Vecka 1 Av 12 Avklarad

Hälsa


Blir ni triggade av att läsa om träning och vikt, behöver ni inte fortsätta läsa detta inlägg.

Ja ni, nu har jag klarat av min första vecka med ett kost och träningsschema. Hur har det gått? Jodå det har gått över förväntan måste jag ändå säga. Nu kanske jag är lite kaxig, men jag tror det här kommer gå lättare än vad jag först trodde. Jag kan berätta lite hur det är upplagt.

Kostschema: När media skriver om diverse olika dieter utesluter nästan alla någonting. Alltid finns det något du ska plocka bort och absolut inte äta. Vilket jag tycker är jätte konstigt! Alla personer jag följer på Instagram, som jobbar med just kost och hälsa pratar nästan varje dag om hur viktigt det är att äta, och hur viktigt det är att äta mycket för att orka.
Jag har fått en lista ut efter hur många gånger per dag jag äter. Här räknas det inga kalorier utan man får mer anpassa sig efter mängden. All mat är uppdelad i kategorier. Vid tex lunch får jag själv välja vad jag vill äta, men bara en sak ur varje kategori. Så sätt kan jag äta nästan som innan, bara det att jag minskar ner på vissa saker och ökar på andra.
Vill du fuska så får du, men du kanske inte får det resultat du vill om du gör det för ofta. Det är lite upp till dig själv.

Träning: Jag har fått tre olika träningspass jag ska göra, plus några magövningar jag kan komplettera med. Utöver dessa pass försöker jag komma igång att röra mig ännu mer i vardagen. Komma igång med promenader, göra mer utomhusaktiviteter, bli mer aktiv helt enkelt. Varje morgon när vi har gått upp brukar jag göra lite pilates/yoga för att väcka kroppen lite grann.

Varje vecka ska jag mäta mig, skicka in rapport till min coach och berätta hur det går, om jag vill.
Jag tycker detta känns som ett hållbart koncept som är skapat för att ändra ens livsstil på ett hållbart sätt. Inte någon snabblösning där du sen inte vet hur du ska göra när veckorna är slut.
Jag är super peppad, har redan gått ner två kilo innan jag startade detta genom att ändra några små saker, så detta kommer nog bli toppen!
Är ni sugna på att själva kolla in vad jag har gett mig in på, eller får tips på effektiva men enkla träningspass ska ni kolla upp shapeuup på Instagram.


Kram Anna

  • Hälsa

Gillar

Kommentarer