Nu börjar detta långa äventyr närma sig sitt slut. Jag är faktiskt otroligt stolt över mig själv att jag klarat av att jobba såpass mycket som jag gjort nu under fyra månader. Trodde jag skulle krascha efter nån vecka! När jag kommer hem till Sverige igen kan jag med säkerhet säga att inget kommer vara så jobbit som jobbet här är! Att jobba 65+ timmar i veckan är ganska tröttsamt kan jag säga.

Det har varit strålande sol nästan hela januari här & inte så kallt, ca 5 grader. Men igår kom regnet som ska nu vara i en vecka 😩. Nu liknar vädret här alldeles för mycket regniga Göteborg, vilket jag inte saknat så mycket.

Nya kockar i köket kommer & går utan att vi hittar nån bra. Nu börjar det verkligen krisa sig för när jag åker har det ingen som kan allt som jag lärt mig. Det kommer lösa sig med tiden men det är inte kul att veta att man bara har en i köket som kan allt när man har 50 bokningar!

Eftersom det var så länge sedan jag blogga minns jag inte vad jag gjort sedan dess! Jag har i alla fall varit och shoppat en del som vanligt & besökt nya städer med Ellen.

Nu ses vi snart!!
Kram Anna-Maja

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jul & nyår har rullat på som vanligt. Har jobbat alla dagar tills den första januari då jag åkte till alperna med familjen. Super skönt att få sin första ledighet efter nästan 4 månader!
Denna julen har nog varit den mest stressiga & tråkiga julen jag varit med om men jag kommer sent glömma den. Kl 7 på morgonen ropar killen i familjen att vi måste ner för att se vilka presenter vi fått av tomten, men jag & Ellen spelar döda så vi slipper gå upp så tidigt i onödan. Här firar man julen den 25 så på kvällen den 25 var restaurangen stängd & vi hade en stor middag tillsammans med familjen.
Den 1 januari åkte vi till alperna som bara var ca 2 timmar bort!! Där åkte vi skidor i tre dagar & det var så super fint väder alla dagar. Fanns dock ett minus med det fina vädret, det fanns ingen snö i annat än backen så offpist åkning fick man glömma. Vi åkte mestadels i Madonna di Campiglio som var ett relativt stort system med många långa backar.
Nu ska jag tillbaka & jobba igen! Mer otaggad än någonsin men nu är det bara 6 veckor kvar vilket betyder ca 360 timmars jobb!!

  • Fritid

Likes

Comments

 Idag fick den andra killen sparken, han hade jobbat i sina förändras restaurang i 10 år men kunde ändå inte hacka morötter i samma storlek. Aja, nu är vi tillbaka på ruta ett & snart är det Jul & stora bokningar. Men heller två bra i köket än två bra & en som förvirrar till allt för oss. Tråkigaste nu blir att jag måste städa köket igen själv :(( men hellre det är en person som klagar på allt & bara vill åka hem så fort som möjligt & är sämst på att städa så det blir rent & fint.

Nu har vi haft en vecka på restaurangen som har varit väldigt lugn, även helgen. Vi har hunnit preppa mycket för flera bokningar framöver. På onsdag kommer Ellens föräldrar så då ska vi hitta på något riktigt kul!!

Halva tiden har gått & det känns fortfarande som man precis kommit hit, tur att tiden går så snabbt så man knappt hinner sakna familj & vänner hemma.

Det har börjar bli riktigt kallt här nu oxå!! Några minus på nätterna & sedan några få plusgrader på dagen. Det är en helt annan kyla här jämförts med hemma, känns som -10 när det är typ 2 plusgrader. Hade inte direkt skadats att tagit med sig sin varma vinterjacka & vinterskor..

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Äntligen har det börjat en ny kille i köket!! Nu behöver jag inte städa allt själv två gånger om dagen!! Super skönt att vara tre i köket igen, inga sönder stressiga morgonpass. Förra veckan var vi i Brescia på vår lediga dag, ingen toppen stad enligt oss men helt ok för shopping. Nu hoppas jag på att han i köket blir bra nog för att stanna så jag slipper bli själv igen :))

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Dax för lite uppdatering igen!! Här är det inte så kallt än men ändå en konstig kyla så man gärna vill ha på sig sin vinterjacka. Ungefär upp till 15 grader på dagarna och kan bli runt 5 på natten. Eftersom jag jobbar hela dagarna spelar vädret ingen stor roll men jag har ändå lagt märket till att det är mulet elr regn typ 80%av tiden. Trodde att vädret skulle va bättre än regniga Gbg men sanningen är att bara temperaturen är en liten skillnad annars samma:((

En tråkig nyhet är oxå att den andra killen, Marco, som jobbade i köket med mig & Luciana har fått sparken... Jag förstår anledningarna till varför han inte får jobba kvar men stämningen är inte den bästa atm. Dessutom resulterar detta i att vi får jobba extra mycket tills vi hittar nån ny som kan jobba i köket med oss. Nu finns det verkligen ingen tid för att bli sjuk... Känns som om allt hänger på mig nu, ingen tid för att lata sig elr ta det lugnt i köket, 110% alla dagar. Det blev inte heller bättre när diskaren slutade jobba i tisdags, nu är jag i köket & även får ta hand om disken!

