Efter att snart ha varit ute på bort i ett år så har vi nu kommit till vårat sista stopp innan vi åker tillbaks till Sverige. För ca en vecka sedan hamnade vi i Negombo där våra smaklökar blev förälskade i maten direkt! Vi tog lokalbussen till Kandy (kostar typ 10kr?!) där det strömmade ut hög musik ur högtalarna hela vägen.
I Kandy såg vi en stor Buddha, käkade popcorn på en promenad runt sjön och tittade på en jäkligt konstig men rolig dansshow.
Vi tog sedan Tuk tuk till Sigiriya där vi på vägen såg massa tempel, lärde oss allt om växter och kryddor som kanel, kakao, kaffebönor, aloe vera, peppar och gurkmeja.
I Sigiriya bodde vi hos en fantastisk familj som följde med oss på safari där vi såg hundratals vilda elefanter i solnedgången! Det var helt magiskt!
Morgonen därpå gick vi upp kl 5 för att se soluppgången på Pidurangala rock. Där uppe hade vi sällskap av apor och hundar som också var vakna för att se den!

Igår tog vi tåget mellan Kandy och Ella, som är en av de populäraste sträckorna i hela landet. Det regnade otroligt mycket så tåget blev två timmar försenat, men under tiden blev vi bjudna på massa gott som falafel, godis och bröd av en stor familj som satt brevid oss. Människorna här är så himla fina och trevliga.

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

För några dagar sedan bestämde vi oss för att boka en dagsturer med snorkling ute i Barriärrevet. Jag som haft en konstig rädsla för fiskar och djupa vatten var såklart ganska nervös, men så fort vi kom i och jag tittade ner såg jag en helt annan värld där under oss. Hand i hand med Felicia så tog det bara några minuter innan jag förstod vad alla pratar om och hur fantastiskt det är! Fina och färgglada fiskar, levande koraller och inga farligheter. Det var det finaste och mest roligaste jag gjort!

Likes

Comments