Jobbet är igång efter sommaren! Fem härliga lediga veckor är slut och det ska dröja ett år till nästa semester =)

Nuförtiden är det aldrig jobbigt att börja jobbet efter semestern, jag trivs på mitt jobb och jag har ingen ångest inför första startdagen. Har bra arbetskamrater och ett roligt, varierande jobb.

Så med denna veckan har jag kunnat påbörja ny rutin. Går 25-30 min varje lunch, inget godis eller snacks, ingen alkohol. och än så länge, tre dagar in i veckan, går det bra! =D Haha! Det är lätt att det blir för mkt godis, för mycket chips, för mycket goeöl,, för mycket lyxa till det på semestern. Men det är väl så det ska vara antar jag? Totalt avslappnad! =)

Denna sommaren har jag sjungit väldigt mycket! Det har varit en rolig sommar! Har varit en del av oss två körtjejer på Allsång på Hällevik. Så otroligt roligt arrangemang!

Därför är det så kul att jag denna höst ska håll i en Joyvoicekör i Olofström. ALLA är varmt välkomna! Oavsett om man anser sig kunna sjunga eller inte! Ska bli kul att träffa er den 13 september. =)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är ju gött när man kan göra upp planer för livet. :)
En första vecka har passerat, den har varit awesome! Vår sista semestervecka tillsammans och vi har varit i Göteborg i 3 dagar, besökt Liseberg. Freja älskade det! Hon gillar speed! Ju fortare desto bättre! :) Crille fick åka alltihop :D Jag passade vagnen och alla saker.
I torsdags åkte vi till Halmstad för att egentligen gå på deras äventyrsland, men det regnade och åskade så vi besökte Busfabriken istället. Jackpot! Freja sprang tills hon var alldeles svettig. Måste erkänna att det var både kul o intressant att undersöka vart allt ledde även för vuxna :D
På fredagen badade vi på Halmstad arena. Såå skönt, åka rutschkana, bada, dyka och busa.

Så med detta sagt, så gick planeringen av mat och träning åt skogen :D
Men imorgon börjar jag jobba = guldläge!

Likes

Comments

Mitt absolut första mål att få in som rutin är dagliga promenader.
En del som promenerar brukar njuta av natur och ljud, men jag gillar att lyssna på podcaster eller ljudböcker. Väldigt bra! Dofterna är det som jag gillar mest när jag är ute. :)
Jag är med i en Bokklubb sedan 7 år tillbaka. Vi träffas var 6:e vecka ungefär och då har en av oss valt en ny bok som vi alla ska läsa, nästa gång vi träffas diskuterar vi vad vi tyckte om den...och en massa annat också =D
Då passar jag på att lyssna på den när jag är ute och går.

I lördags var vi iväg i Köpenhamn. Hade en härlig dag med vänner. De hade förberett så att vi skulle få en rundvandring i Christiania. Ett fascinerande samhälle. Mer om det i ett annat inlägg. Det jag ville komma till var att det resulterade i ca 16000 steg. Utan att man tänkte på det! :)

Likes

Comments

New times

Nu var det dags!
Tiden är nu!
Nu när det finns tid! :)

Den 1/8 börjar jag (imorgon alltså) min resa mot en ny livsstil. Inte bara viktnedgång, en ny livsstil helst. Att bryta mönster man har haft hela sitt liv är inte lätt. Men jag tror att jag är redo.
En hållbar livsstil, inte bara nåt tillfälligt. Även om en viktnedgång innebär att man måste t.ex äta mindre än vad man gör när man vill stå stilla.

Min plan:
- 30 min promenad på lunchen
- någon aktivitet ytterligare varje dag: yoga, promenad, crosstrainer, jogg, spinning
- inget godis, kakor, läsk, alkohol
- Cheatday en gång varannan vecka, om det känns rätt och behövs. Ibland behövs det gås på kalas och dylikt
- invägning/mätning den 1:e i varje månad
- ingen speciell diet. Normal mat med grönsaker.

Likes

Comments

Det är precis va ni är! Superstjärnor, Superstars! 🌟 Alla ni otroligt inspirerande instruktörer!