Förra lediga dagen åkte vi på kvällen till ett sort badhus/spa ställe. Super modernt & coolt ställe med flera varma pooler & till och med en bar i mitten av den stora poolen!! Skönt att bara kunna slappna av och njuta av att man inte jobbade för en dag. Efter några timmar i paradiset åkte vi till Lazise för att äta middag ca 22.00, allt var stängt för säsongen så vi åkte vidare till en pizzeria i närheten av Bardolino! Efter en super god pizza åkte vi hem igen och var hemma ca 00 och sedan jobb dagen efter.

Denna lediga onsdagen, igår, åkte jag och Ellen till Verona igen för att köpa lite julklappar & födelsedags presenter. Vi hittade massa annat än just julklappar till våra familjer, men men det finns ännu lite tid kvar att införskaffa sig de!! Vi åt lunch på en super trevlig restaurang ganska centralt i Verona. Så skönt att kunna gå och shoppa & besöka nya städer på onsdagar då det oftast inte alls är så mycket folk ute.

Snart har halva tiden gått och man börjar sakna alla där hemma väldigt mycket :(( familj, vänner, vardagen & jobb. Den glada personen som jag alltid är börjar tröttna på allt här.. Men finns inga andra alternativ än att kämpa på!! Snart är det nyår & då kommer familjen ner för att ge mig lite energi för att orka fortsätta ända tills februari.

Kram Anna-Maja

  • Fritid

Likes

Comments

Igår på raster mellan morgon passet och kvällspasset åkte jag, Ellen & mormor som jobbar i köket till Cosmo Food. För er som inte vet vad det är så är det en stor mässa med mat, dryck och redskap för matlagning. Det fanns all från marmelad till vattenfalls dekorationer för restauranger. Det var kul att göra något annat än att bara vara hemma och plugga & vila på rasten! Jag & Ellen köpte inget annat än lite te som luktade väldigt gott!

Kram Anna-Maja

  • Fritid

Likes

Comments

Livet & jobbet rullar på som vanligt. Finns inte så mycket att skriva, alla dagar ser ungefär likadana ut! Färre gäster i början av veckan medan det kan vara galet många på en lördag. Snart har jag varit i Italien i två månader, känns som jag kom för en vecka sedan. När det är lugnt i köket preppar vi oftast för bokningar. Luciana som är kocken i köket är en väldigt rolig dam som också är väldigt snäll & känns som ens egna mormor. Om man mår lite dåligt, ex ont i huvudet kommer hon med fem olika naturliga dricker eller krämer som man kan använda för att det ska hjälpa.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Allt är som vanligt i köket, har haft lite fler & större bokningar nu vid halloween. Mycket jobb men det resulterat i att jag lär mig ännu mer så de är bra. Får göra mer & mer uppläggningar själv så det är super skoj!

Igår fyllde jag år också & familjen vi bor hos hade fixat en tårta på kvällen & köpt en present så de var super gulligt av dem! Ellen hade också pimpat mitt rum så när jag kom hem kvällen innan var hela rummet fyllt av dekoration & presenter. Min födelsedag bestod av att jobbet två pass & sova i pausen haha men bra över lag ändå.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Allt är fortsatt bra här i Creazzo! Lite bilder från köket & mina köks kompisar. Nu taggar jag inför 30/10 då vi har maxat 70 personer!! Vanligtvis inte mer än 40 personer men inför halloween gör man allt för kunderna, I guess haha.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka på praktiken, trivs super bra här! Många timmar man jobbar men inte allt för stressigt när man väl gör maten osv. Har börjat komma in i rutinerna nu & lära mig lite hur alla rätter ska lagas. Igår var första dagen då jag ansvarade för alla förrätter som heter "Crema di Zucca" fick göra allt från värma krämen till uppläggningen helt själv. Super kul att se att dem litar på mig & att de tycker att jag gör ett bra jobb. Som sagt jobbar vi långa dagar, från 9.30 till ca 23.00 med en rast på 2 timmar. Alla dagar utom onsdagar då restaurangen är stängd & lördags förmiddag. Man vänjer sig i längden! Ända nackdelen bli att man å sin lediga dag inte orkar göra nått annat än att sova.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments