Hur håller jag träningsmotivationen uppe?

Träning & Hälsa, Tips by Annah, Frågor & Svar

Ikväll var det dags för veckans sista pass, nämligen ett Metconpass. Dessutom fick jag sällskap av både Maja och Wickan, så roligt! Jag älskar när man kan peppa varandra, liiiite extra. Det var verkligen ett riktigt krigarpass. Svettigt, köttigt och oerhört jobbigt men samtidigt så himla roligt! Det vara bara, wow. Har ni inte testat Metcon, så GÖR DET!

Hur håller jag egentligen träningsmotivationen uppe?

Idag har det trillat in en fråga på min blogg, en fråga om hur jag orkar hålla motivationen uppe till att träna.
Jag tänkte svara på den så gott jag kan. Jag hoppas självklart ge er lite tips på hur NI kan hålla motivationen uppe. Here we go!

För det första så älskar jag känslan av att känna mig piggare. Träning gör mig verkligen så pigg och glad, även om man är helt sopslut där och då. Och vem älskar inte den känslan? Jag kan vara helt slut när jag åker iväg men jag vet innerst inne, att jag blir piggare av att träna. Träning är A och O för att jag ska må bra liksom. En sak som har gjort träningen extra rolig är att jag varierar min träning oerhört mycket. Många kanske älskar att springa eller kötta på gymmet varje dag, men sån är inte jag. Då blir jag rent ut sagt uttråkad. Enligt mig ska träning vara varierande!

Jag varierar min träning med olika gruppträningspass så som Metcon, Bodyattack, Sprint, Funktionell Träning, Bodypump osv. Dessutom brukar jag springa någon gång då och då. Tack vare min variation så känner jag mig inte uttråkad. Dessutom har jag jättemånga träningskompisar på mitt gym nu - Wickan, Maja, Sara, Matilda och Sofia. Hur grymt är inte det? Allt som oftast får jag alltså med mig en eller fler kompisar att köra med. Det underlättar ju såklart också! Att träna tillsammans gör träningen dubbelt så rolig. Dessutom kan jag verkligen tipsa er om gruppträning. Efter ett tag så känner man igen varandra och börjar prata med varandra. Med andra ord gör det inget att man inte har någon kompis med sig. Man skapar liksom "träningskompisar" som man kan prata med, utan att känna varandra. Hur grymt är inte det?!

Utöver detta har jag egentligen inte så många tips. För mig var det att hitta det jag älskar. Vilket är varierande träning tillsammans med andra, oavsett om jag känner dom eller inte. Jag blir så peppad av att träna i grupp!

Ett sista tips såhär på kvällskvisten, var inte rädd för att prova någonting nytt. Det kan verka skrämmande, men ingen kommer att döma dig. Alla har fullt upp med att ha fokus på sig själv under träningen. Och är det någon som inte har det, då är den där av fel anledning. Alla har vi varit nybörjare någon gång, och alla växer vi i olika takt.
Våga hitta det som gör dig träningsgalen!!

Love, A

Gillar

Kommentarer

CristinaS
CristinaS,
Vilka bra tips!!! Tack!!! 😘❤️
nouw.com/cristinas
annahss
annahss,
åå så bra att du tycker det 😃 <3
nouw.com/annahss
wickanahlin
wickanahlin,
ÄLSKAR ATT TRÄNA MED DIG!!
nouw.com/wickanahlin
annahss
annahss,
MEN DETSAMMA!!! Min Powermama, det är du det!! BÄÄÄÄÄST
nouw.com/annahss
SuddaFredda
SuddaFredda,
Tack så jättemycket för ditt svar! 🙏🏻
nouw.com/suddafredda