Hejsan!

På eftermiddagen i dag var jag på kompisdejt på Wienercaféet, som ligger på Östermalm här i Stockholm. Har ni varit där någon gång? Jag hade inte varit där tidigare, men jag har velat gå dit ett tag så det var kul att prova fiket. Inredningen är väldigt fin med fiskbensparkett, träpaneler och kristallkronor, och caféet är inspirerat av Paris och Wien med exempelvis servering vid borden. Dessutom var fikat jättegott - jag tog en kanelbulle och en kopp gott svart te. Till Wienercaféet vill jag mycket gärna gå tillbaka. Kompisdejten var verkligen supermysig, trevlig och rolig. Jag hade en toppenbra eftermiddag.

Hur mår ni? Jag mår fint. Under de senaste dagarna har jag försökt att jobba undan så mycket skolarbete som möjligt för att få tid över till jobb och nöjen och de kommande dagarna fortsätter på samma spår.

Ha en trevlig kväll! So long!

#nouw30daychallenge

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er,

På eftermiddagen gick jag och en kompis på utställningen "Gerda Wegener & The Danish Girl", som Millesgården har just nu. Gerda Wegener (1885–1940) var en dansk konstnär, som på sistone har uppmärksammats i och med filmen The Danish Girl, som har visats på biografer världen över. I filmen spelas Gerda Wegener av den svenska skådespelerskan Alicia Vikander, som fick en Oscar för sin rollprestation. Utställningen är producerad av Konstmuseet Arken, Danmark, och i den får besökare ta del av Gerda Wegeners fantastiska målningar. En hel del av hennes verk föreställer eleganta och sensuella kvinnor. Gerda Wegener var gift med landskapsmålaren Einar Wegener. Han var en av de första i världen som genomgick en könskorrigering. I dag är Einar Wegener känd som transkvinnan Lili Elbe. Hon var Gerda Wegeners favoritmodell och konsten blev ett frirum för dem båda, där Lili Elbe kunde leva ut sin kvinnliga identitet.

Utställningen var helt fantastisk och det var otroligt fascinerande att se konstverken i verkligheten. Jag rekommenderar den varmt. Utöver alla målningar kunde man gå in i ett rum där det fanns en hel del kläder, huvudbonader och accessoarer inspirerade av den tid då Gerda Wegener levde och var verksam som konstnär. Det kändes som att kliva in i en svunnen tid. Kläderna såg verkligen ut som de gör i filmen The Danish Girl. Så fina. Efter att ha tittat på alla målningar gick vi in i Millesgårdens butik, där de säljer massor av fina saker, som krukor, koppar, kökshanddukar och affischer. Jag och min vän fastnade direkt för affischerna på Gerda Wegeners verk. Jag köpte två stora affischer och två små kort föreställande hennes vackra konst. Därefter fikade vi på caféet vid Millesgården. Supermysigt!

För er som skulle vilja besöka utställningen pågår den på Millesgården på Lidingö i Stockholm mellan den 4 februari och den 14 maj 2017.

I dag är det den 1 mars, förresten. Snart är våren här på riktigt. Åh, längtar! Hur har ni tillbringat denna dag?

Vi hörs i morgon! Kram!

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Kom på att jag har glömt att visa er detta bälte, som jag köpte för ett tag sedan. Sedan jag hämtade det på posten för några veckor sedan har det legat på sovrumskistan och det var först häromdagen som jag packade upp det ur dess förpackning och placerade det bland mina andra bälten. Då bältet var lite för stort när jag bar det i midjan fick det följa med hem till Dalarna i helgen, så att pappa kunde hjälpa mig att göra några fler hål i det. Superbra blev det!

Hur som helst. Bältet kommer från Asos, märket är Pieces och det kostade 150 kronor. För mig som älskar detaljer i leopard (eller, vem försöker jag lura – jag älskar leopardmönster över huvud taget, haha, exempelvis på fuskpälsar, aah!) är detta bälte ett riktigt kap. Jag tänker att kommer att vara riktigt fint till ett par blå eller svarta högmidjade, slitna jeans. Tror att den kombinationen kommer att vara väldigt snygg att matcha med en enfärgad överdel, exempelvis en svart eller vit t-shirt eller stickad tröja alternativt en enkel, enfärgad skjorta. Då framhävs bältet mer, tänker jag, och får "göra" outfiten.

Bältet hittar ni här.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Hej där!