Ja, jag vet, det är vi som gör jobbet. Men det jobbet hade bara varit kanske 75% av det som man verkligen slutar på, för att ni pushar! För att ni e så glada och härliga! För att ni inspirerar! För att ni kommer med energi! För att ni kommer och håller i passen! För att trots att det ibland inte är fulla salar, så kör ni hårdast iafl! Så att vi alla i salen kan gå hem och känna att man gjorde ett sjukt bra pass, man är nöjd, svettig och glad! 😊👊


2 U and U 2 

Likes

Comments

Satt och kollade i träningsbloggar och hamnade på en som undrade va man hade för motivation för sin träning? Det är enkelt för mig. Jag vill leva så länge jag kan o få vara så frisk som möjligt! 😊🍉

Jag brukar sätta upp lite mål för ff träningen. Ett tag för många år sen hade jag alltid att jag skulle springa en mil då jag va ute o sprang på sommaren. Det va så gött när man nådde dit! 😊 Nu är målet att gå ner i vikt och kunna träna 2-3 ggr i veckan. Få in känslan att jag längtar dit. Att kunna äta en mer nyttig mat, istället för godis som jag lätt slänger i mig när jag e trött eller uttråkad. Så sjukt onödigt. Men beteenden som man har haft mestadels av sitt liv är svåra att bryta. Det är bäst att börja att gå, ett steg i taget. Det får ta tid, det SKA ta tid. Inga quick fixes, det funkar inte i det långa loppet. Tyvärr, hade varit sjukt nimt och väldigt praktiskt och skönt.

På tal om quick fixes...ett nytt begrepp kom till mig i denna veckan- C9. Fick höra talas om det av en vän som inte hade så bra upplevelser och som berättade om hur kunderna luras in i ett pyramidspel. Högst upp sitter en pamp o tjänar big bucks! Så jag tänkte att jag skulle undersöka saken. Och det finns ju otroligt många säljare, de är inte alltid så öppna med va det kostar utan att man måste skriva mail till dem. På livsmedelsverket finns dessutom en rapport om innehållet i aloe veran....i princip vatten, lite vitaminer (ungefär som en apelsin). Men detta berättar nog inte säljarna skulle jag tro?! Det saluförs som en rensning av kroppen, men man ser bara en massa före- och efterbilder, vilket vittnar om att det egentliga målet är viktnedgång. Men den blir antagligen inte så långvarig när man väl börjar att äta igen...vilket antagligen blir som innan..man har ju egentligen inte förändrat nåt. 😊

Har själv testat quick fixes några ggr. Nutrilett osv. Meeeen jag har gått upp allt jag gick ner då, plus lite till. Så det funkar nog inte. Inte på mig iafl. 😊 Jag tror på tid, tid att förändras, tid att ändra vanor, tid att ändra matvanor och smaklökar. Tid! Det tar tid. Istället för att tänka 12 veckor, tänk 20 år. Hur ska jag leva de nästkommande 20 åren, vilka förändringar kan jag göra i mitt liv (för mina vanor har uppenbarligen inte funkat hittills) som jag kan leva med i 20 år (o mer)? Därifrån börjar vi. 😊👍

Just nu försöker jag själv få i mig lite antiinflammatoriska kryddor och dylikt. IFD helt enkelt, för att se om det kan hjälpa mina leder lite. Får i alla leder ibland ont, det vandrar runt, brukar också få en sjukdomskänsla i kroppen. Så jag tänkte att om jag tillför lite ingefära, kanel, gurkmeja och lite bättre mat, så kanske det kunde hjälpa lite grann!? 🌟

Likes

Comments

Ända sedan jag va liten har jag älskat Indiska. De har alltid haft kläder som jag har älskat. De kanske har förändrat profilen något ibland. Förr var de nog liite mer "bohemiska". Men i takt med att åldern har ändrats så tycker jag att smaken har fått följa med. =)

På frågan: Hippie eller bohem? Ja, jag är nog båda. Slår man på det får man upp klädstilar. Jag är nog iofs en sådan person också. Fast mindre än va jag önskar =)

Varje vår när jag arbetade på sjukhus köpte jag mig en färgglad mugg på Indiska. Behövde något som piggade upp rasterna. Deras muggar är helt fantastiska!

Är inne på att införskaffa en utematta till vårt trädäck! Denna blå/vita från Indiska var väldigt fin! Kan va att jag filurar på ett utekök...hur man skulle kunna lösa det allra bäst. Kommer snart en lösning, brukar göra det när jag har börjat att fundera. Jag skulle verkligen vilja ha en köksträdgård. Men vem ska sköta den så som sig bör? Och vem tar bort alla mördarsniglar som jag vet kommer att mumsa på salladen?

