vardag

Hej vänner

Under de senaste veckorna har jag haft så fullt upp att jag knappt vet vad jag själv har gjort. Vi håller just nu på med en stor inlämning och helt ärligt har all tid gått till det. Jag och Anton firade alla hjärtans dag med sushi, film och chips (mitt i veckan? How lucky).. och det var supermysigt. Vi valde också att göra om lite här hemma. Förut hade vi flera tavlor uppe på väggen över soffan, men vi valde nu att ta ner dessa och satte upp småbilder istället. Både jag och Anton är jätte nöjda och det blev faktiskt bättre än vad någon av oss trodde att det skulle bli. Jag glömde såklart att ta före och efter-bild, men jag lägger ut en gammal bild så ni kan få ett litet perspektiv på utvecklingen.

Nu till helgen var Antons syskonbarn här och vi hade det underbart. Vi gjorde allt från att åka stjärtlapp, gick på Pokémon-jakt och spenderade söndagen på badhuset här i närheten. När vi inte gjorde det spenderade vi dagarna framför sällskapsspel, TV-spel eller framför gamla nostalgi-serier. Vi hade helt enkelt en otroligt härlig helg och jag är så sjukt glad över att jag får vara en del av deras liv.

Jag har helt enkelt haft fullt upp, så ursäkta för dålig uppdatering (igen).

Hoppas att ni har det bra
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

min resa

Hej vänner

Jag vet att jag inte är otroligt aktiv här på bloggen just nu. Mitt liv är allmänt kaos och jag vet knappt vart jag har mig själv just nu. Folk brukar fråga mig hur jag orkar med mitt liv med så mycket ångest och hur jag kan gå i skolan trots att mitt psyke är på 0... och det finns bara ett svar: Darren Criss.

Jag vet att det låter helt sjukt att en kändis kan betyda så mycket eller hjälpa en... men jag är seriös. Jag har lidit av ångest sedan jag var 14, alltså i snart 11 år. Första gången jag genomgick en depression var jag 14 år... första gången jag fick en panikattack var jag 14.... och första gången jag självskadade var jag 14... jag har helt enkelt mått skit sedan jag var 14. Harry Potter hjälpte mig otroligt mycket under mina tonår och jag är så evigt tacksam, det är någonting jag inte vill glömma av när jag skriver det här inlägget.

Darren kom in i mitt liv runt 2011 och jag har min bror att tacka för det. Han insisterade att jag skulle kolla på "Glee, the concert movie" med honom och det var någonting med Blaine... eller rättare sagt Darren som fångade mig. Min bror har alltid varit väldigt negativ till allting jag gillat (på skämt men jag tar alltid allting seriöst) och helt ärligt vågade jag inte erkänna att jag faktiskt uppskattade Glee. Jag frågade honom vad karaktären hette och sen sökte jag upp honom. Jag höll Darren för mig själv rätt länge... jag funkar lite så. När jag börjar gilla någonting, en serie eller en artist så går jag in i min egna lilla värd med personen och det finns bara jag och den. Jag började lyssna på Darrens musik och fastnade direkt för Starkid... de hade gjort en musikal om Harry Potter och jag skrattade så jag grät. Det var inte förrän 2012 när jag och mina vänner Felicia och Jacki kollade på Glee tillsammans... och jag såg honom som Blaine som jag insåg att jag inte kunde få nog av honom och därmed började jag kolla på Glee. Det mest ironiska med detta är att jag fastnade för Glee direkt och efter detta kunde jag inte sluta prata om det, haha. Jag förstod liksom inte varför jag ens försökt att ignorera serien så länge. Även om min bror är den som fick mig att upptäcka Darren så är jag otroligt glad för att Felicia och Jacki ville kolla på Glee den kvällen.

