Saftiga Kladdkaksmuffins

Mat


I lördags fick jag feeling och bestämde mig för att jag ska minsann göra kladdkaksmuffins! Sagt och gjort. Jag och Malte slängde ihop en sats som blev bra, men inte riktigt som jag ville ha dom. Vi gjorde en sats till i måndags som blev mycket bättre. Dessa muffins blir jätte saftiga, så jag tänkte helt enkelt dela med mig av receptet i fall ni blir lite signa på att slänga ihop några ni också!

Du behöver:

2 st ägg 4 msk kakao

2,5 dl strösocker 2 dl mjöl

100 g smält smör 1 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker

1 krm salt



1. Sätt ugnen på 200 grader, 180 grader om du har varmluft.

2. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet.

3. Blanda ner det smälta smöret och de resterande ingredienserna. Rör till en jämn smet.Smeten blir ganska så trögflytande,

4. Lägg upp smeten i formar. För mig blev det 12 stycken i stora muffinsformar.

5. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min absolut inte längre! (första satsen jag gjorde hade jag inne 10 min. Blev goda och saftiga. Andra satsen hade jag inne 7 min. Då blev dom lite kladdigare)

6 Ta ut muffinsen och låt svalna. Det gör inget om dom inte ser färdiga ut när du tar ut dom. Får dom stå och svalna lite, sätta sig lite så blir dom lite sega i mitten. Mums!!


Kram Anna

  • Mat

Gillar