Träning

Jobba på dagtid innebär att man måste ställa klockan, gå upp och komma iväg. Hade glömt hur det kändes. Förr hade jag ett väl intrimmat morgonschema, för att sova så länge som möjligt och ändå hinna med allt. Om det ska vara så här, behöver jag effektivisera mycket mera, jag var ringrostig. Att jobba med catering på en minnesstund, kräver god planering och flyt. Placera bord, duka sittning, från vit duk till servett, mat,kaffe och tårta, röja undan och återställa till utgångsläge. Det är ett bra träningspass och kroppen njöt av fredagsmys. Nu behöver jag lite snöträning!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Golfövningar, Träning

Hur länge ska man vänta tills man kan gå ut och slå lite skön golf på en grön gräsmatta? Vaknade av att solen sken och då är allt möjligt, man vill bara vara ute, jag går på solenergi, batteriet var fulladdat. Efter många nattpass var det dags att öka tempot och svettas på crosstrainern och lyfta tungt. När jag var ordentligt genomkörd fick jag belöning. Det är fortfarande rätt feeling som gäller, att träffa bollen rätt. Du känner det redan i svingen, att nu är det en perfekt boll. Man måste ha 10 i rad. Gör om och gör rätt.

Utsikten på Sjögärde är ljuvlig. Banan är snötäckt och skidspårad, idag en skidbana, bara skidorna som fattades. Det är inte många dagar som vi har möjlighet att åka längd så här långt söderut. Men de dagar det går måste man satsa på. Jag fastande lite på underkläder. Jag behöver ett varmt underställ och man kan inte lura mig, det behöver vara ull nära kroppen. Syntet är syntet och räligt. Jag kan upplysa om att merinoull i storlek medium är helt slut i Kungsbacka och Falkenberg. Ja jag vet jag är ute i helt rätt tid för att hitta de tomma utplockade underklädesställhängarna.

Likes

Comments

Idag har jag och min sköna pappa gjort undersökningar på stödstrumpor. Han har behov av dessa pga av ålder och rehab efter en operation. Jag behöver dessa när jag ska ut och flyga nästa gång, och kunna ta på skorna. Tänk att dessa tighta strumpor kan öka cirkulationen. Spontant tänker man tvärtom. Gillade mätningen av vilken storlek man behövde. Tre olika mått: under fot, vrist och vad. Såklart fick vi ta hänsyn till vad storleken, för att huvudtaget få plats!

Vet inte om det är vuxet att se på 18 nyheter, Gokväll och 22 nyheterna, kanske bara pensionärsvarning! Eller att jag är trött och uttråkad. Men vuxet är att inte längre klippa sig själv! Allt hänger på håret, har du en skön frilla som du är nöjd med, blir hela dagen väldigt bra. Så välj din frissa med omsorg, det har jag gjort. Lite långt bort men väl värt besväret. Jag outar min Salong Cissi, 👍för dig!

Likes

Comments

Träning

Nu har jag jobbat många pass och skulle inte sova så länge idag, för nu är det några dagar ledigt. Vaknar och undrar var jag är, halv fyra, hmmm min kropp ville sova ut! Det gäller att lyssna på kroppen. När är den hungrig, trött, och pigg. Det är det som gör yoga passen så sköna. Man får tid att andas, reflektera och höra vad kroppen vill säga till mig idag.

Anna gånger två, det är en märklig känsla att se kort på sig själv som liten. Det är den lilla Anna, och hon finns fortfarande i mig. Den där känslan av nyfikenhet och sann glädje över en födelsedag eller något man ser fram emot. Blandat med den känslan vad mitt tempel klarar av. Ligga länge i svanen och eldandas utan att snora eller svimma. Min kropp vill prova höjdhopp och kasta diskus, jag har ju inte testat alla spännande sporter ännu. Oavsett vilken sport som ska tränas, så är det nog yogan som är den viktigaste och ärligaste. Mer yoga till folket, glöm att släppa tankarna, det är där jag får min inspiration. Namaste 🙏Karin

Likes

Comments

Dagens träning var att hitta feelingen. Träffa bollen rätt, det känner man i hela kroppen. Hitta den känslan gång på gång är målet. Träffar man dessutom korgen blir det extra gött! Idag kunde man lägga handskarna ifrån sig, det är lite vår feeling i luften!