Efter studenten 2012 tog jag mitt pick och pack och flyttade till Göteborg för att studera... och där någonstans gick mitt liv i kras... och 2013 kom jag in en jättedjup depression. Det finns flera aspekter som pekar på varför men jag behöver inte gå in på det nu. Jag kämpade för att kunna ta mig till skolan och när jag kom hem satte jag på Glee... och gjorde jag inte det så kollade jag på Starkid eller lyssnade på Darren... Darren var min lycka. Sommaren 2013 var ett rent helvete för mig utan att överdriva. Jag jobbade på ett ställe som gav mig mer ångest än att hjälpa mig och inte nog med det så förlorade jag både en nära vän (som var en idiot) och en av mina idoler gick bort (Cory - Finn i Glee). Jag gjorde allt för att orka men jag låg vaken hela nätterna och på en vecka kunde jag få ca: 5h sömn (om ens det)... jag hade tur om jag fick i mig ett mål mat om dagen, även om det bara var ett paket snabbnudlar eller en panpizza... och det kändes inte som om någon märkte något. Jag vet nu i efterhand att folk gjorde allt för att jag skulle inse att de fanns där... men just vid det tillfället kände jag mig så ensam... det kändes som om Darren var min enda vän. När min vän utan förvarning lämnade mig gick mitt liv spillror.. och tyvärr brast det för mig. Jag tänker inte gå in på detaljer men Darren räddade mitt liv den natten... tack vare den här låten (Not Alone - Darren Criss). Jag rev sönder mitt självmordsbrev och helt ärligt så började jag få hopp om att det fanns någon där ute som brydde sig om mig. 2013 var också första gången han "såg" att jag existerade genom att favoritmarkera min tweet på twitter. Det låter kanske skrattretande för de som inte förstår sån lycka, men det fick mig att orka resten... för nu visste han ju om att jag var stolt över honom.

Jag kan inte säga att mitt liv var en dans på rosor efter att Darren räddade mig den natten i juli, men jag kan med handen på hjärtat säga att jag är evigt tacksam för att han fanns där då. Under 2014 började mitt dåvarande förhållande att falla ihop, det hade väl egentligen redan hållit på sedan 2012 men det var under 2014 som det kraschade totalt. Skolan gick åt helvete, mitt förhållande gick åt helvete och vid sidan om det så hade jag ett helvetes jobb... men vem fanns där? Jo Darren. Darrens röst kunde alltid lugna ner mig, han hade verkligen en läkande kraft för mig. Jag är medveten om att jag egentligen borde ha börjat se en psykolog då men just vid det tillfället fanns det inte någon professionell hjälp där. Under 2014 donerade jag pengar till ett projekt som Glee höll i och någon månad senare fick jag 2 stycken Glee-scripts signerade från ingen mindre än Darren (och Chris Colfer). Det finns inga ord för hur stort det var för mig att hålla i Glee scripts med hans autograf på. Jag valde också att donera till ett till projekt som Darren hade i hopp om att få träffa honom. Det jag inte visste var att jag skulle få hem ett tack-kort med hans autograf på och en text dedikerad till oss fans. Kortet bestod också av namn på oss som varit med och donerat och faktumet att mitt namn stod med på kortet gav mig sån styrka. Jag gjorde allt för att visa min tacksamhet till honom.

Under juli 2014 tog det slut mellan mig och min dåvarande pojkvän och även fast jag var sjukt olycklig i förhållandet tog det enormt på mig.... men än en gång fanns Darren där som en räddning för mig... Han fick mig att inse att jag var inte ensam. Jag använde rakbladen för sista gången den dagen och de ärren har börjat försvinna. Jag lovade mig själv, men också Darren, att aldrig låta min ångest ta över mig så igen. Jag kämpar dagligen för att inte låta min impulsivitet ta över... men varje gång så tänker jag på att jag en dag kommer stå i Darrens armar och tacka honom för att han gjorde mig ren. 2014 slutade i en katastrof och jag sa till mig själv att jag skulle försöka ordna upp mitt liv.

Jag har haft mycket ups-and downs sedan 2014. Jag flyttade hem till mamma och pappa igen, avsluta mina studier i Göteborg och jag började försöka ordna upp mitt liv. Jag låg nere på mitt rum för det mesta, gick upp för att äta maten som mamma hade lagat... och sedan gick jag till mitt rum igen. Hade inte mamma lagat mat åt mig hade jag inte ätit och hade inte kläderna i garderoben tagit slut hade jag aldrig tvättat. Jag förlitade på att mamma och pappa skulle ta hand om mig eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv längre. Någonstans långt där inne gav Darren mig styrkan till att orka gå upp. Han gav mig en livskraft och att veta att jag någon gång skulle få krama om honom och tacka honom gav mig styrkan och modet att orka fortsätta kämpa. Det är därför jag vill tatuera in "courage" som tack till honom.

