Nu orkar jag inte med skolarbeten mer för ikväll. Min hjärna kan helt enkelt inte arbeta efter 20 - 21..

Ska ta Nea ut för en sista mini prommis och sen dra mig under täcket med boken i famnen, det är det bästa! (Även om jag alltid somnar/gör annat före dedär med boken hinner ske..) Jag är egentligen jätte dålig på att läsa eftersom jag  a l l t i d  fastnar på telefonen (dålig vana) och när jag väl är i sängs så tar det typ 1 min för mig att somna. Alla böcker jag läser blir alltid på hälft.. Det blir liksom aldrig en vana. Förutom min senaste bok som jag sträckläste på två dagar! Ödesgudinnan på Salong d'Amour av Anna Jansson, kul & lättläst, rekommenderas!

Men nu så! Less words, more action..

Gonatt! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte visa lite hur man kan skapa hotellrummet som jag designade här, och med hjälp av bilder demonstrera vilken känsla jag var ute efter. Vi skulle ju välja 5 färger ur ett konstverk som skulle fungera som inspiration till inredningen av ett hotellrum. Ur mitt konstverk plockade jag färgerna rosa, grått, svart, saffran gult och ljusblått.

Här bilder hur det kunde se ut!


Bilder från Pinterest och Ellos

Slutligen två kollage i olika stilar men med samma färgskala som jag gjorde som inspiration!

Likes

Comments

Råkade bläddra i Stockmanns katalogen som kom hem med erbjudanden för oktober. Brukar sällan kolla men thank god gjorde jag det nu. Hittade de snyggaste påslakananen och örngott som jag a b s o l u t måste få!

Huuur snygga? *dregel dregel*


​Örngott 7 euro och påslakan 27,90 euro, inte illa!

Likes

Comments

Heej,

Hoppas ni mår bra och fått i er en massa kanelbullar idag. Jag bakade två plåtar imorse och har trängt i mig åtminstone 5 st.. :) 🐹

Jag fick nu äntligen klar min hemuppgift för inredningslinjen. Tänkte att jag kunde visa lite vad jag gjort så ser ni vad vi håller på med :)

Jag går alltså en 1-årig linje på Helsinki Design School som går på finska. Jag blir klar i december och utexamineras som inredare (sisustussuunnittelija). Med andra ord har jag gått halva av utbildingen nu och har bara några månader kvar.

Utbildningen är planerad så att man ska kunna arbeta och studera vid sidan om. Vi har 2-3 intensiv dagar per månad och så får vi hemuppgifter på det. Utbildningen är enligt min mening rätt så dyr och eftersom det är en privatutbildning så står man för kostnaderna själv (alltså utan Kela stöd osv.). Visst är pengar relativt, och man får ju en utbildning. Men när jag tänker på vad vi gjort och vad vi lärt oss, så tycker jag ändå att utbildningen kunde vara hälften billigare. Trots det, är jag väldigt nöjd att jag tog detta steg och valde att gå den här skolan, jag har lärt mig massor och skolan har toppen lärare, folk som faktiskt är bra på det de gör som jobbar inom branschen fulltid. Problemet med kanske just inredningsdesign-linjen är den, att det kan vara väldigt svårt att få arbete / vara "fullärd" för att kunna utöva yrket när man väl examineras, speciellt om man som jag, har noll erfarenhet från tidigare. Det är kanske min motivering för varför jag tycker att utbildningen är ganska dyr. Därför skulle jag rekommendera att man fortsätter till inredningsarkitekt, vilket i och för sig är ett bra steg om man verkligen vill jobba inom inredning. Eller så kan man komma väldigt långt som inredare/stylist med endast inredningsdesign-utbildningen, men jag skulle säga att det kräver väldigt mycket arbete och risker, så att du ska hinna få den erfarenhet som du behöver. Men aldrig säg aldrig! Ni får gärna fråga om ni har nåt speciellt ni undrar, svarar gärna och berättar lite djupare om det är något specifikt ni undrar kring utbildningen och skolan! :)

Om vår senaste uppgift. Som tema senast hade vi färger, hur det påverkar våra sinnen och vad olika färger kan väcka för känslor och hur färger kan användas i inredning för att skapa harmoniska helheter.

Som hemuppgift fick vi alla ett eget konstverk som skulle fungera som inspiration till att skapa ett hotellrum. Mitt konstverk var en video av konstnären Hannu Karjalainen som hette "Towards an architect" och går att se i sin helhet här: link. Glimtar av videon syns på bilderna nedanför.

