Lördag!
Vi hade lite planer på att promenera runt Marstrand men J kände sig krasslig så istället åkte jag in till stan för lite "egentid" med fönster- och riktigshopping. Underbart att strosa omkring i kylan när advents pyntet börjat komma upp!

Likes

Comments

När jag gick på högstadiet fick jag en riktigt elak kommentar på Lunarstorm (hej nostalgi!). En kommentar. Men jag glömmer den aldrig.

Under de senaste fem veckorna har jag följt Morgans Mission på SVT. Ett grymt givande och rörande program om en klass i Ystad som ska lära sig att bli medvetna om mobbning och på sikt motverka den. Gårdagens avsnitt handlade en del om mobbning på Sociala Medier och en kille berättade att han fick 7 negativa kommentarer om dagen. Och han var långt ifrån ensam. Näthat är inte någon nyhet för någon av oss som regelbundet befinner oss i sociala medier. Bakom anonymiteten verkar det inte finnas någon gräns för vad människor slänger ur sig. Jag har ingen lösning på problemet och det här inlägget kommer inte leda någon vart. Men jag ville gärna ta upp det - för det är en fråga som inte kan uppmärksammas för mycket. 

#nohate #spridbarakärlek

Om ni inte har sett programmet - kolla in det på play! http://www.svt.se/morgans-mission/ 


Elaka kommentarer sitter inte längre på väggarna - de lever i kommentarsfälten och gör minst lika ont.

Likes

Comments

Rubriken till det här inlägget är "Tankar kring min träning" eftersom det handlar om just MIN träning. Det är så många som har åsikter om vad som är rätt och fel, bra och dåligt. Jag tror att det endast handlar om vad som känns bäst och fungerar för var och en. Trött på att ordet Träning ska laddas med så mycket måsten och krav.

Jag började att träna regelbundet under min tid som student och har försökt att hålla i det, även om det pendlat mellan mer och mindre under de senaste åren. En sak är säker: det är helt klart svårare att hålla igång det med heltidsjobb och samboliv. Svårare - men ingen omöjlighet!

Ett annat "problem" som jag tidigare känt har funnits är att hitta träning som man orkar fortsätta med under en längre period. Men så har jag slutat tänka nu - för vad gör det om jag gör nya saker lite då och då? Våren/Sommaren har till exempel handlat mycket om löpning och laddning inför mitt första 10 km lopp som jag sprang i september. I kombination med löpträning gick jag även en del på Yoga. Men för stunden är jag så less på löpning och har istället valt att fokusera min träning på Dans. Det är ju framför allt så roligt!

Så här ser min träningsvecka ut just nu!

Måndag: BodyJam 60 min

Tisdag: Zumba Fitness 60 min

Onsdag: Indoor 45 min alt. Torsdag: MRL 60 min

Fredag: BodyPump 60 min <-- Bästa komplementet ! (Tillsammans med Sambon dessutom= fredagsmys)

Söndag: 8-10 km promenad <-- Veckans underbaraste pass!


Likes

Comments

Helgen går i vanlig ordning snabbt och säkert mot sitt slut. Denna har dock varit en bra variant! Förra helgen förstördes lite grann av PMS-dimma (får bli ett annat inlägg) men nu är jag full av energi!

Fredagskvällen bestod av träning,  tacos och Idol. Det är något avslappnande med att vara lite fredagsmys-Svensson ibland. Är också glad att min favorit Axel får sjunga vidare en vecka till. 

Igår var jag och sambon hos mina föräldrar för middag och sport-tittande. Avgörandet i Allsvenskan - Grattis Norrköping! - efterföljdes av Frölunda - Brynäs som tyvärr slutade i säsongens andra förlust. Tummen ner. Kvällen avslutades med lite sällskapsspel: Ticket To Ride (Jag och J får inte komma och hälsa på om vi inte tar med oss det spelet :)) och Besserwisser. 

Söndagen har hitills varit lugn och det kommer den nog fortsätta vara. Ska ta min söndagspromenad om en stund, sedan blir det middag - kyckling med bulgur står på menyn - och soffhäng resten av kvällen. Allt för Sverige och Bron står på tablån. 

Simma lugnt!Likes

Comments

Intar dagens lunch i min ensamhet på Mixit idag. Unnar mig en "köplunch" en gång i veckan och nu fick det bli en förgylld måndag. Lyx!

I övrigt ser jag fram emot allt som händer i veckan!  Ikväll blir det bodyjam, imorgon blir det födelsedagsfirande med räkmacka, på onsdag ska jag möta upp mamma i stan. Sen är det bara en dag kvar! ( stängt på jobbet på fredag).

Likes

Comments

Jag blir så berörd av den här killen. Kan inte sätta fingret på vad det är, men hans framföranden går på repeat på min dator. En riktig idol och inspirationskälla i mina ögon. Heja!

Likes

Comments

Nu är det bestämt att den 27 augusti 2016 blir vår dag. Känns fantastiskt. Mest för att få säga ja till mannen jag älskar. Allt runt omkring spelar egentligen mindre roll. Men det är såklart roligt att surfa runt och få lite inspiration - för jag vill ju att dagen ska bli så vacker som möjligt.

Känner att jag inte vill ha så mycket rosa. Det är väldigt fint och romantiskt, men känns inte som jag och min blivande man. Vi har pratat lite smått om färger och är ganska överens om blått och lila. Och visst gör det sig rätt fint ihop?


Likes

Comments