Under 2015 slutade Glee och jag höll på att gå i 1000-bitar. Den serien hade gett mig så mycket, vänner (som jag fortfarande har kontakt med idag), så mycket lycka, styrka och kärlek... men framförallt hade den gett mig Klaine, Blaine och Darren... Jag var helt heartbroken. Det enda som höll mig på benen var att jag visste att Darren hade fått rollen som Hedwig på Broadway och att det inte var det sista jag skulle se av honom... men det var knappt att det hjälpte. Under Darrens premiär av Hedwig startade vi fans upp ett projekt där vi skickade en bild på oss själva till honom på twitter med hashtagen "SmilingForDarren" och min lycka var obeskrivlig när han favoritmarkerade den. Inte nog med att han hade sett vårt fina projekt till honom, han hade också sett en bild på mig och han hade blivit glad av att se mig.. och åter igen hade han sett att jag existerade. Under Hedwig fick jag också en videoinspelning med en hälsning till mig och inga ord kan beskriva hur sjukt det är. Jag sitter fortfarande och funderar på om det var en dröm eller om det faktiskt hände på riktigt. Jag har en video på när han säger mitt namn och där han pratar svenska och jag behöver nypa mig själv för att inse att det faktiskt har hänt. Jag fick också hemskickat en playbill som var signerad från honom. Jag är inte vän med personen som fixade detta idag av flera anledningar men oavsett det så är jag evigt och föralltid tacksam för att hon fixade detta till mig. Darren hjälpte mig så sjukt mycket under 2015 och jag är så himla tacksam för allt. Han fick mig att våga tro på kärlek igen, han fick mig att våga komma ut som Queer och först och främst så fick han mig att våga tro på lycka. Under 2015 började jag plugga och träffade Anton och äntligen började mitt liv falla på plats. Jag flyttade ihop med honom, började se en psykolog och jag började planera ett liv med honom... så varför sitter jag då här 2018 och skriver ett inlägg om Darren?

Jag kan med handen på hjärtat säga att utan Darren hade jag inte funnits här idag. Utan Darren skulle jag fortfarande (om jag var vid liv) vara fast i ett självskadebeteende och jag är nästan 100% säker på att jag aldrig hade orkat att börja plugga igen och träffat Anton. Mitt liv är inte 100% nu, jag lider av dagar när jag inte orkar gå upp ur sängen och jag har dagar där ångesten tar över mig igen. Jag har dagar då jag inte kan få i mig någon mat och jag har veckor som jag spenderar utan sömn. Jag har dagar där jag får förlita mig på att Anton hjälper mig upp ur sängen eller får i mig mat. Jag gråter mig fortfarande till sömns och jag kan ibland känna mig så tom och borta att jag knappt vet vad jag heter. Det är dagar som dessa jag sätter på på TV:n och kolla på Glee, Starkid eller Darren... eftersom jag vet att han alltid kan lysa upp mina dagar. Jag spenderar fortfarande mina dagar på twitter där jag delar min kärlek till honom med andra fans... och jag gråter fortfarande av att höra han sjunga "Not Alone". Jag sitter fortfarande i dagar och försöker förklara för folk hur mycket han betyder för mig och jag sitter fortfarande och bombar mina vänner med bilder och filmer på honom. Jag satt där under 2017 och skrek av lycka när han släppte en EP med sin bror... och jag började gråta när jag fick en notis på twitter att han eller hans bror hade favoritmarkerat min tweet. Jag grät av glädje när jag fick reda på att han hade släppt en egen EP efter 6 års väntan... och jag satt där under 2017 och spenderade $42 på att få den signerad från honom. Jag sitter fortfarande uppe under nätterna för att kolla på hans acting live tillsammans med mina vänner och jag planerar fortfarande hur jag ska föra fram min kärlek till honom när jag väl träffar honom. Jag sitter fortfarande och väntar på dagen jag faktiskt får träffa honom och tacka honom för allt han har gjort för mig. Det är dagar som dessa jag är extra glad över att jag har personer runt om kring mig som inte dömer, skrattar eller gör narr av mig. Det är dagar som dessa jag är extra tacksam för att jag har en sån fin sambo och att jag är förlovad med en person som kramar om mig och kollar på Glee tillsammans med mig eller sitter och lyssnar på mig när jag pratar om Darren. Jag är så glad över att jag har omringat mig av människor som vill mitt bästa och är lika tacksam för Darren som jag är. Jag är så sjukt evigt tacksam och det finns inga ord för hur glad jag är över att de finns i mitt liv, precis som att jag är tacksam för att Darren gör det.

