Då var den dagen avklarad, alla hjärtansdag. Så nu kommer den inte förens nästa år igen :-) Började morgonen med en kopp kaffe och en promenix i det kyliga vädret.

Sen ville dom stora tjejerna fixa lite alla hjärtansdag fika.

Så nån gjorde cupcakes och den andra fixade chokladbollar. Och självklart var det temat "hjärna" som var aktuellt.

Japp, var ju tvungen att fixa hjärt naglar :-)

Men alla hjärtansdag fortsatte och eftermiddag knallade på och det var dags att fixa lite kvälls käk.....gissa vad det blev.....

....men nu är denna dag slut för i år. Men då tiden går så jäklarns snabbt så är vi snart där igen. Eller inte, finns så mkt i år som jag skulle vilja hinna med. Först å främst längst jag till våren. Kunna sitta i solväggen utan jacka och dricka kaffe. Det är grejer det.....men en dag i taget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjena tja ba hallå.

Japp vet att jag inte skrivit på skit länge men jag har typ uppdaterat mig via mitt instagram konto och kört typ som en blogg där. Och bara lagt upp någon kort mening till en bild.

Och anledningen att jag inte skrivit här på 1000 år är att jag varit sååååå ap trött det senaste halvåret. I våras varvade barnen varandra med alla möjliga sjukdomar. Vattenkoppor som dom tillsammans hade i tre veckor. Jag är inte hemma utan anledning. Och vara hemma och inte vara ok och samtidigt ta hand om barn som är sjuka är ju ingen bra kombo. Sen var det dagis som var stängt en dag och fritids en dag och skola en annan dag. Sen kom sommarlovet och tre av fem barn var hemma. Fick göra saker jag inte brukar göra normalt, frukost, lunch, mellis mm.

Jag har alltid velat ha en stor familj, det har jag redan vetat som 17-åring. Men hade jag 100% kunnat förespått min framtid hade ALLT sätt annorlunda ut i dagens läge. Ja jag har valt att skaffat 5 barn, men Nej jag har inte valt att vara sjukskriven. Vi är två föräldrar och NEJ VI kan inte vara överallt när barnen har sina aktiviteter. Som största är så stora att dom vill försöka vara självgående utan oss och vi kommer inte hindra dom (det vinner dom på i längden när dom blir äldre) Andra föräldrar säjer man kan inte bara lämna barnen på sina aktiviteter osv osv. Men våra andra små hemma ska vi bara lämna dom själva??? Nej det går ju inte. Eller är det meningen att vi ska neka våra barn från sina aktiviteter för att vi inte kan vara med alla gånger? Nej det går ju inte heller. Skulle ALDRIG neka våra barn något bara för vi inte kan stå med och "hålla" dom i handen. Och det finns faktiskt privata anledningar varför vi inte kan vara med hela tiden. Människor är så himla snabba att döma andra. Dom man dömer andra för, är oftast en spegelbild av sig själv, som man förnekar.

Älskar våran familj, vi lever som vi vill och har skoj. Att lägga energi på att smutskasta folk är inte våran grej. Näpp vi lägger ner våran energi på att ha roligt, livet är för kort att lägga ner massa energi på att smutskasta andra. Ha roligt som familj, hitta på saker ibland eller att bara va, bara va är det bästa. Man behöver inte flänga runt hela tiden bara "för att". Näpp att bara få va tillsammans betyder mest ovsätt alla 7 sitter och surfar/spelar och är hur osociala som helst. Skulle aldrig kunna vara utan våra barn mer en max 4 dagar, vilket borde vara normalt om man är en bra kärleksfull fungerande familj. Pratade med en kompis för nån dag sen och vi skojade om att vi skulle åka på semester utan barn....vi sa typ i munnen på varandra att en vecka utan barn skulle vara alldeles för länge men en weekend skulle kunna funka, det är max man skulle klara av. Barnen är bara barn ett litet tag så ta vara på tiden hela tiden, en dag bor dom inte under samma tak. Näpp egoistisk får man kanske vara när barnen har flyttat hemifrån....bara kanske ;-) När barnen är så stora har dom säkert inte någon lust att följa me, men man vet aldrig. Nähä nu ska jag sätta på en kopp te, slappa framför tv:n för att sen göra mig i ordning för sängen.

Man vet aldrig vad som händer så ta vara på tiden, livet och vänner.

See you!!!

Likes

Comments

Idag blev det först en dag film och sen en kvällsfilm. Två absolut olika filmer med dock så bra bägge är.

Började först med filmen The Reader är en amerikansk-tysk dramafilm från 2008. Manuset är baserat på en roman Högläsaren (1995). Huvudrollerna spelas av Kate Winslet och Ralph Fiennes.

Filmens handlig är att  Michael Berg (Ralph Fiennes), en tysk advokat, hade under sin tonårstid på 1950-talet en affär med en äldre kvinna. Kvinnan, Hanna Schmitz (Kate Winslet), försvann och återkom senare som en av de åtalade för krigsbrott för sina handlingar som en vakt i ett koncentrationsläger. Michael inser att Hanna har en hemlighet som hon tror är värre än hennes naziförflutna, en hemlighet som kan kosta henne rättegången.

 

Sen var det kvällens film Mama. Har spanat på den förut men det var tydligen några andra som ville se den ;)

Mama är en film från 2013, så fortfarande ganska färsk.

Filmen handlar om historien om två unga flickor överges i en skogskoja/hus, främjas av en okänd enhet som de ömt kallar "Mama", som så småningom följer dem till deras nya förorts hem efter sin farbror fått reda på att dom är vid liv.

 

Likes

Comments

Tror jag börjar fatta hur detta fungerar. Lite krångel med inloggningen å lösen så fixade det sig tillslut.

Likes

Comments