Igår den 18.10.17 åkte vi in med Golden akut till Ultuna veterinär för att hon har problem med vänster öga som inte vill bli bra. Så vi lämnade henne där och hon fick stanna över där för att dom samtidigt skulle kolla på hennes mugg samt hennes tänder.

Imorse ringde jag Ultuna veterinär och frågade hur allting går, allt gick bra hon var lite bättre faktiskt men dom ville även behålla henne en natt till för att vara 100% över allting och hoppas på att hon är ännu bättre imorgon när hon kommer hem. Det känns väldigt tomt utan henne men samtidigt skönt att hon faktiskt får den hjälp hon behöver. Dom är så otroligt himla goa där borta på Ultuna.
Imorgon får jag förhoppningsvis hem henne igen och det känns väldigt skönt.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa! I den här bloggen så kommer ni att få läsa om mig och min häst Golden Shy.

Hur fick jag tag på Golden Shy?
Allt började med att jag funderade just på en fråga som var "Varför gör jag ingenting som jag faktiskt tycker är kul och vill göra?" När jag väl hade funderat ut på vad jag ville göra så satte jag mig framför datorn och började söka och titta runt på blocket. Det jag sökte på var "medryttare". Det som kom fram då var inte så mycket utan jag fick fram där det stod att Golden Shy söker efter en ny fodervärd. Jag satte mig ned och letade efter numret och ringde på en gång och berättade att jag var väldigt intresserad. Där efter bestämde vi en träff och jag fick träffa Golden Shy och hennes då varande fodervärd.
Jag blev kär direkt. Det jag kände var, detta ska bli min häst som jag ska ta hand om.

Vart står Golden Shy nu? Hur fick jag tag på en stallplats?
Golden står nu i ett litet mysigt stall i Rotebro. Hur jag fick tag på en stallplats började med att jag mailade ett stall här i Rotebro som heter Stensunda stall angående ifall dom hade en stallplats åt mig. Det visade sig att det var kö upp till 1-2 år. Och anledningen till att jag valde just de stallet var för att jag bor gångavstånd dit. Däremot så visste dom att deras grannstall hade en ledig boxplats så jag tog mig i and att ringa det stallet och bestämde träff omgående då jag ville se hur det såg ut och hur do hade det. Det var super mysigt. Ett stall med fem boxar och hästar i. Efter några dagar hörde jag av mig och sa att jag jätte gärna flyttar min häst dit.

Hur kändes det att träffa Golden Shy?
Jag träffade Golden Shy nästan varjedag i en veckas tid och jag trivdes mer och mer i hennes sällskap. Hon var precis de jag letade efter, med andra ord en hobby häst. Vi hade det så mysigt och det kändes bättre och bättre för varje dag jag hälsade på henne.

När fick jag hem Golden Shy?
Jag hämtade hem Golden Shy i lördags alltså den 14.10.17. Det blev flera veckor tidigare än vad som blev bestämt men allt löste sig, jag hämtade Golden Shy och tog henne till det nya stallet.

Hur reagerade Golden Shy när hon flyttades?
Golden tyckte det var väldigt konstigt att komma till ett nytt stall, ny plats med nya hästar. Hon blev till en början väldigt stressad men med en liten runda på banan och sedan ut till sin nya hage så blev allt mycket lugnare. Jag var hos Golden hela dagen och även kvällen, så att hon kunde känna sig något lugnare.

Hur känner Golden Shy till sig idag?
Golden lär sig nya rutiner och jag tycker att det funkar galant, men hon är väldigt osäker och blir lätt stressad då hon inte känner till nya området. För varje dag som går så vänjer hon sig om hennes ny varande hem. Golden fick en pojkvän direkt som hon stod och pussades med.
Allt får ta sin tid, allt är nytt både för mig och Golden.


I resten utav blogginläggen så kommer jag skriva lite och lägga upp massvis med bilder.

Likes

Comments