentarer

INSPIRASJON OG KOPIERING ER IKKE DET SAMME

"Jeg blogger og er på Instagram for å inspirere, men den siste perioden har jeg sett flere som helt tydelig har kopiert flere deler av mitt arbeid uten noe flauhet og respekt til at jeg putter tid i denne kreativiteten. Inspirasjon og kopiering er IKKE det samme. I see you."

... la jeg tirsdag kveld ut på min instastory og det var rett og slett fordi jeg kom til et punkt hvor jeg ikke klarte å ignorere det hele lenger. Det siste halvåret har jeg opplevd flere provoserende hendelser hvor jeg har sett at arbeidet mitt har blitt rent kopiert og opplevde det spesielt den siste uken. Nå vil jeg faktisk velge å snakke ut om det, for det virker som om mange som følger meg og andre ikke helt klarer å skille mellom inspirasjon og kopiering. Det virker også som om flere av dere vil høre mer om dette emnet fordi det var flere meldinger som strømmet inn etter at jeg la ut min story, hvor flere av dere lurte på om jeg kunne beskrive forskjellen mellom kopiering og inspirasjon mer konkret og om jeg kunne vise eksempler og nevne navn.

Selv om det frister å gå løs på personangrep og vise de ekstreme bevisene jeg har, så er det ikke dette jeg ønsker å gjøre ved å skrive dette innlegget. Jeg vil heller prøve å si min mening rundt det hele med håp om å kanskje gjøre flere folk som kaller seg "influencere" mer bevisste på dette, spesielt de som selv spesifiserer at de ikke liker "copycats" og selv velger å være en.

Å bli påvirket og inspirert via. sosiale medier er en selvfølge og hovedgrunnen til hvorfor ulike influencere faktisk benytter seg av de ulike plattformene. Jeg som blogger blir utrolig glad når jeg ser at noen av mine følgere blir så inspirert av mitt arbeid at de selv velger å adoptere flere ting ved det. Jeg blogger for å inspirere deg, jeg tar outfit-bilder for å gi deg stylingtips og jeg deler mine produktanbefalinger for å gjøre dine valg lettere neste gang du skal handle. Det er min jobb som blogger og det ligger i ordet "influencer". Jeg får en mestringsfølelse når jeg vet at jeg klarer å inspirere flere mennesker der ute, men når jeg ser at arbeidet jeg setter utrolig mye tid og energi til rett og slett blir kopiert på en grov måte av andre influencere så blir jeg bare provosert og oppgitt. En gang valgte jeg faktisk å skrive direkte til en jeg mente kopierte meg og hun svarte meg med at jeg egentlig burde være glad og takknemlig over at hun har valgt å ta et bilde akkurat som jeg gjorde - altså skal jeg le eller gråte?

Men hva er egentlig forskjellen på inspirasjon og kopiering? Problemet er at det faktisk ikke er et konkret svar på det. Jeg blir inspirert hele tiden og jeg tar med meg denne inspirasjonen videre når jeg skal inspirere andre, men det viktigste av alt er at jeg skreddersyr denne inspirasjonen og gjenspeiler den på min egen måte. Jeg blir inspirert, men jeg beholder fortsatt min egen stil. Det handler ikke om elementene som benyttes, men hvordan det faktisk gjøres. Det er handlingen rundt det hele som viser om det er inspirasjon eller ren kopiering. Det er for eksempel ikke bikerjakken som halve Oslo går rundt med i dag som er kopiering, men det er måten du bruker den og måten du viser den frem på. Det er måten du snakker om den og måten du reklamerer for den - det er her man skaper skille mellom inspirasjon og kopiering. Handling og utforming er svaret.

Jeg skriver dette innlegget rett og slett fordi flere må få større respekt for andres verk. Jeg har selv blitt kopiert og jeg ser stadig at flere influencere og artister der ute blir det samme, noe som er veldig trist fordi vi som jobber i denne bransjen må ta vare på hverandre og på hverandres arbeid. For vi opererer på en plattform hvor man skal vise frem sin egen kreativitet og hvis man kun lever av en annens så bør man kanskje vurdere å gjøre noe annet. Ha respekt for hverandre, bli inspirert, men gjør det med måte.

xx, Anna .

Liker

Kommentarer