Header

Roligt event tillsammans med Naturbordet på Knistad Herrgård, Fest & Bröllopsmässa
igår.

Fantastiskt fint att få jobba med det skogen har att erbjuda efter säsong. Självklart med inslag av de allra ljuvligaste vårblommorna.

Tack för ett härligt samarbete Naturbordet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå!
ÄNTLIGEN fredag. Som ni vet älskar jag fredagar, inte för att jag brukar vara ledig på lördagar. Men hör och häpna så är jag faktiskt det imorgon. Då ska jag passa på att träffa några av mina närmsta vänner på en fika och sen fira Farmor som fyllt år. Innan dess ska jag även skapa några blomster åt ett företag på en mässa. Så kul!

Ville mest kika in och dela med mig av mitt absoluta favorit-fika som jag bjudit kollegorna på idag. Klassiska biskvier. Står alltid mellan dessa och kanelbullar när jag är på fik. Blir aldrig fel liksom.
Jag piffade mina med karameliserade popcorn. Perfekt kombo.

Önskar er en härlig helg♡

MANDELBOTTEN:

• 200 g mandelmassa
• 1/2 dl socker
• 1 äggvita

Riv mandelmassan fint.  Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

FYLLNING:
50 g mörk choklad (gärna 70 %)
• 125 g rumsvarmt smör
• 1 1/2 dl florsocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 1 äggula

KARAMELL POPCORN:
Ca 8dl poppade popcorn
• 1dl socker
• 50g smör
flingsalt (efter tycke och smak)

•Smält chokladen i en skål över vattenbad och låt svalna.

• Under tiden vispar rör du samman smöret, florsockret och vaniljsockret så det blandas väl. Sedan blandar du ned ägget och tillsist vänder du ned den smälta chokladen.

• Bred på fyllningen på mandelbottens undersida. Så toppigt det går, jag brukar använda mig av en lilleman(smörkniv)

•Ställ sedan biskvierna i kylen några minuter.

• Smält resterande choklad över vattenbad.

• Förbered karamell popcornen genom att smälta socker i en vid kastrull på svag värme. När sockret fått en gyllene färg tillsätter du smöret och rör ordentligt. Sedan  blandar du ned de färdigpoppade popcornen och rör väl. Sprid ut dem på ett bakplåtspapper och strö över flingsaltet.

•Ta fram biskvierna och doppa dem i den smälta chokladen. Dekorera med karamell popcornen. Ringla över lite av chokladen som blir över.
Tadaaa! Njut

Likes

Comments

Heeej vänner!
Det var ett bra tag sedan jag skrev här och mycket har hänt.
Jag har lämnat fina Gotland, firat en härlig jul med min goa släkt, skålat in det nya året hos min älskade vän Julia i Örebro, överraskat vår Jennelie med en babyshower, kryssat med släkten till Riga för att fira min underbara morfars 80års dag🎈börjat jobba på Blomrum i Göteborg - vilket alltid har varit lite av en dröm för mig - så i skrivande stund sitter jag på tåget i vanlig ordning. Men inte länge till. Om exakt 2 veckor blir jag Göteborgare. Så extremt överglad för detta! Har velat hit i så många år så det känns fantastiskt att det blir verklighet!
Älskar nya äventyr, se nya platser men framförallt att få träffa nya härliga människor. Och kanske det allra bästa, jag är så mycket närmre familj och vänner nu. Så nyfiken på det här året, har en så bra känsla. Nykär och bubblig typ. Fantastiskt♡

Likes

Comments

Årets mini-pepparkakshus. Ett måste för mig i juletid

Ja ni förstår hur gott det doftar här hemma!

1 av 3. Kransar kan man aldrig få för många av. Denna är gjord endast av lärkkvistar som jag lyckligt nog funnit på marken i skogen. LYCKA!

En adventsvecka kantad av julens vackra blomster, julbord, en helkväll med kära kollegor och en fantastisk 2:a advent då första snön föll mitt i julbaket.

Och tänk imorgon firar vi redan Lucia, på söndag är det dags att tända tredje ljuset och sen är det inte ens en vecka tills jag får krama om min fina familj igen och alla saknade vänner! Åh så härligt det ska bli!♡

Likes

Comments

Julen för mig innebär sååååå många timmar vid spisen. Älskar detta pysslande, att pröva nya recept och få njuta av dofterna som sprids när pepparkakskolan börjar puttra.
Dessa kolor har faktiskt blivit lite av en tradition för mig så här års. Kokar flera satser och bjuder på vid olika tillfällen. Hade packat in ett gäng som jag bjöd tjejerna på som vi hade på kransbindningdkurs härom veckan. Vilken succé det blev! Så roligt.
Jag använder mig av Leilas grundrecept på smörkola och låter de koka max 15 minuter så de blir sådär perfekt mjuka. Sedan tillsätter jag 2 tsk pepparkakskrydda innan jag fyller en avlång sockerkaksform. Detta för att få höga fina bitar när jag sedan skär isär dem. Och hörrni, de är försvinnande goda minst sagt.

Receptet ger cirka 50 kolor

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Apelsinkola
2 apelsiner, rivet skal1 citron, rivet skal

Pistagekola
1 dl hackade, rostade pistagenötter

Pepparkakskola
2 tsk pepparkakskryddor

Chokladkola
2 msk kakao

Limekola
2 lime, rivet skal

Kardemummakola
2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel

Ingefärskola
1 tsk malen ingefära

Gör så här:
• Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

• Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter.

• Rör om då och då.

• Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig.

•Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell.

• Häll upp kolan på en oljad plåt.

• Låt svalna.

• Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.

Likes

Comments