Skäms För Att Blogga?

Allmänt


Det är tisdag, början på en ny vecka och ännu ett tillfälle att komma ett steg närmare sina mål. I och med att det nu är en ny vecka så tänkte jag att vi ska börja med att lägga allt vi skäms för bakom oss. Jag tänker att vi nu struntar i vad alla tycket och tänker, sätter blicken mot våra mål och gör allt för att ta oss dit. För att jag ska nå mina mål, så måste jag inse att jag inte behöver skämmas. Jag är duktig på det jag gör, jag tycker om det jag gör och det är det enda som betyder nått.

För er som läste veckans lista i söndags läste nått om att jag inte har berättat för så många att jag bloggar och att jag har skämts över just detta. Vilket är lite konstigt med tanke på att jag har gjort detta i ganska många år, jag tycker det är väldigt roligt och ett väldigt bra sätt att få visa vem man är på något vis.

Varför kan jag då skämmas för mina nära och kära medan jag sitter här för alla er och delar med mig av så mycket? Ja ni, det är en fråga som jag har ställt mig själv väldigt många gånger. Efter många timmar av fundering fram och tillbaka har jag nog kommit fram till ett svar. Osäkerhet. Jag tror att i grund och botten beror allt på min stora osäkerhet i mig själv. I mina yngre dar pratade jag aldrig om mina problem. Jag lyssnade gärna på andra, men ville inte prata själv. Mina tankar, känslor höll jag för mig själv vilket blir oerhört tufft när livet blir jobbigt. I stället för att prata ut satt jag inne på mitt rum, grävde ner huvudet i kudden och lät tårarna fall. En stund senare va det bara att samla sig och köra vidare. Detta har jag nu upptäckt inte funkar. Speciellt inte när du är som en öppen bok, du kommer inte undan längre vilket är på sitt sätt skönt.

Att hålla känslorna för dig själv, vara rädd för att misslyckas, inte våga ta plats, ingen som pushar på, det ger en inte jätte mycket driv om jag ska vara helt ärlig. Jag har velat prova på flera olika som sporter som liten, men sen kommer den där tanken om att jag inte kanske kan, att jag kommer vara dålig på det, då skiter jag i det. I stället för att kasta mig ut och se vad som händer. Mobbningen som jag stod ut med genom skolåren inser jag nu också spelar väldigt stor roll i varför jag bryr mig så mycket om vad alla tycker och tänker. Innerst inne vet jag att man kan aldrig kan göra alla nöjda, det är vad du tycker som betyder något. Ändå så måste jag fråga alla nästan om lov så fort jag ska färga håret, tatuera mig eller liknande. Det har blivit bättre, men ett tag bad jag om ursäkt för precis allt, nästan så att jag bad om ursäkt att jag ens existerar.

Trots att den här osäkerheten sitter djupt rotad så har det faktiskt blivit mycket bättre. När det kommer till sociala medier är det väldigt delade meningar. Såklart finns det både för och nackdelar som med allt annat, men jag tror också att ofta så är det okunskap som spelar in i folks åsikter. I min närhet finns det dom som är ganska kritiska till sociala medier, tycker det är skit och förstår inte alls varför man ska dela med sig av vissa saker. Man hör nästan i argumenten att dom baseras helt på vad dom tror, inte vad dom vet. Ofta kommer det till den där punkten när man känner att jag bara orkar inte ta denna diskussion. Det spelar ingen roll vad du säger så kommer dom inte ändra åsikt. Så jag lämnar det där. Dom får väl tycka och tänka vad dom vill, men pga min osäkerhet har jag inte sagt att jag är en del av denna värld. Varför? En väldigt bra fråga som jag tyvärr inte har något bra svar på. Jag vet flera i min närhet som läser här, vilket jag uppskattar så mycket! Min kära sambo är väldigt stöttande, vilket ger mig mer energi och inspiration att fortsätta.

Vissa personer har mer inflytande på ditt liv än andra, så är det bara. Jag har bestämt mig att jag ska inte vara rädd för att ta plats, våga satsa på mina intressen och min dröm! Får dom reda på att jag bloggar, tycker det är helt idiotiskt då får väl dom tycka det då. Jag älskar att sätta mig ner här, skriva med er. Bjuda på delar från mitt liv som mamma, tankar om de mest konstiga men ändå vanliga grejer. Ni anar inte hur tacksam jag är för att ni klickar er in här, vill vara en del av min vardag. Det betyder så mycket för mig och jag önskar verkligen att jag kunde ge er alla en varsin bamsekram! Ni är en stor del till att jag har kommit dit jag är idag, så all kärlek till er!
Kram Anna

  • Allmänt

Gillar

Kommentarer

Jennifeh
Jennifeh,

Så bra inlägg!


nouw.com/jennifeh
annaengborg
annaengborg,
evelinajosefines
evelinajosefines,

Känner igen mig så mycket i det du skriver! Det är typ sambon och mamma som jag har berättat att jag bloggar för, har inte alls velat att sambon ska berätta för sina föräldrar..❤️

nouw.com/evelinajosefines
annaengborg
annaengborg,

Så himla tråkigt att du också känner så 🙁❤️ Hoppas du kommer över denna skämmiga känslan. Vi är grymma på det vi gör, vi tycker det är roligt! Det är huvudsaken 🥰🥰🥰

nouw.com/annaengborg
Hemljuvligahem
Hemljuvligahem,

Så bra inlägg! Jag känner igen mig lite här också för jag har också varit ganska så hemlig med min blogg 🙂

nouw.com/hemljuvligahem
annaengborg
annaengborg,
Vad glad jag blir att du gillar det 🙂❤️
nouw.com/annaengborg
Stinamedfamilj
Stinamedfamilj,

Så bra inlägg, känner faktiskt igen mig lite i det du skriver!

nouw.com/stinamedfamilj
annaengborg
annaengborg,
❤️❤️❤️
nouw.com/annaengborg
Torpetvidvagsande
Torpetvidvagsande,

Hej på dej! Vilka tråkiga erfarenheter du har! Det är så ledsamt att höra hur mobbning g i tidiga år kan påverka en handlingar å agerande långt upp i vuxenlivet. så ska det ju inte behöva vara! Som lärare för de andra yngsta barnen (i förskolan) är mitt allra viktigaste uppdrag att arbeta förebyggande mot det här.... Du skriver ” att ”vissa personer har större påverkan på livet än andra” å så är det ju, men jag tänker att detta bara får gälla så länge som de inte påverkar ditt liv mer än du själv gör.., Börjar man fatta beslut besegrat på vad andra tycker å tänker lite så som du beskriver att du gjort är något fel! Då behöver vi tänka om... förhoppningsvis är du på rätt väg! Att vara herre över sitt eget liv, är extremt viktigt, speciellt som förälder. För det är ju så att våra barn inte gör som vi säger utan som vi gör... Fortsätt blogga! Det gör du ju så bra! Utmana dig i att visa dem som finns nära dig ”de som tycker å tänker så mycket” bjud in dem att läsa det du skriver... vem vet de kan ju ändra sig... Kram Maria

nouw.com/torpetvidvagsande
annaengborg
annaengborg,

Tack snälla!! Det ska jag verkligen tänka på🥰

nouw.com/annaengborg

Liknande inlägg