På andra sidan jorden

Heeejsan!

Det va längesedan jag bloggade men nu är jag tillbaka igen. Jag tog en paus med bloggandet för att jag hade inte så mycket kul som pågick i mitt liv. Nu har jag väldigt mycket att skriva om så tänkte kul att börja blogga igen och berätta för er vad som pågår i mitt liv.

I april 2018 ansökte jag om att jobba som aupair i Nya Zeeland. Det va en väldigt lång process och den va inte så enkel heller. Efter mycket tålamod och krångel så matchade jag äntligen med en familj. Den 6 augusti flög jag från Köpenhamn till Nya Zeeland.

Den 8 augusti 2018 kl 5 på morgonen landade jag i Auckland på Nya Zeeland. Jag blev upphämtad av en liten buss och fick åka till ett hotell där vi skulle på en konferens. Här lärde vi oss hur man kör i vänstertrafik, första hjälpen, hantera olika situationer med barnen och massor med annat bra att veta.

Den 10 augusti 2018 så flög jag från Auckland till Wellington för att träffa min värdfamilj. Första intrycket var inte bra alls, de hade sjukt stökigt, ingen mat planerad så helt enkelt inget varmt välkomnade alls. Vill bara tillägga att kl va 8 på kvällen och jag hade inte ätit någon mat sedan 11.

Första månaden i familjen var ett riktigt plågeri, det va dålig kommunikation mellan oss alla, alltid mycket disk som jag fick ta hand om, stökigt, smutsigt och ja kaos helt enkelt. Man fick helt enkelt vänja sig vid denna miljön.

En väldigt jobbig sak var att lämna Joakim hemma i Sverige. Att åka ifrån den som man älskar som mest är så tufft. Jag grät så många gånger, bara vi snackade om att jag skulle åka iväg så kom tårarna direkt. På flygplatsen va de värsta, då va de på riktigt och gud vad jag grät. Detta är nog det tuffaste och jobbigaste jag gjort. Som Joakim sa till mig så måste man göra saker i livet som man verkligen vill fastän man har pojkvän så ska man inte låta sina drömmar stoppas. Och nu är jag här, på andra sidan jorden.

När jag kom hit hade jag inte några vänner. Var så rädd att jag inte skulle hitta någon vän. Kan säga att hitta vänner här är så enkelt. Alla åker hit ensamma så alla sitter i samma stol. Har så många vänner, en svensk tjej från Göteborg, en dansk tjej, och sedan har vi många tyskar här. Paula är en tjej som jag verkligen kommit nära här. Vi träffades redan i Auckland och sedan dess har vi haft kontakt och blivit riktigt tajta vänner.

Jag har du varit i Nya Zeeland i 109 dagar alltså 3 månader och 2 veckor. Nu har jag 76 dagar kvar och varav mycket är semester och helgdagar så tiden kommer gå fort. Men jag kommer inte åka hem fören den 24 maj.


Jag måste ta igen lite inlägg eftersom jag har varit lite lat och inte bloggat från början. Så snart kommer fler inlägg om vad jag gjort här.

Kramisar!!

  • resa
  • Nära Endeavour Dr, Whitby, Porirua , Nya Zeeland

Gillar

Kommentarer