GRAVIDLISTA

Utmaningar & Listor, Gravid

Idag tänker jag faktiskt bjuda er på en liten gravidlista. Den innehåller frågor om mig med fokus på graviditeten.
Jag hoppas ni gillar den! Har ni andra frågor kring graviditeten än det jag svarar på, fråga gärna!

Hur gamla är ni föräldrar?
- Jag har precis fyllt 25 år, Philip fyller 25 om drygt 1,5 månad. Så båda är 25 år när vår lilla bebis har kommit till världen!

Hur fick du beskedet att du var gravid?
- Min bröst ömmade, och jag hade ingen som helst mensvärk (vilket jag i vanliga fall har cirka 2 dagar innan mensen kommer). Så vi köpte tre olika test på Apoteket. På fredagen 3/11, var vi hos min bästa kompis och hennes kille. Då sa jag till henne "jag lovar dig, nu är jag gravid. Hela kroppen känns annorlunda". Dagen därpå, 4/11 tog jag testet och mycket riktigt - vi plussade! Efter två månader utan p-piller så såg vi ett plus på stickan. Både jag och Philip var i chock över hur snabbt det hade gått, men samtidigt så var vi sjukt glada! Dagen därpå gjorde vi ett till test, bara för att se om det också var positivt, och det var det! Sen började resan med att ringa barnmorskan osv. Så spännande!

Vilken vecka var du i då?
- Jag tror att vi var i vecka 5 eller 6. Det var sjuuukt tidigt i alla fall! Man vågade nästan inte tro på det, haha.

Hur reagerade du när testet visade positivt?
- Jag blev stum först, jag visste inte vad jag skulle säga. Jag bad Philip komma och kolla, han förstod ingenting först. Men så visade jag honom och då blev det mer "verkligt". Både jag och Philip var nog i lite chock, samtidigt som vi var sjukt glada. Allting hade ju gått så himla fort! Det var verkligen obeskrivligt!

Hur lång tid tog det innan ni bestämde er för att behålla barnet?
- Eftersom att graviditeten är planerad så kom inte ens tanken på att ta bort det. Det är ju vår lilla bebis, som är såå efterlängtad! Äntligen ska vi bli en liten familj!

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
- Min bästa vän, Matilda. Jag hörde av mig till henne samma dag som vi plussade. Hon visste att jag hade slutat med p-piller och eftersom att jag sa till henne redan innan att jag kände det på mig så kändes det bara bra att få dela den fantastiska nyheten med henne.

Hur gick ni ut med det officiellt?
- Vi gick ut med en bild på instagram, facebook och här på min blogg. "I sommar blir vi tre!" Såhär såg bilden ut.

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?
- Bägges familjer blev verkligen så glada! Våra vänner med! Vi valde att berätta för våra föräldrar och syskon innan den magiska 12 veckors gränsen. Även vissa vänner. Mycket på grund av att jag mådde så himla dåligt. Jag spydde från att jag plussade till att jag gick in i vecka 17. Så det kändes typ omöjligt att undvika. Vissa frågade om jag var gravid och jag ljög faktiskt inte, utan berättade som det var. Hur som helst så har alla reagerat med glädje, vilket har känts superskönt!

Hur lång tid tog det innan du berättade för dina föräldrar?
- Det tog nog bara 2-4 veckor efter att vi hade plussat. Vi berättade för Philips föräldrar först, direkt därifrån så åkte vi hem till min pappa och berättade där också. Sen berättade jag för mamma några dagar senare bara! Vi kände att vi behövde det med tanke på att jag mådde så dåligt. Dessutom kände vi att vi ville ha stöd utifall graviditeten skulle sluta dåligt.

Hur känns det att ha en bebis i magen?
- Obeskrivligt, så många känslor som det inte går att sätta ord på! Jag älskar det!

Hur har du mått under din graviditet hittills?
- Jag började spy bara några dagar efter att jag plussade, och så fortsatt det hela vägen in i vecka 17. Sen dess har jag faktiskt mått oförskämt bra! Nu börjar dock tröttheten komma mer och mer, men det hör väl till. Jag är ju ändå i vecka 31! Ryggen börjar ta mer stryk, vilket kanske inte heller är så konstigt. Men jag knatar på och trivs oerhört bra med att vara gravid!

Vad har du upplevt varit häftigast under graviditeten hittills?
- Helt klart sparkarna! Jag måste även svara ultraljudet. Wow, att faktiskt få bekräftat att det är en liten en därinne som har levt rövare och inte bara tarmarna eller någonting annat. Att få bekräftat att det är en liten del av mig, och en liten del av Philip som växer och blir större och starkare för varje dag som går!

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
- Jag är i vecka 31 nu och har gått upp 5 kg.

Cravings?
- Jordgubbar, melon, kiwi, ja, frukt i massor! Dessutom har jag suktat efter Pepsi max med citronskivor i, men det har jag faktiskt slutat sukta efter nu.

Det första plagget ni köpte till bebis?
- Vi var i Göteborg bara några veckor efter att vi plussade. Självklart passade vi på att köpa en Frölundabody!

Har ni planerat något namn?
- Vi har inte bestämt namn än. Vi har bara en massa olika förslag! Jag tror inte att vi bestämmer oss för tilltalsnamnet förrän bebisen är ute i världen. Mellannamn och efternamn är däremot redan bestämt. Vad det blir, får ni veta när bebisen är ute i vida världen!

Kommer du vara mammaledig hela tiden?
- Planen är att jag är hemma till början av augusti (lite över ett år), sen går Philip hem. Vi hoppas kunna skola in på förskolan i december/januari. Om den här planen håller eller inte, det återstår såklart att se.

Vad tror ni att det blir, en pojke eller flicka?
- Den här blivande morsan var övertygad om att det är en pojke i magen, och fick det mer eller mindre bekräftat på ultraljudet. Hon visade nämligen den lilla snoppen, hehe. Men vi är självklart inställda på att dom kan ha sett fel och att det i själva verket är en liten tös i magen!

När är bebisen beräknad att komma?
- 12 juli 2018. Som vi längtar!

Love, A

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så rolig lista att läsa 😊 <3
nouw.com/juliavnmelin