Känslorna från konstverket skulle återspeglas i ett hotellrum och vi skulle välja 5 färger från konstverket som skulle fungera som bas. Slutresultatet skulle målas i vattenfärger, något jag tyckte var mycket svårare än vad jag tänkt mig... Men mitt resultat ser ni nedan! Jag kämpade lite men blev till slut rätt så nöjd! Även om jag tycker det ser lite klåttigt ut (pågrund av vattenfärgerna) så fick jag den känslan jag ville ha.

Likes

Comments

Hej måndag!

Jag gillar måndagar för då är latandet över och man känner sig redo (kanske) för en ny vecka och det känns bra att känna sig produktiv. Dendär stressen med att känna sig produktiv... Varför känner man den? Delvis är det bra, och jag tror att olika personer känner olika grad av press att få saker gjorda, att få vettiga saker gjort.

Snart är det lunch dags och jag känner att jag definitivt inte fått tillräckligt gjort än. Alltid tycker man att man ska prestera så himla mycket, vara en super kvinna, och inget är tillräckligt. Ändå är det bara en själv som lägger pressen på en själv, "you´re fired!" säger den egna rösten i huvudet. Heeelt i onödan.

Däremot så kan jag få en så otroligt bra fiilis när jag får mycket gjort, sådär "yess! I made it"- fiilis. Därför gillar jag måndagar, för det är en ny chans att få mycket gjort, att kompensera det som blev ogjort på helgen. Krångligt dedär. Gör man för lite känner man sig dålig, gör man mycket känner man sig bra men det finns en risk att man bränner slut på energin förr eller senare.. Att känna sig otillräcklig är nog inte så bra i slutändan och man borde nog lära sig att små mål eller "prestationer" är precis lika bra de också. Det är ju förövrigt helt okej att spara energin för att vara en helt kiva människa också. Det gör mycket det också.

Let's just chillax, ok?

Nu ska jag måla lite och försöka få design school läxorna gjorda, men utan press.. ;)

​Det ska bli ett hotellrum inspirerat av en målning, eller av en video egentligen.

Likes

Comments

Hösten är här! Nu känns det faktiskt som att hösten officiellt har börjat. Vädret är ju nog helt fantastiskt och varmt fortfarande vilket känns skönt. Solen gör så mycket för kropp och själ.

Vi tog en lång prommis med Nea imorse och det kändes som att det var bara hon o jag i denna vackra värld <3

Hoppas ni njutit av dagen och av vädret!

Likes

Comments

Heej!

Sunday it is! :)

Både Nea och jag somnade på momangen igår kväll när vi kom hem. Vi hade ju suttit i bilen nästan hela dagen för att åka till och från kalas och var helt slut. Sov länge idag också vilket kändes såå skönt. Söndagar har man ju en känsla av att man inte behöver göra någonting alls, så då känns det bra att bara sova.

Nu ska jag ändå försöka få lite design school hemuppgifter gjorda, dem ska va klara nästa vecka så får sätta igång idag så det inte blir alltför sista minuten.. Får visa hur det går senare ;)

Njut av söndagen!

Likes

Comments

Wanted! Hittade den här fina planshen från Artek på Finnish Design Shop och blev väldigt sugen på att köpa den..

Men 80 € för en plansch låter lite väl dyrt, även om det är design.. Eller är det bara jag som tycker det? Fin och tidlös är den i alla fall! :) Hittade den på Finnish Design Shop här.

Likes

Comments

Gomoron!

Jag ska snart packa hunden & myself in i bilen och plocka upp farmor för att åka iväg på kalas. Min kusin har fyllt 15 år så det ska firas med lite kaffe och kaka. Älskar kaffekalas :)

Vädret är så vackert så det kommer bli fint att få köra bland alla gula och röda träd mot en klarblå himmel. Nu ska jag bara se till att jag inte glömmer nåt viktigt; koppel, filt, vattenkopp, vatten, och leksaker med mera måst ju tas med. Känns som man har ett litet barn när man har hund :D

Ha en fin fin lördag!Likes

Comments

Det blev pizza-fredag tillslut, såå gott och en perfekt latmask middag :)

Nu har Nea kurat ihop sig på mattan brevid och jag känner också att det börjar bli dags att lägga sig.. Är så otroligt trött! Hoppas på att få sova in imorgon och att Nea inte väcker mig alltför tidigt. Vilken tid väcker era hundar er eller gillar de att mysa länge? Nea väckte mig halv 8 imorse och det kändes lite väl tidigt för denna morgonlata matte..

Gonatt! <3


Likes

Comments