På nationaldagen kommer Anna&Mej att spela på torget i Sölvesborg kl 16:00. Alla är varmt välkomna till ett nationaldagsfirande med Sölvesborgs kommun.


Likes

Comments

I början av Maj passade vi på att åka iväg en sväng till mysiga Palma. Jag hör till dem som älskar Palma. Har nog varit där totalt 16 gånger nu. Snart är det dags för ett eget boende där =)

Så i Onsdags drog vi dit ett gäng för att umgås och ha det trevligt tillsammans, äta god mat, smaka på god Kava, se fina saker, shoppa roliga fynd, testa nytt. Sagt och gjort. Det var en lång resa ner, som började redan kvällen innan med att vi tog sista tåget från stan kl 23:00. Vi satt sen på Kastrup och väntade tills flyget skulle gå kl 06:00. Jag somnade med huvudet i knäet en gång, så trött var jag.

Första stoppet var Frankfurt och vi kunde äta frukost tillsammans, resan va på G. Efter ännu ett flyg, där vi kom på att de bjöd på allt, vad man ville. Så landade vi på Mallorca vid 11-tiden. Tog en taxi till hotellet och installerade oss. Snabbt som ögat var vi ute vid poolen i våra bikinis och vita kroppar. Sååå skönt! obetalbart! Somna vid poolen, äta lite strips, sola lite, bada lite, somna igen! Göttans!

Dagarna som var kvar var molniga, men det gjorde inte alltför mkt. För då kunde vi åka och se lite ställen på Mallorca. Vi började med Inca-marknaden. Jag köpte två väskor, de har ju en fantastiskt lädermarknad där, till bra priser.

Dagen därefter bar det av till Sollér med det gamla tåget från Palma. Jag hade redan varit där och kände för en dag allena. Spenderade denna på hotellet, lyssnade på radiodokumentärer, virkade, mös och sov. (ja, en trött mamma kan behöva vila när man får chans!) =)

Denna kvällen åt vi på en tapasrestaurang i Palma som heter Tapas negra. Jättegott!

På Lördagen tog vi oss in till Katedralen, den är så fantastisk. Man tappar andan när man är i den. Så mkt tid, pengar, yrkesskicklighet, hängivenhet och kärlek som den är byggd på och utav. Vi fortsatte upp genom Palmas shoppinggator och handlade lite till oss själva o lite till de där hemma.

På kvällen åt vi på en jättegod restaurang nere i hamnen: Nautica. Jag provade bläckfisk (inte ringarna) och hjärtmusslor, mums så gott. Musslor ska jag äta mer utav!

Vi hade en trevlig och god vistelse i Palma! <3

Jag rekommenderar Mallorca till ALLA. det finns nåt för var och en. Vill man ha fest så kan man hålla sig i Palma nova/magaluf, vill man ha strandhäng och barnvänligt och en lugn vistelse så är Alcudia supermysigt. Vill man ha Yoga så finns det, vill man ha cykel eller vandring eller vin eller språkresa...ja, de har allt. Ni fattar poängen ?! =)


Likes

Comments

Igår var en hemmadag med Freja! Då bara vi två kan mysa till det och göra roliga saker ihop. Hon sa redan kvällen innan att vi skulle bada och baka på vår dag. ☺️ sagt och gjort! Eftersom jag inte äter sött och sånt så fick det bli frukostbullar till oss istället! Hittade ett bra recept i viktväktarappen. Nu tänker kanske ni: går hennes barn på diet? NEJ! Viktväktarmaten är som vilken mat som helst, bara det att jag vet hur mycket points det innehåller så att JAG kan hålla koll på mig själv.

Recept 20 bullar (4 smartpoints/bulle)
2 dl havregryn
25 g margarin
3 dl vatten
1/2 paket jäst
1 tsk salt
1/2 msk flytande honung
3 1/2 msk linfrön
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl

Koka gröt på havregrynen enligt förpackningen och låt svalna till fingervarmt (37 grader). Smula ner jäst, fingervarmt vatten, margarin, salt, honung, linfrön, fullkornsvetemjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa under bakduk i 40 min. Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma till bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 40 min. Grädda i 225 grader i ca 10 min.

Voilà!

Freja tycker inte om bröd i vanliga fall, men dessa gillade hon.

Likes

Comments