I dag började jag dagen på bästa sätt – men knäckemackor med avokado på och en kopp pepparmintste. Hur gott? Jag älskar avokado och de gånger då vi har det hemma passar jag på att göra just avokadomackor. Dessa godingar har jag kryddat med lite salt och en smula cayennepeppar. Pepparmintssmaken på teet satt som en smäck till knäckemackorna – mint är så fräscht och uppfriskande. Tycker ni också om avokado? Om ni brukar göra avokadomackor – hur gör ni dem då?

I dag är jag ledig från skolan, men för den sakens skull är jag inte fri från skolarbete. Inlämningsuppgifter ska göras och sedan ska jag hänga i tvättstugan till och från i några timmar.

Hur ser er dag ut? Hur ska ni tillbringa denna tisdag?

Vi hörs lite senare!

So long!

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Efter skolan i fredags gick jag till Acne Studios på Södermalm. Jag hade lagt undan en svart, stickad ulltröja där som jag har tittat på ett tag och blivit kär i. När jag provade den blev jag, om möjligt, ännu mer förälskad i den. Den är heeeeelt perfekt. Eftersom den är väldigt dyr (den kostar 2 600 kronor) blev jag fundersam och jag tänkte länge på om jag skulle köpa den eller inte. Det enda som hindrade mig från att gå direkt till kassan och genomföra köpet var det höga priset. Men eftersom allt annat med tröjan kändes perfekt gjorde jag till slut slag i saken och köpte den. Och jag är så glad över att jag gjorde det. 

Tröjan är supermjuk, tillverkad av 100 procent lammull och sticks inte över huvud taget. Faktum är att jag nog aldrig har burit en skönare och mer värmande tröja. Tröjans material gör det möjligt att bära den året runt, även på sommaren, eftersom ull är ett material som andas. Det värmer när det är kyligt och svalkar när det är varmt. Kvaliteten är fantastiskt bra och modellen är väldigt klassisk och tidlös, vilket gör att den troligtvis aldrig kommer att bli omodern. Eftersom den är svart passar den till allt, och den passar dessutom i alla möjliga sammanhang eftersom den är både avslappnad och elegant på samma gång. Den fungerar minst lika bra på arbetsintervjun och på middagar som i skolan, på jobbet eller under en helg på landet. Tröjan går att matcha och variera i oändlighet – man exempelvis kan bära en t-shirt eller en skjorta under den och matcha med jeans eller kostymbyxor till. Den så himla, himla snygg!! Den har riktigt fina detaljer också, som gör den till något extra. Detta är helt klart ett av mina bästa klädköp någonsin.

Jag har som mål att bygga en riktigt bra basgarderob bestående av färre plagg som jag verkligen älskar och som är av hög kvalitet och endast bra material. Kläder som håller i många, många år. Denna process kommer dock att ta flera år att färdigställa, särskilt i och med att jag i nuläget är student. Min nya tröja från Acne uppfyller alla krav på tidlöshet och kvalitet som jag vill ställa på mina kläder. Jag är så nöjd med tröjan!

Tröjan finns i flera färger och ni hittar den här på Acne Studios hemsida.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Hej på er!

Måndag och ny vecka! I dag hade jag ett seminarium på delkursen "Fanfiction och annan webbaserad litteratur". Vi gjorde skrivövningar och pratade om miljöskildringar, dels i skönlitterär text, dels i fanfiction. Det blev även en del diskussioner kring fanfiction som genre. Intressant!

Har ni några planer för vad ni ska hitta på under denna vecka? Jag har lite grann inbokat – både roligheter och nödvändiga måsten. Men jag ser faktiskt fram emot att ta itu med måstena också – det är så skönt att kunna bocka av saker som måste göras. Jag känner mig mer fri då, för när det är klart kan jag göra annat med gott samvete. Utöver tvättstugan, seminarier och skolarbete har jag bland annat fika och museibesök med nyfunna vänner samt träning på veckans dagordning. Så roligt! Och denna vecka ska jag försöka att påbörja mitt skönlitterära skrivprojekt, eller, påbörja planeringen till det, rättare sagt. Så pepp på det! Det sporrar mig ännu mer i att bli färdig med skoluppgifterna, för då får jag mer tid till mitt projekt.

