Header

Ingen uppdatering på 1 månad nu, men ska verkligen försöka uppdatera så mycket jag kan (och orkar hehe). Blir super glad när de är så många som ser att jag inte uppdaterar och att de faktiskt är rätt så många som är inne här och tittar. Trodde jag skulle få max 50 som läste😅😂
Men vad som hänt sedan sist är att min finafina Amy har blivit 4 månader! Och om bara några dagar ska vi ha dop, hon blir 5 månader, 5 månaders vaccinering. Min lilla tjej börjar bli stor!!
Ja, och dop. Snart ska vi äntligen ha dop för vår Amy. Är så otroligt nervös men ändå så taggad. Ifall ni har några tips för att få ett lyckat dopfirande, får ni jätte gärna höra av er eller kommentera.
Jag och Amy har också börjat gymma lite, eller ja, mest jag. Vill verkligen försöka röra på mig lite och få lite muskler. Har blivit så extremt svag och ingen ork till knappt någonting. Jag har dock märkt att efter bara nån dag så har jag blivit mycket piggare och mycket gladare. Verkar oxå som att Amy tycker de är intressant att vara på gymmet. Hon är oftast super glad och nyfiken.
Idag var vi på gymmet och då blev hon lite gnällig i slutet, annars har vi bara varit hemma och myst. Nu sover Amy och gjort i nån timme så tänkte också försöka sova så vi är pigga imorgon och kanske kan gå ut och gå i kylan eller hitta på något annat kul.
Godnatt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

GOTT NYTT ÅR!!
Denna nyår var jag och Amy hos min kompis, Linn. Vi åt tillsammans med hennes boyfriend och en annan kille. Super mysigt och jätte gott!!
Lite senare på kvällen kom 3 andra killar och då spelade vi tills klockan blev runt 23.40. Sen gick jag gick upp och tog på Amy sina kläder och la henne i vagnen.
Och jag jag fått nån kommentar om att jag absolut inte ska ta ut henne under nyår, och hur jag tänkte när jag gjorde de. Men hon var hur lugn som helst. Hon somnade runt 00.00 så märkte att de inte var några problem. Och ifall jag hade märkt att hon inte gillade de och reagerat på ett negativt & skrämmande sätt så hade jag såklart gått in direkt!
Väldigt irriterande, ni som faktiskt kommenterar va jag inte ska och vad jag ska göra ang Amy har ingenting med de och göra. De är mitt barn, och skulle aldrig någonsin göra något som skadar henne på något sätt! Så ni som har något att säga ang va jag ska göra kan stänga igen och vända.

Okej, men back to business. Senare hämtade min mor mig. Så fixade vi lite mys här hemma och tittade på film tillsammans.
Mitt 2017 har varit helt fantastiskt, och jag hoppas att 2018 blir ännu bättre!

Och idag har Amys pappa varit här för att träffa och mysa med Amy. Amy har precis somnat om igen, så jag ska nog också sova för att orka Ikea och Emporia imorgon.

Likes

Comments

Denna veckan har jag&min familj, en annan familj och amys pappa varit på prison island. Som är olika celler med utmaningar. Kunde dock inte vara med så mycket eftersom Amy inte va jätte nöjd i sin stol, så vi fick heja på istället. Efter vi varit där åkte vi och åt på rosegarden i Malmö.

Sedan sist har jag även hunnit sätta i spiral. Jag var faktiskt extremt nervös för och sätta in den. Men jag tyckte inte alls att de gjorde ont. Väldigt obehagligt men inte ont. Efter jag satt in den så blödde de extremt mycket men slutade dagen efter. Och förhoppningvis så försvinner mensen! Jag funderade även på p-plåster men de kunde jag ej ha eftersom mamma haft propp. P-stav var också ett allternativ, men hade nog aldrig vågat sätta in och ta ut den. Och de är även oftast fler biverkningar med p-stav. Så jag rekommenderar verkligen spiral tjejer, om ni är ute efter preventivmedel, och tänker som mig haha.

