Magen har varit platt som en pankaka fram tills för några veckor sedan. Så första magbilden får bli från v.19 :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Startar denna blogg mest för att kunna följa min egna resa längre fram i livet. Kan vara kul att kunna gå tillbaka om några år och se hur allt var.

I september fick vi veta att det låg ett litet riskorn och grodde i magen. Ett efterlängtat riskorn. Magkänslan sa redan från början att det var en liten Arvid. Å andra sidan så får ju jag för mig att alla nykomlingar, djur som människor, är pojkar.

Graviditeten de första 12 veckorna gick som på räls. Inget illamående över huvudtaget. Hade inte mensen varit försvunnen så hade jag aldrig kunnat tro att jag var gravid. Efter v.12 började huvudverken komma. Huvudverk/migrän har jag haft periodvis de senaste åren. Men denna huvudverk leder jämt till illamående och spyor. Det är väl det närmsta gravidillamående jag kommer komma denna graviditet.

I v.13+1 gjorde vi kub som visade en frisk liten krabat. BM trodde redan då att jag skulle flyttas tillbaka några dagar men flyttade mig inte då hon inte var säker och tyckte min uträkning stämde relativt bra.

Under inskrivningen veckan därpå fick jag veta att järnvärdet låg inom intervallerna men var väldigt lågt så fick genast börja äta järbtabletter. Även sköldkörtelprovet visade sig vara lågt men det hade höjt sig till nästa blodprov.

I v.18+2 var vi på RUL. Det låg fortfarande en frisk liten räka där inne och grodde. Doch vile BM flytta tillbaka mig hela TVÅ veckor. Innan jag blev gravid använde jag Natural Cycles för att få koll på ägglossning efter p-piller så jag har haft stenkoll på när jag ska ha kunnat bli gravid. Min beräkning borde med andra ord stämma. Vilket betyder BF 2 juni. Enligt BM blir det den 16 juni. Vi får se, men gissar på att det är en liten bebis där inne. Jag kommer i alla fall fortsätta räkna efter 2 juni.

Vi ville även ha reda på kön. Men det var inte så lätt att se då bebis inte kunde ligga stilla. Men där fanns inga tecken på att det skulle vara en Arvid så vi har fått ställa in oss på att det kanske är en liten Eili?

Jag har knappt känt några rörelser alls vilket oroat mig en hel del. Dock visade det sig att moderkakan ligger i framvägg vilket förklarar den saken. Den låg även ga ska långt ner så det kommer bli ett till UL i v.32 föf att se så att den flyttar sig uppåt. Annars kanske det blir ett kejsarsnitt.

Nu är jag i v.20+2. Nästa kontroll blir ett glykosbelastningstest den 23 februari och sedan besök hos BM den 15 mars.


Likes

Comments