Rätt feeling är rätt balans. Tränar rörligheten i höften, den ör lite stel. För många hopp in och ur bilen på nätterna när det är halt gör att man behöver stretcha mer. Har svårt att gå långt ner med rumpan och fötterna i marken inte trilla fram eller bak. Att ta hjälp av klubban var ju mkt enklare. Nu hoppas vi att det är rätt feeling som går vidare på mellot! Har tyvärr ingen favorit och får ladda med lite Lena PH ” Det gör ont”

Likes

Comments

För att ha fredagsmys behöver man jobbat och ha ledigt lördagen. Det är ju sällan det infaller samtidigt. Jag kan ha fredagsmys på tisdagar eller söndagar! Men idag blev det riktigt klassiskt heldagsmys. Lizadockan kom med tåget och hade en heldag med sin lilla mamma. Har saknat att hon retar och bråkar, med mig. Helt plötsligt så bara hon bryter allt och börjar ”slå” mig, det kan vara en meter stor kartong från Ikea, som bara måste pressas in där jag är. Jag hade glömt och går nästan på det och blir förbannad, innan jag fattar att hon bara vill ”goosa” med mig😍

Likes

Comments

Vaknade fram på eftermiddagen, solen sken och jag hade 9 sms om jobb förfrågan och förändring. Det kör ihop sig för de som planerar. Tog en kaffe och tog en lång promenad på mitt ställe. Näsbokrok, naturreservat. Så vackert, havet, ljungheden, och favorit stenen. Det är där jag hämtar in livet!

Ett av sms:en är från min söta fina pappa! 80 år och skickar ett stort ❤️.Det är aldrig för sent att lära sig teknik. Idag blir vi firade av de nära och kära, tänker ”Min kärlek” Kerstin Klämma, strax efter PH 2004
I naturen kommer kärleken till de som inte längre finns kvar. Dom är med mig, de starka kvinnorna, mamma mormor och Ami, och alldeles för tidigt bortflugna Monica och Gunvor. ”En ängel flög förbi på himmelen så fri”. ”Kärleken är” Jill 98.

Likes

Comments

Jag blir så imponerad av OS utövarna. Idag guld till Stina, igår silver till Sebastian. Det är ju inte tur som gör att de lyckas pricka in toppformen. Långsiktiga mål, fokus och medvetenhet är några av ingredienserna till deras enorma prestation. Har du satt några mål? Det har jag. Att sänka mitt hcp från 21 till 16. Så jag fortsätter träna, på gymmet, för att orka spela så mycket golf som jag vill, och så klart några bollar på rangen, för att hitta en skön sving. Idag hade jag tur som fick semla till efterrätt, på Sjögärde. Jag är kräsen när det gäller semlor, men den här var supergod. En annan viktig ingrediens är att träffa människor som ger energi. Tack Annika för en svettig promenad, snart kan vi gå med klubborna!

Likes

Comments

I min familj kommer jag längst ner på skalan av kunnighet med tv kontroller, datorer och ladda ner. Men min familj är ju övernormalbegåvning, så jag är nog inte så tokig än då. Nu brottas jag med superkameran som ska ladda över sina bilder till datorn, så jag kan uppleva resan igen. Två datorer, två minneskort, USB minne, en mobil och så vill jag följa min statistik från min superklocka som mäter mina steg.

Jobbat igen och det är ju härligt att vara behövd. Helgen var iskall, halkig och väldigt bra! För att komma in och hämta en nyckel för ett larm, behövs en kod till ytterdörr, en till innerdörr, en kod till nyckelskåp + mitt egen inloggning, som visar att det är jag som tar nyckeln, plus en extra kod när man väl loggat in på nyckelskåpet! Jag jobbar på tre olika områden och där i sin tur är det olika koder till dörrar och det finns ofta flera olika nyckelskåp. Inför varje besök hos brukare, ska man hitta rätt nyckelnummer, logga in med pinkod på arbetsmobilen, dessa är också olika beroende vilket område man arbetar i. När alla system fungerar så är det inga problem, när man jobbat ett tag, men det blir lätt struligt, när man inte kommer in i lokalen, nyckelskåpen inte öppnar sig, eller mobilen inte har täckning. Varje natt har sin tjusning!
Inte konstigt att jag glömde bort min bankkod innan jul och låste kortet. Man har ju fler kort och koder att hålla reda på och man får inte förvara dessa koder på osäker ställe. Teknik är härligt och utmattande ibland 😁

Likes

Comments

Melodifestival

Jag blir tårögd när jag ser Kalla köra sitt lopp. Tänk att ha det pannbenet och styrka, lust och bara få till formen, denna dagen, som varit ett mål lääänge. Dra ifrån att i uppförsbacke och lägga alla bakom sig och ha dom där! Hon äger, stort Grattis Kalla!

Jag drömmer mig bort och laddar för mello. Ballader kräver sin röst, Moving on, Empty room, Stad i ljus. Ledsen Gardell det håller inte! Jag fortsätter drömma mig bort, Eurovision Stockholm med Anna Roos Collin. På span och djupanalys, kläder, dans och prestation, var ett härligt minne!

Likes

Comments