Vi har även varit väldigt mycket på emporia dom senaste veckorna. Amy har varit på emporia med sin pappa, så jag kunde gå och handla lite och få lite egen tid med en kompis. Amy har oxå hunnit bli hela 3 månader (?!?), och varit med om sin första jul. Så häftigt att se henne växa, och se hur hon utvecklas.

Nu har vi precis sagt hejdå till mina systrar som drar till Thailand i 2 veckor. Så nu ska vi gå och lägga oss, och sedan iväg till en kompis för och fira nyår.

Likes

Comments

Jag blev gravid den 28/11-16, så jag var endast 15 år. I början av januari la jag för de mesta i min säng och mådde extremt dåligt. Spydde 5-10 gånger per dag Jag hade legat hemma ”sjuk”, som jag trodde i 2 veckor. Sedan efter 2 veckor började kompisar fråga och påstå att de kan vara att jag är gravid, nog bara på skämt. Men blev orolig så jag tog graviditet test och de visade sig att jag var gravid.
Jag ringde direkt till mitt ex, Amys pappa som var i skolan och ej kunde svara. Så ringde min syster för att berätta att jag var gravid, och senare på kvällen berättade jag för mamma. Jag gick i nian så jag var borta väldigt mycket från nian. Andra trodde inte jag skulle klara att gå ut nian, och faktiskt inte jag heller. Men jag är extremt stolt över mig själv, att jag faktiskt gick ut nian, och kom in på mitt förstahandsval på gymnasiet. Jag började gymnasiet när jag var höggravid, men kunde bara gå där i 3 veckor. Dom garanterade dock en plats till mig, till hösten 2018.

Många frågar hur speciellt min mamma reagerade och hon reagerade nog på de bästa sättet som finns. Hon var lugn, berättade för mig att de kommer bli bra oavsett vad jag gör, att hon stöttar mig i vilket val jag än gör. Och de var verkligen en extremt stor lättnad att veta att jag har henne oavsett.


Desto längre tiden gick, desto fler märkte och fick reda på att jag var gravid. Men jag tror att de var inga av mina vänner som lämnade, eller sa att jag inte kommer klara de. Dock många bekanta, som jag aldrig pratat med, som började hoppa på mig. Fick väldigt mycket hat, skit bakom ryggen och blickar.
Magen växte och likaså jag i mig själv. Känner verkligen att jag blivit extremt mycket starkare i mig själv och vågat stå för vad jag vill.
Jag var nog hela tiden rätt så säker att jag skulle behålla. Och de har jag aldrig och kommer aldrig att ångra.
Men jag som 16åring, varför skulle jag inte kunna ge mitt barn ett lika bra liv som en 30åring? Min skolgång ser ej likadan ut, men skolan kommer jag gå klart. Min mamma försörjer mig, precis som hon gör med mina systrar. Och jag försörjer Amy. Jag ser inget negativt att vara ung mamma. Såklart, de är tufft och slitsamt ibland, men de är de nock för äldre mammor också. Mitt ungdoms liv är ej borta, jag kan fortfarande resa, umgås med kompis, myskvällar bl.a. Många anser att bara för jag ej kan dricka och vara ute om nätterna på samma sätt så har jag förstört hela mitt liv. Jag kan fortfarande göra de mesta, men att jag har med mig Amy. Och de har jag aldrig sett som något negativt!

Likes

Comments

Hej igen!
Längesen sist nu och denna veckan har vi inte gjort så jätte mycket. Så detta lär bli ett rätt så rörigt inlägg.
Amy har hunnit bli hela 2 månader (?!?) redan. Kändes som de va igår som hon kom. Tycker tiden har gått så extremt fort och hon bara växer och växer. Nu är hon runt 6350g och 63cm.
Idag var vi hos BVC och bestämde tid för vaccinering nästa vecka ☹️ så satans nervös.
Vi var på emporia och Burlöv köpcenter när de var black friday. Vi hittade inte lika mycket som vi brukar, vi köpte lite kläder och andra bra saker till Amy och en väska till mig. Jag och Amys pappa har också diskutera lite om dopet som vi tänker ha i Januari eller Februari.
Resten av dagen ska vi städa och julpynta.
Tänkte skriva lite om min graviditet i nästa inlägg, och kanske lite längre fram och min förlossning och mitt nya liv, som mamma.