Det kanske är svårt för folk att förstå en sån här typ av kärlek. Jag säger inte att min familj och vänner inte var där för mig för det var de verkligen... men just vid det tillfället behövde jag Darren där. Jag är så himla tacksam för allt han har gjort för mig och ord kan inte beskriva hur mycket den här personen betyder för mig. Jag vet att jag någon gång kommer få tacka honom för allt han har gjort för mig och jag vet att jag också kommer känna mig så hemma i hans armar. Senast för någon vecka sedan var jag med i en tävling för att träffa honom, oddsen är små men jag ger inte upp hoppet. Är det inte nu är det någon annan gång, men jag ska träffa honom... jag behöver träffa honom. Jag vet också att hur många år som än går så kommer han alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag kommer med glädje berätta för mina framtida barn vem han var för mig.

Jag säger inte att folk ska förstå.... men jag vill att folk ska respektera. Innan ni kommenterar någons relation med en idol igen, tänk på att den idolen kan vara anledningen till att människan står där idag.

Tack Darren, tack för att du räddade mig.
Tack till Glee som alltid lyckas lysa upp mina dagar.
Tack till mina vänner och min familj som har stått vid min sida genom allt.
Tack till Anton som förstår, älskar och respekterar mig för den jag är.

Tack till er som läst.

Kram

Likes

Comments

vardag

Hej vänner!

Jag tänkte göra en fin life-update men insåg att jag egentligen inte gjort så mycket sen senast, hur tråkigt det än låter.

Just nu håller vi på med en B-uppsats. Jag och Anton har såklart valt att skriva med varandra eftersom vi går samma termin och utbildning. Vi båda brinner för musik och har därför valt att skriva om musik i förskolan. Jag älskar att läsa om det men det tar evigheter att ta sig igenom alla vetenskapliga artiklar och tillslut går ögonen i kors haha.. men vi har kommit en bra bit på vägen och jag är väldigt glad över att jag valde att skriva med honom! Det som är det mest sköna med det är ändå att vi kan lägga upp skrivande hur vi vill här hemma och vi behöver inte tänka på att åka in till skolan och skriva... det är faktiskt otroligt skönt!

Jag var också i Göteborg hos mina finaste Erica. Jag, hon, Anton och Robert (hennes sambo) hade bara en allmänt mysig dag med god mat, vin och galna filmer och videos. Det finns inga ord för hur mycket jag uppskattar deras närvaro och eftersom vi inte firade nyår tillsammans har jag saknat dem extra mycket.

Jag, Anton, hans 2 systrar och deras män var även på Svenska standup-galan nu i helgen. Först och främst var galan otroligt rolig och jag fick se komiker som Björn Gustafsson och Johan Glans! Men inte nog med det så gick vi ut och åt tillsammans innan och det var hur mysigt och trevligt som helst. Jag tycker om hans familj så mycket. Vi har också hjälpt min bror att flytta till sin nya lägenhet och Antons barndomsvän var även på besök.

Annars så har jag Just nu kommit in i en period där jag kollar på allt som involverar Darren. För er som inte vet är han min största idol och inspiration och har varit i snart 7 år. Tror den största anledningen av att jag haft en Darren-period nu är min ångest.... men det har nog lite att göra med att han just nu är aktuell i American Crime Story och jag allmänt gillar att se hans acting. Det är kul att se hans utveckling och det gör också att jag blir extra stolt när jag ser honom som Andrew i ACS. Jag fick också precis hans nya EP på posten och han gör mig bara allmänt glad just nu i all skolstress.

Ja, jag vet som sagt inte riktigt vad jag skriva eftersom mitt liv inte består av så mycket just nu...
ville bara halka in och säga hej.

Vi hörs.

kram

Likes

Comments

Annas favoriter

Hej vänner

som ni kanske vet... eller inte vet,... så är jag en sucker för musikaler. Jag älskar musik, jag älskar dans, teater och film... och det någonting med de tillsammans gör allt så himla perfekt! Jag har därför valt att dela med mig min top 3 på musikaler... utan inbördes ordning!

1. Hedwig And The Angry Inch
Första gången jag hörde om den här musikalen var 2011 när jag var runt 17/18 år... vi pratade om musikaler i skolan och någon av mina klasskompisar nämnde den och sa att den var väldigt "speciell"... och god yes it is, but I love it! Under 2015 fick jag turen att se min största idol och inspiration Darren Criss spela den på Broadway i New York. Tyvärr fick jag inte uppleva den live då, men under 2016 fick jag se den svenska uppsättningen med Ola Salo i huvudrollen. Jag är så himla glad och lyckligt lottad över att jag fick uppleva Ola som Hedwig, han var verkligen perfekt i rollen.

