OSÄKERHET SOM NYBLIVEN FÖRÄLDER

Tankar & Åsikter, Wilmer 0-12 mån

För lite mer än 10 månader sen så kom Wilmer till världen. Då stod jag där, så grymt osäker på hur ska jag räcka till? Hur är man den bästa mamman för sitt barn? Jag kände mig så redo för att bli mamma, ändå kom dessa tankar. Dessa tankar kom däremot inte för att jag tvivlade på mig själv. Dom kom främst för vad andra skulle tycka och tänka om man gjorde si eller så. Kan man amma offentligt? Blir folk irriterad när mitt barn skriker? Är jag en dålig förälder om jag låter barnet ligga själv i två minuter? Får man ha tvn på? Kan han ha dom här kläderna? Håller jag i honom konstigt? Tankarna var många och oändliga.

Någon som känner igen sig?

Som nybliven förälder, som nybliven mamma, var det lätt att fastna i det tänket. Jag kom däremot över det, ganska snabbt. Amningen var nog det som höll i längst för mig. Det höll i ett par veckor innan jag kände mig bekväm att amma framför vem som helst. Jag var nog aldrig 100% bekväm att amma var som helst, så jag köpte mig faktiskt olika ponchos och hade alltid med mig under vagnen. Ganska smart för den skygga om du frågar mig! Resten av min osäkerhet släppte ganska snabbt, egentligen bara någon vecka efter förlossningen. Jag kände mig stark och mer självsäker liksom.

Vad vill jag egentligen få fram med den här texten?

Jag älskar Wilmer över allting annat, och har gjort det sen jag såg pluset på stickan. Han är och förblir det bästa som har hänt mitt liv, tillsammans med hans pappa såklart. Jag kommer alltid att göra det som känns bäst för mitt barn. Därför tycker jag att du som läser detta ska göra det som känns bäst för dig med ditt barn. Försök att bry dig mindre om andra. Gör det som känns bäst för dig. Så länge inget barn far illa, så fokusera på dig själv och din familj.

Love, A

Gillar

Kommentarer