Likes

Comments

Idag va de en lång dag för mig och Amy. Vi vaknade vid 6.30 imorse och åt och sen myste tills vi tog bussen in till Sjöbo 9.50. Sen va vi på en träff i Sjöbo för unga mammor. Vi är 4 st mammor som är under 20 år dom träffas en gång i veckan och bara pratar och delar tankar. Känns så otroligt skönt att ha någon som förstår och kan känna igen sig i saker och ting.
Vi klara där vid 12.00 och träffade en kompis tills jag och Amy tog bussen in till Dalby för att sedan byta där till bussen till Staffanstorp. Där fick jag äntligen träffa Hanna, som fick fina Milea några dagar innan mig. Tillsammans med dom och en annan tjej så gick vi till en annan grupp med unga mammor. Var verkligen super mysigt!
Sedan när vi kom hem till Sjöbo vid 19.00 så gick vi hem till Amys pappa Edvin, så dom fick träffas och mysa lite.
Nu va de ett nån timme sedan vi kom hem och ska strax sova.
Godnatt

​♡​

Likes

Comments

Hajhaj!
Igår va vi på brottnings tävling med min lilla syster Isabella och slutade med att hon kom 2a. Amy var super snäll, men sov dock mest.
Idag blev de en spontanare till gekås i Ullared. Mamma/mormor kom imorse vid 11 och frågade ifall vi skulle sticka till gekås. Så vi va framme rätt sent vid 14.30 Men tyckte att de räckte med tid eftersom sedan blir de 2,5h bilresa för oss, framförallt Amy. Blev rätt mycket köpt, de blev runt 4000kr sammanlagt, men verkligen värt de. Bästa köpet var nog en bröstpump och en kappa.
Idag va de även farsdag och Amy lämnade en liten present till sin pappa. Eftersom vi inte hade möjlighet att träffas idag så blev de bara snabbt nu på kvällen att lämna de.
Nu var de ett tag sedan vi kom hem och vi ska strax gå och lägga oss.
Godnatt

♡​​

Likes

Comments

Denna veckan har varit lite upp och ner. De var tänkt att vi skulle träffa kompisar i veckan och träffa en tjej som också fick en liten tjej för några veckor sedan. Men i söndags började Amy bli förkyld och fick en hemsk hosta. Så vi har bara varit inne sedan dess och försöker bli frisk. Men de verkar ha blivit lite bättre, så snart är hon förhoppningvis bra igen!
Dock var vi hos BVC i måndags och "lillen" bara växer. Då var hon 6v och 5 dagar och hunnit bli 61cm och 6017g. Vi fick även tid nästa vecka för föräldragrupp då vi ska lära oss massage och vad som kan vara skönt och avslappnande för Amy.
Nu ska äntligen jag och Amy sova.
Godnatt

Likes

Comments

Hejhej!

Yazz, hur ska man börja nu hehe? Kan börja med en kort presentation för dom som inte vet vem jag är.

Jag är en 16 årig tjej från Island, men som befinner sig i en tätort i Skåne. Här lever jag med min familj och min dotter som är snart 7 veckor gammal och heter Amy. Vår vardag består mest av mys. Jag är bara hemma för tillfället med Amy. Tanken är att jag ska börja gymnasiet efter sommaren nästa år. Jag har en garanterad plats på ett gymnasium i lund med stylist som inriktning. Jag hann börja och gick där i 3 veckor innan jag behövde vara hemma, sedan 2 veckor senare kom Amy. Jag blev gravid som 15 åring och valde att behålla, som vissa kan se som helt idiotiskt. Men det är de absolut bästa som hänt mig. Mitt liv har ändrats helt och hållet, men till sååå mycket bättre.

Efter många om och men så bestämde jag mig att försöka blogga lite, eftersom några verkar vilja följa mitt nya liv med Amy. Sen hur uppdateringen blir har jag ingen aning om haha 😚

​♡​

Likes

Comments