2. RENT
Första gången jag såg Rent var när jag gick första året på gymnasiet tillsammans med min klass. Jag kommer inte riktigt ihåg varför vi skulle kolla på den, men jag kommer ihåg att jag tyckte att den var superbra redan då. Under 3:e året fick vi turen att göra den som vår skolmusikal och jag kunde inte blivit lyckligare. Det var verkligen ett minne för livet och jag är så glad över att jag har fått uppleva det. Jag ser fortfarande tillbaka på tiden när vi gjorde RENT som en av de bästa upplevelserna jag varit med om.

3. A Very Potter Musical (+Sequel och Senior Year)
De som känner mig skrattar säkert just nu, men denna musikalen gör mig alltid så himla glad.! Även fast det är en oskyldig liten fanmusikal som las ut på youtube... och så blev den en sån succé. Jag upptäckte den under 2011 och jag föll direkt, både för musikalen och för hela Starkid som har gjort den. Jag har haft turen att träffa några av dem mellan 2015 och 2017, och jag kan inte ens bärga mig tills jag får krama om dem igen när jag träffar dem i juli. Jag är så evigt tacksam för att Darren (som spelar Harry) "introducerade"mig till dessa galningar, mitt liv hade varit helt tomt utan dem!

----------
well ja, detta var min top 3 musikaler. Det är en väldigt salig blandning men jag älskar de alla.

Hoppas att ni har det bra!
Kram

Likes

Comments

vardag

Hej vänner!

Jag kan inte säga att 2017 var mitt bästa år, men det var inte det sämsta heller. Jag har varit inne i en riktigt dålig period i mitt liv nu och jag letar nästan dagligen efter en tråd som jag kan rycka i för att orka med allt.... men till skillnad från innan har jag nu en otroligt fin fiancé som är där och kramar om mig när jag faller. Jag har också helt otroligt fina vänner som a l d r i g slutar förvåna mig, som alltid finns där oavsett om det är precis bredvid mig eller flera mil distans ifrån.... de finns alltid där och jag vet att jag alltid kan förlita mig på att de finns där för mig! Som sagt har 2017 varit ett händelserikt år... men jag vill ändå dela med mig av det med hjälp av text och bilder.

Januari

Kanske inte min bästa månad, men jag fick iaf börja den med en otrolig nyår hos min bästa Erica och hennes galna Robert. Oavsett hur jag mår vet jag att dessa 2 underbara vänner alltid öppnar sin dörr åt en galen inkräktare som mig. Det var helt enkelt en perfekt start för 2017 och även fast resten av månaden inte var lika bra... så är jag glad över att det började som det gjorde.

Februari

Februari var mer händelserik än Januari och över lag en helt okej månad. Jag firade finaste Johanna och hade mitt första möte med en kurator... ever. Jag hade också en otroligt fin alla hjärtans dag med min finaste Anton och jag orkade mig igenom en tenta som jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Februari var en månad som var ganska bra när jag ser tillbaka på det.

Mars

Mars har aldrig varit en bra månad, förutom att min bror och min pappa fyller år så är det en månad som mestadels består av sorg.. I år fick jag vara med om att min pappa låg inne på sjukhus... vilket utan tvekan har varit en av de värsta upplevelserna någonsin... och jag är så otroligt tacksam för att det gick bra. Förutom det hade jag en underbar earth hour med finaste vänner och ett besök till psykologen som jag nu är så evigt tacksam för... så trots det jobbiga så hade jag ändå en fin månad trots omständigheterna.

April

Jag började April på det mest underbara sättet ever, jag fick fira min finaste Anton med fina vänner... hans lycka är min lycka och det blev 2 helt underbara fester. Jag avslutade april med min årliga trip till London och mitt härliga Starfury event. Jag fick massor med goa kramar från härliga Starkid och jag fick åter igen en tröstande kram från Billy sista kvällen. Inga ord kan beskriva hur mycket dessa event och alla runtomkring betyder för mig... jag är så evigt tacksam. Det var med en klump i hjärtat jag lämnade London.... medvetet om att det var sista G-eventet ever. Dessa event har förändrat mig och även fast Glee kanske dött ut för andra... så kommer den serien aldrig dö ut för mig! Jag är glad över att jag kommer få krama om mina vänner och fina Starkid igen nu i sommar.

Maj

Jag började maj månad med London. Jag och min kära vän Sazzy använde vår sista dag efter eventet till att explore Londons gator. Vid sidan om detta använde jag maj månad till att dra igång med min Yoga. Yoga har alltid varit något jag älskat men det var inte förrän i Maj jag verkligen förstod vikten av att ha det i mitt liv. Maj var också första och sista (haha) baddagen för mig här i Sverige.

