Header

Under en liten period har jag och Kinni inte varit på topp..
Hon har börjar bli lite osäker i mina dirigeringsskick och därför har jag gått tillbaka i träningen och gjort det allra enklaste med henne. Sedan blev det bättre ett tag men nu har hon börjat bli lite osäker igen. Ska nog ta en liten paus under julen.
Hoppas på att hon bara behöver en liten paus från all träning :DEn jättefin bild tagen i England av David Tomlinson.
Min bästa Kinni kan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 36 Readers

Likes

Comments

Idag på vår promenad tog vi tillfälle i akt att träna lite på dirigeringar och tecken träning.
Första bilden så ligger bollen över diket och uppe i skogen, det var en motiverad dirigering så hon hade inga problem att hitta bollen. Det kluriga vi tränade på var först och främst diket, sedan byte av mark och till sist ett snett skick.

Andra bilden tränar vi lite tecken träning, höger och ut. Sen avslutade vi med lite markeringar till både Molly och Kinni.
  • 39 Readers

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen....
Under tiden har det hänt massor, jag och Kinni har startat i ÖKL två gånger och fått första pris. Vi har även kommit tvåa på SSRKs Ungdoms SM.
Vi har gått på en hel del jakter denna höst vilket både jag och Kinni älskar!

Jag har börjat på högskolan och kommer att fortsätta plugga i tre år till.Ett första pris i ÖKL


Ett till första pris i ÖKL


En andra placering på Ungsoms SM:et


En av jakterna under hösten


  • 43 Readers

Likes

Comments

I helgen fick jag och min kompis den stora äran att passa Jens och Sofias hundar (eller snarare de två hundar de lämnade hemma) två hundar plus nio valpar. Det var otroligt roligt och lärorikt att ta hand om dessa små liv. Vi hade det roligt men samtidigt jobbigt. Mina två fick också följa med så helgen blev fylld med lite träning och fint väder.
Likes

Comments

Idag är det inte bara annandag påsk utan det är också påskträning med bästa kenneln och alla Thorsvi hundar. Vi tränade hela dagen på Lilla Träskaten som verkligen är den bästa träningsplatsen man kan tänka sig, med världens bästa marker och MAT! Jag älskar mat och deras mat är riktigt bra. I alla fall så hade vi en strålande dag med mycket träning och otroligt roligt med härliga människor.
Det var kluriga markeringar och dirigeringar och Kinni var lite övertaggad på morgonen men mot eftermiddagen hade hon lugnat ner sig lite och det gick så bra. Min duktiga lilla skrutt.
Här kommer några bilder från idag.

Foto tagna av Åsa Eckerrot


Likes

Comments

Nu bär det snart av till Lilla Träskaten för lite påskträning med hela Thorsvi gänget. Alla som har en Thorsvi hund är bjudna för  lite påskträning. Mer bilder kommer i kväll. 

Likes

Comments

Då var det dags för träning igen då.
Dagens terräng var kalhygge, ganska svår terräng kan jag säga. Det ser kanske inte så svårt ut men det är inte lätt för hundarna att springa rakt på ett linjetag i denna terräng. Vi började med att Sofia la ut två linjetag som hundarna fick se när hon la ut. Sedan jobbade vi i par, den ena fick en dubbelmarkering som skulle in först den andra hunden fick ta det ena linjetaget sedan en dubbelmarkering till och den hund som tog linjetaget fick ta det andra linjetaget sedan bytte vi plats.

Vi fortsatte att jobba i par och en markering kastades, samtidigt hade Sofia lagt ut en boll påväg ut mot markeringen. Den första hunden skickades på markeringen men påväg ut så skulle vi blåsa stopp och sedan ge en närsökssignal- bollen skulle in.

Sist så fick vi varsin lång markering i den svåra terrängen. Dagen var lärorik som vanligt och man fick mycket med sig hem. Tack för en trevlig dag.Linjetags områdena


Dubbelmarkerings området


Ett par ute och ska hämta in markeringarna


Markering, fast bollen ska in


Inte helt plätt lätt att hitta en dummy här men hundarna jobbade på och jobbade väldigt bra


Kinni både vilar och håller koll

Likes

Comments

Steg upp klockan halv sju idag, klev ut genom dörren tio i åtta, var framme vid Mälardalens Högskola klockan åtta, insläpp klockan kvart över åtta, nio började första passet på 55 min. Sedan väntade fyra pass till och tjugo över fyra var provet slut. En solig dag satt jag inne och skrev prov... Äntligen klar.
Tur jag har något att se fram emot, träningen i morgon!


Likes

Comments

Strålande sol och nästan helt vindstilla var det idag på min och Kinnis promenad. Eftersom Molly inte kunde hänga med på långpromenaden tog vi tillfället i akt och tränade lite bara hon och jag. Jag la ett långt linjetag som hon sett och sedan gick vi och kastade några markeringar som hon fick hämta. Däremellan tränade vi även långa höger, vänster och ut tecken för att sedan skicka på linjetaget. Linjetaget var ganska långt och sedan var det även markbyte från äng till skog och sedan ett staket hon skulle över för att få tag på dummyn. Det var en rolig träning tyckte vi och sedan blev det lite bad för Kinni. När vi kom hem gick jag ut med en Molly som haltade glatt ut genom dörren.1- långa linjetaget
2- markerings störning
3- vänster, höger och ut träning


Kinni påväg in med dummy

Likes

Comments