Den här veckan ska jag verkligen försöka att göra klart inlämningsuppgifter inför seminarier som jag har under de närmaste veckorna. Jag älskar att ligga ett steg (helst flera) före eftersom det förebygger stress. Jag har en tendens att bli stressad om jag hela tiden har uppgifter som måste göras varje dag. Det blir svårt att slappna av då, tycker jag, och få tid till roliga saker också. Så jag jobbar gärna intensivt med flera uppgifter i förväg för att sedan få vara "fri" från skolarbete under flera dagar i sträck – kanske till och med i någon vecka. Detta eftersom jag då redan är klar med det som ska göras, långt före deadline.

Så. Dagens främsta plan: Inlämningsuppgifter, inlämningsuppgifter, inlämningsuppgifter.

Ska försöka att få till lite outfitbilder så småningom. Vad tror ni om det? Jag vill verkligen ha det som ett regelbundet och återkommande segment i bloggen. (OBS! Bilden ovan är från i höstas – grönskan är saknad och jag är alldeles för frusen av mig för att bära skinnjacka redan i februari, haha.)

Och, just ja! I kväll tänkte jag visa vad jag köpte på Acne Studios i fredags! Kika gärna in här då, om ni vill.

Vi hörs snart! Kram!

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Hej!

Hoppas att ni har haft en mysig helg. Min helg har varit tung och sorglig, men ändå fylld av kärlek och styrka. För några veckor sedan gick min morfar bort, helt plötsligt. Han var en av de piggaste, friskaste och mest aktiva människor jag vet. Nästan 87 år gammal tränade han tennis ett par gånger i veckan och brukade åka milslånga turer på långfärdsskridskor på Dalarnas sjöar om vintrarna. Att han skulle gå bort nu fanns liksom inte i min värld, även om vem som helst kan dö när som helst, så klart.

I går var det dags för morfars begravning i Dalarna, där han föddes, levde och dog, och där även jag är född och uppvuxen. Det var oerhört jobbigt, sorgligt och svårt på alla sätt. Men det var också skönt att få den "överstökad", för jag har gruvat mig så mycket för den. Varit nervös inför den. Eftersom saknaden gör så himla ont. Hela tiden. Och det var fint att få samlas, vi som stod morfar närmast, och få sörja och minnas honom tillsammans. Jag tror att han är nöjd med hur begravningen blev, och framför allt att vi alla var där. Ni kan inte förstå hur mycket jag saknar honom, min starka, envisa och humoristiska morfar. Jag är så tacksam över att han var min morfar.

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm. Vi hörs mer i morgon.

Ta hand om era nära och kära.

Kram på er.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

HAR DU?

Folköl i kylen:
Nej.
Något husdjur:
Nej. Men jag skulle gärna vilja ha en hund i framtiden.
Någon favoriträtt:
Sushi!
Puder på dig:
Ja.
Några framtidsplaner:
Jag drömmer om att skriva böcker.
Någon sjukdom:
Nej.
Gymkort:
Yes, det har jag.
Några MVG:n:
Ja. Jag hade MVG i allt när jag gick ut gymnasiet.
Något beroende:
Ja, jag är bland annat beroende av mina närstående, min mobil och min kalender.
Nagellack:
Inte på mig just nu.
Någon vän som bor i ett annat land:
Absolut.

VEM?

Avskyr du: Hm. Jag avskyr inte någon person som jag känner personligen. Däremot känner jag avsky mot personer som använder sin makt för att begränsa människors mänskliga rättigheter, som dödar och skadar oskyldiga människor och som inte är av åsikten att alla människor är lika mycket värda.
Längtar du mest efter:
Våren! Den person som jag längtar efter mest just nu är nog min pojkvän, som är ifrån mig hela helgen.
Stör du dig på:
Folk som bara pratar om sig själva och som aldrig ställer frågor.
Gosar du med:
Min pojkvän.
Lagar mat:
Jag! Och min pojkvän! Helst tillsammans! Ibland när vi inte känner för att laga mat köper vi ofta sushi.
Diskar:
Jag och min pojkvän. Oftast är jag den som sköter tvätten och då brukar min kille ta mer disk än jag.

VILKEN?

Tidning läser du:
Jag läser tidningen Skriva. Och Aftonbladet, DN och Expressen på nätet.
Buss åker du oftast:
2:an.
Årstid föredrar du:
Egentligen tycker jag om alla årstider. Men den allra bästa är nog sommaren. Försommaren. Då maj går över till juni.
Är den bästa veckodagen?
Fredag!

VAD?

Gör du nu:
Ligger i min säng och svarar på dessa frågor.
Gör dig till en bra människa:
Att jag är snäll och bryr mig om andra människor.
Gör dig till en dålig människa:
Alla människor har svagheter som på olika sätt gör dem till sämre människor. Det är naturligt. Mänskligt. Men dessa brister tycker jag inte gör någon till en dålig människa.
Vill du arbeta med:
Något kreativt kopplat till skrivande, litteratur, böcker och text.
Är roligast just nu:
Att det känns som att solen visar sig lite hela tiden och att våren kanske, kanske är på väg om några veckor. Åh!
Har du på dig nu:
Mjukisbyxor och en stickad ulltröja. Raggsockor på fötterna.
Äger du för skor:
En blandning.
Har du för storlek i skor:
Oftast 40, ibland 39.
Läser du för bok:
Mest kurslitteratur om skrivande.
Ska du göra nu:
Titta på en film på Netflix!

Listan hittade jag på Sandra Beijers blogg. Jag har ändrat lite i den.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Hej på er!

Extremt sen uppdatering i dag. Jag har haft fullt upp hela dagen, så det är först nu som jag har haft tid att skriva.

I dag började jag skolan klockan åtta, så det blev en tidig morgon för min del. Solen sken, vilket kändes helt fantastiskt. Det var visserligen jättekallt ute, men på något sätt kändes det ändå lite som vår. Vårvinter. I skolan gick jag på ett seminarium i delkursen Projektarbete i kreativt skrivande, som börjar nu och som vi ska läsa parallellt med andra delkurser under terminen. Delkursen går ut på att vi studenter ska genomföra ett större skönlitterärt eller essäistiskt skrivprojekt. Jag tycker att det känns riktigt roligt och spännande! Jag kan berätta mer om delkursen och hur jag tänker kring den senare!

Efter skolan åkte jag in till stan och promenerade och tittade i affärer. Till slut hamnade jag på Acne Studios, där jag gjorde ett köp. Det blev ett plagg i ett material av hög kvalitet, som jag tänker ska vara en del av den grund som jag vill att min basgarderob så småningom ska bli. Färre plagg, men av hög kvalitet. Det sved ordentligt i plånboken, men plagget är väldigt klassiskt och det känns som att jag kommer att använda det väldigt mycket. Visar er vad jag köpte senare!

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Hej!

Dagen började jag med frukost i sängen och ett avsnitt av den senaste säsongen av Girls. Älskar den serien. Därefter gick jag och min pojkvän till en av Akademibokhandelns butiker för att kolla in årets bokrea. Den är nästan som en högtid för mig, bokrean, och så har det varit sedan jag var liten.

I år finns det några verk på bokrean som jag skulle vilja ha. Jag är bland annat sugen på Elena Ferrantes Min fantastiska väninna och uppföljaren Hennes nya namn. Sedan skulle jag gärna vilja läsa Lina Wolffs roman De polyglotta älskarna, Ebba Witt-Brattströms Århundradets kärlekskrig, min barndomsfavorit Skuggan över stenbänken av Maria Gripe, som har kommit i en ny upplaga, Krigsdagböcker 1939-1945 av Astrid Lindgren, med förord av Kerstin Ekman och efterord av Karin Nyman, och Säker stil: guiden till den perfekta garderoben av Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret. Och flera andra böcker, haha. Jag är verkligen en bok- och litteraturnörd. Några av ovan nämnda böcker är med på rean på Akademibokhandeln och/eller på Adlibris eller Bokus rea.

I dag blev det dock inget bokköp för min del. Jag har redan en del olästa böcker i bokhyllan. Vi får se om jag köper någon senare eller om jag helt enkelt nöjer mig med att bara titta på årets reautbud. Brukar ni titta på eller handla böcker bokrean? Har ni sett någon bok på årets rea som ni gärna vill läsa?

Precis som i går är jag ledig från skolan i dag. Med det sagt är jag inte fri från skolarbete. I går gjorde jag klart den inlämningsuppgift som ska vara färdig inför seminariet på måndag och i dag ska jag göra klart uppgiften till nästa seminarium. Jag jobbar gärna intensivt med skolarbetet nu då jag vill ligga några steg före vad gäller inlämningsuppgifter. Då känner jag att jag får tid över till annat också och jag slipper känns mig stressad. Så även i dag ska jag ägna mig åt seminarieuppgifter som handlar om fanfiction.

Hoppas att ni har en fin dag! Kram!

#nouw30daychallenge

Likes

Comments