Juni

Förutom att sommaren precis började, så var juni en otroligt bra månad. Jag hade 2 fina vänner som tog studenten och jag är så stolt över dem... och sen firade jag midsommar med världens finaste vänner nere i Skåne. Jag och Anton åkte även till Bulgarien och hade det super-mysigt med våra nyblivna vänner. Kan säga med handen på hjärtat att den resan var otroligt viktig för mig.

Juli

Juli var en jobbig månad, mestadels på grund av jobb men över lag hade jag otroligt mycket ångest. Jag hade dock turen att få finbesök från min finaste Rebecka, jag har inte träffat henne på år och dar och jag kunde inte ha fått en bättre helg... har saknat henne så mycket. Vid sidan om det hade jag och Felicia världens mysigaste egna avskedstrip till Varberg. Det var jobbigt att veta att hon skulle flytta ifrån mig, men jag vet också att hon är precis där hon var meant to be att vara. En av mina höjdpunkter var dock Håkan Hellströms konsert på Ullevi, den mannen slutar aldrig att förvåna mig. Under juli ligger dock ett otroligt moln över mitt Glee hjärta, och den 13 juli kommer för alltid vara dagen vi förlorade Cory... och vi får inte glömma av hur saknad han är.

Augusti

Förutom jobb så hände det inte supermycket i augusti. Jag åkte till Herrljunga för att träffa mina underbara vänner som jag känner genom killarna i JTR... sen var det väl ett rätt stort plus att vi faktiskt träffade killarna också! Älskar verkligen vänskapen vi fått och jag är otroligt lyckligt lottad att ha de som vänner. Sen började termin 5 på utbildningen, känns rätt sjukt att jag nu snart går in i termin 6 av 7.

September

September var egentligen inte en sån händelserik månad, mer än att jag åkte på Antons kusins bröllop. Om ni känner mig så VET ni hur otroligt svårt jag har för stora folksamlingar, men hade verkligen otroligt roligt där. Hans släkt var hur mysig som helst och jag är så glad över att jag fick vara en del av deras bröllop, betyder otroligt mycket för mig. Jag firade också min lilla 7 åring, helt sjukt att min yngsta kusin redan är så gammal. Annars så hade jag mestadels ångest hela tiden, men som sagt så är det inte någonting jag vill lägga min uppmärksamhet på..

Oktober

Under oktober gjorde jag inte så himla mycket, mer än att jag firade min födelsedag med familj och vänner.... samt åkte till finaste Sara i Uddevalla. Det är under tider som dessa som jag verkligen uppskattar att jag har de vänner jag har.... såna som alltid finns där och vill mitt bästa! Jag hade en underbar födelsedag och att träffa Sara igen efter så lång tid betydde så mycket för mig. Att fylla 24 år var inte så speciellt för mig, men jag är glad över att mina vänner såg det som en självklarhet att fira mig. Jag och Anton firade också 2 år tillsammans, jag är så lyckligt lottad över att ha honom i mitt liv.

November

Först och främst gav november mig lycka för livet när Anton och jag förlovade oss. Det finns inga ord för hur mycket jag älskar honom och jag sa ja med stor glädje, jag är så lyckligt lottad över att han valt att dela sitt liv med mig. Jag var även uppe i Stockholm och besökte min finaste Stiles! Vi hade inte träffats på så länge och det var underbart att träffas igen. Jag fick också besök från England när Felicia och Lee kom hem till Sverige till Felicias födelsedag. Det var underbart att få krama om henne igen, har saknat henne så mycket.

December

December har nog varit en av de jobbigaste månaderna detta året. Har nästan gått runt med konstant ångest och är inte direkt glad över hur året slutade... Detta har även gjort att jag inte haft orken att uppdatera bloggen heller, vilket jag ber om ursäkt för. Jag hade iaf en otroligt trevlig julfest jag var på som var arrangerat av Antons farbror redan i början av månaden. Jag har även firat min kusin som fyllt 11 år, kan inte förstå vad som hände med tiden! Under julen firade jag den 23 med Antons föräldrar och hans syskon plus deras män och barn! Hade supertrevligt. Vaknade på julafton med en god frukost och sedan fortsatte vi hem till mamma och pappa för att spendera julafton med dem och min bror. På juldagen åkte vi till Trollhättan till Antons morbror och firade med hans kusiner! Hade verkligen jättetrevligt, trots en grym förkylning. Planen var att vi skulle åka till farmor och farfar dagen efter men vi stannade hemma pga sjukdom, tyvärr. Jag firade ut 2017 hemma hos fina Johanna och Jonathan och hade det jättetrevligt, trots att jag hade haft ångest hela dagen! Jag är glad över att jag omringas av så fina människor som trots min ångest släpper in mig i deras hem, betyder mer än allting.

