KOMMENTARER JAG OFTA FÅR ....

Tankar & Åsikter

Som många vet om så har jag ett enormt stort intresse för träning eller ja, idrott överhuvudtaget. Jag har alltid älskat att träna och idrotta själv och dessutom tycker jag att det är SÅ ROLIGT att se mina nära och kära utöva diverse idrotter.

Det är ingen hemlighet att min sambo, pappan till mitt barn, spelar innebandy. Det har han gjort sen han var liten och utan att skryta så måste jag bara få säga att han är himla duktig på det också. Men hur som helst, till saken. MÅNGA i min närhet och människor runtomkring mig har åsikter kring detta. "Hur kan du LÅTA honom spela innebandy?" eller "Jag hade aldrig låtit min sambo vara bort så mycket" osv. Ja, kommentarer flödar om detta. Vilket jag börjar bli ordentligt irriterad på. Hur kan man INTE låta sin sambo göra det som den tycker om att göra? Det som personen mår bra av?

När vi väntade Wilmer så pratade vi hemskt mycket om det här med träning. Det är ju ett intresse för både mig och Philip. Jag skulle aldrig någonsin ta ifrån Philip hans innebandy och han skulle aldrig ta ifrån mig min träning. Visst kan vissa kvällar vara jobbiga, precis som att Philip kan tycka att vissa eftermiddagar kan vara jobbiga. Men vi ger varandra den tiden. Och den tiden är SÅ VIKTIG att ge varandra. Absolut, vi får mindre tid tillsammans. Men det gör att den tiden vi har tillsammans uppskattar vi desto mer. Det handlar liksom om att prioritera. Jag vill inte vara den som vaknar upp om 10 år och ångrar mitt liv. Jag vill inte heller att Philip ska vakna upp om 10 år och ångra att han slutade med innebandy. Både han och jag måste få växa som person, samtidigt som vi växer i vårt förhållande och som familj.

Den tiden som andra spenderar på att t.ex. spela tvspel eller dator, den tiden spenderar Philip på att spela innebandy. Alla har olika intressen. Vårt intresse är att träna och utöva idrott. Detta får oss att må bra, även om vissa dagar självklart är kämpiga. Men jag skulle ALDRIG NÅGONSIN be honom att sluta göra någonting som han älskar. Det älskar jag honom för mycket för att göra. Dessutom älskar jag att kolla på Philip när han spelar matcher. Jag ser verkligen framemot när även Wilmer förstår att det är Philip som spelar. Vilket moment liksom!

Summan av detta? Jag tror att de starkaste förhållandena, det är de förhållanden där man tillåter varandra att fortfarande vara en egen individ. Man lever tillsammans men man låter också varandra göra saker på egenhand. Självklart gör jag och Philip saker tillsammans också. För det är också viktigt. Man jag tror på ett förhållande där man inte hindrar varandra. Där man inte står iväg för varandra. Samtidigt som man måste lyssna på varandra om det blir för mäktigt. Att lyssna på varandra är oerhört viktigt. Precis som att låta varandra göra det man tycker om att göra. Bara för att man är ett par så sitter man inte ihop. Man behöver inte göra allting tillsammans, precis hela tiden.

Love, A

Gillar

Kommentarer

malinlinneaa
malinlinneaa,
Du har så rätt! Folk kan ifrågasätta hur jag kan låta min sambo spela så mycket dataspel. Men jag skulle ju aldrig kunna förbjuda honom heller samtidigt som det är superskönt att få vara sin egen individ och inte sitta ihop med varandra. I det här fallet så låter jag honom spela en hel del, för när man sen utökar familjen så kommer man behöva honom mer. Men det du säger är ju självklart, att låta varandra ha sina intressen trots att man är i ett förhållande. 😊
nouw.com/malinlinneaa
Cajsa H
,
Så himla bra skrivet Annah 🔥 💕
tessbjork
tessbjork,
Du har så rätt i det du säger! Säger jag som aldrig varit i ett seriöst förhållande (😄), men jag hade aldrig kunnat tänka mig ett förhållande där man gör saker tillsammans hela tiden och inte har någon egentid. Jag tror att ett förhållande blir så mycket mer hälsosamt när man tänker som ni gör.
nouw.com/tessbjork