---------------------------

Trots att jag inte mått super under 2017 har året gått sjukt fort.... men jag har lämnat 2017 med glädje och ser fram emot ett lättare och bättre 2018.

kram

Likes

Comments

Hej vänner

Idag är det andra advent, och det menas JULGRAN för oss.

Denna gran hade mamma och pappa när de var yngre, vilket gör att den passar extra perfekt hemma hos mig och Anton. Den är perfekt för oss och vår lilla 2:a.

Glad andra advent vänner
Kram

Likes

Comments

vardag

Hej vänner!

Ja, det här med att blogga har ju inte funkat så himla bra på senaste tiden. Jag har helt enkelt haft så mycket att göra att bloggen tyvärr har fått bli lite bortprioriterad.

Vad har jag gjort?

Först och främst har jag varit aaaallt för mycket i skolan. Lite sådär att jag knappt hunnit hem och sova innan jag sitter på bussen in till Borås igen... vi håller på att läsa specialpedagogik nu, och hur intressant det än är (FÖR JA!) så har det tyvärr varit allt mycket stress för mig. Jag går på helspänn hela tiden och jag känner det i både nacke och axlar. Jag HAR problem med att jag är stel, men med tanke på att jag inte ens har kunnat eller har hunnit Yoga, så har jag gått och inte blivit av med det.

Sen har jag varit i storstaden, ja, Stockholm. Jag besökte min bästa Stiles, och det var mer välbehövligt än något. Jag kom hem otroligt trött men det är alltid helt värt det när jag får spendera min tid med honom. Distans är inte lätt ibland alltså, men samtidigt så har vi alltid så himla roligt när vi väl träffas och det är ALLTID värt all väntan.

Sen har jag firat min finaste @feliciawallerdal. Hon och hennes pojkvän kom hem från England över hennes födelsedag och jag har saknat henne SÅ mycket. Även om det var mycket folk på festen så fick vi ändå lite ensamtid tillsammans och jag behövde det så mycket. Det är såklart jobbigt att hon inte finns typ 10 minuter ifrån mig, men helt ärligt så vet jag att hon är så himla mycket lyckligare där hon är nu... och det är allt jag vill för henne.

Sen har jag både köpt en ny vinterjacka (som FAKTISKT är varm) samt börjat handla julklappar... ingen vila här inte.
-----------

Jag har helt enkelt haft fullt upp, men jag lever iaf.
Nu ska jag äta, cause I'm worth it.

Kram

Likes

Comments

vardag

Hej vänner

Liseberg har alltid varit ett speciellt ställe för mig... jag har alltid kunnat släppa all kontroll och bara vara mig själv med hopp om att attraktionerna håller fast mig.

För 2 år sedan gick jag skämtsamt ner på knä framför Anton och frågade om han ville bli min pojkvän och han sa med glädje ja... och det ändrade mitt liv totalt. Efter 2 hela år tillsammans och 1,5 år tillsammans i en 2 rums-lägenhet var det hans tur att gå ner på knä.

Jag är så otroligt lyckligt lottad över att den här människan har valt att dela sitt liv med mig, trots mina svagheter... Han är en ängel som sändes från ovan. Det var en självklarhet för mig att säga ja, och jag kan inte vara lyckligare. Jag är så himla glad och det är som att jag svävar på moln.

TACK Anton för att du vill spendera hela ditt liv med mig, jag är så lyckligt lottad.

Och till er, läsare: tack för att ni läser min blogg, det värmer mitt hjärta.
Jag hoppas att ni vill fortsätta följa min resa här.

Kram

Likes

Comments

min resa
Hej vänner

Det är ingen nyhet att jag lider av ångest, har gjort det i många år och det är ingenting jag egentligen pratar så mycket om.

Jag och min psykolog kom på att det var smidigt för mig att skriva en ångestdagbok, på det sättet har jag koll på hur ofta jag har ångest och hur illa den är. Där skriver jag även om det brutit ut till någon form av panikångest- attack, jag kan också se om det är något speciellt som triggat det. Jag vet grunden till de flesta ångestattackerna men det är alltid bra om det nu skulle komma en som jag inte har någon grund till.

I min dagbok har jag en skala på 0-10 där jag markerar hur ångestfylld dagen har varit. Är det en 0:a har min dag varit sjukt dålig med mycket ångest och en 10:a är en dag som är helt ångestfri. Jag har efter 2 månaders skrivande insett att mina flesta dagar ligger runt 3-6, varken superbra eller super-dåligt.

Jag antar att jag ville dela den med er som ett litet tips. Det är skönt att kunna dokumentera sitt mående men också dokumentera vad man har gjort under dagen. Det är inte ofta jag kommer ihåg varför jag varit nere eller otroligt glad en dag... det funkar inte bara som en dokumentation för mig utan också lite som en dagbok... en sån där dagbok jag hade när jag var yngre, bara lite mer utvecklad.

Just idag har dagen varit helt okej. Jag har haft otroligt roligt i en liten snapgrupp jag är med i och jag har också återfått kontakten med en gammal vän. Även fast min förkylning dödar mig så blir jag ändå gladare av de små sakerna... sånt där som man kanske inte lägger märke till annars.

------------
Nu ska jag fortsätta kolla på F.R.I.E.N.D.S,
Kram

Likes

Comments

Annas favoriter
Hej vänner!

Jag är inte riktigt en person som sminkar mig så himla mycket... men jag har ändå mina top 5 favoriter inom skönhet, och tänkte dela med mig av det. Jag skulle visat hur det sitter på om det inte vore så att jag ligger hemma i en galen förkylning, jag hoppas att ni förstår.

-----------------------------

1. Anastasia: Dip Brow Pomade

Jag har sedan 2015 varit obsessed med att ha mina ögonbryn perfekta. Jag började med gel, gick över till skugga... och har nu sedan 2016 fastnat för mitt dip brown. Jag trodde inte att det skulle vara värt priset, men oj så fel jag hade. Jag kan göra både markerade ögonbryn och naturliga beroende på hur mycket jag tar på borsten, och oavsett så blir jag nöjd. Jag använder färgen "medium brown" och den passar perfekt. Jag kommer nog aldrig sluta använda den här produkten, haha.

2. Maybelline: Fit me concealer

Jag är en SUCKER för concealer. Jag har nästan aldrig använt fondation utan jag har täckt det värsta med concealer... och är verkligen så nöjd med denna. Jag har haft det här märket väldigt länge och älskar det, men tyvärr är det varken cruelty free eller veganskt... Jag försöker hitta någon lika bra concealer som är både vegansk och crueltyfree, så snälla hit me up med förslag.. för den här concealern har varit min räddning i så många situationer och har inte hittat någon lika bra än, tyvärr.

3. Homemade: Scrub + ansiktskräm

Jag har alltid tyckt att det varit viktigt med hudvård. Problemet är att jag ALDRIG har hittat något som funkar för min hud. Som tur är har jag en underbar bästa vän som satte sig och gjorde egna produkter till mig, och såklart funkade de perfekt för mig. Jag brukar använda min scrub och min ansiktskräm när jag har duschat och jag märker att när jag glömmer av den så strular min hy mer. Helt enkelt så funkar den här perfekt för mig.

4. Isadora: Colorful eyeliner, 10 black

Runt 2013-2015 var jag en riktig "eyeliner"-människa... men efter ett tag tröttande jag på att lägga eyeliner varje dag. Sen när jag började skaffa fransförlängning till och från kändes det onödigt att ha eyeliner. Jag har försökt att börja lägga eyeliner igen eftersom jag trivdes så bra i det och jag har kommit över en riktig bra nu. Den här eyeliner tycker jag är väldigt lätt att applicera på mina otroligt jobbiga ögon. Om jag har förstått det rätt så ska denna vara cruelty free men inte vegansk. Jag försöker att hålla mig så mycket till veganska produkter som möjligt så jag försöker hitta ett veganskt alternativ som passar mig också... men än så länge trivs jag bra med denna.

5. Misslisibell: Light it up highlighter

Den här highlighten är GOLD för mig. Den funkar både till fest och vardags och det är precis en sån highlighter jag behöver. Jag har testat highlighters som folk säger ska vara "on fleek" men de har inte riktigt varit i min smak... och när Lisa kom ut med sin kollektion så tänkte jag: "why not?".. Jag hade så rätt att den skulle passa mig perfekt. Jag är helt enkelt supernöjd med den här produkten och det är otroligt kul att den funkade så bra för mig.

Är verkligen ingen beauty guru och jag är inte helt 100 på vad som ses som bra skönhetsprodukter.... men detta är min top 5 och jag är otroligt nöjd med vad jag har här hemma.

Hoppas att ni har en trevlig måndag

Kram

Likes

Comments