" Men Jag Har Ju Inte Gjort Någonting.."


Ibland kommer det vissa dagar, kanske när du har lite hormonrusning i kroppen, du har läst en text som fick dig att tänka om, du närmar dig din födelsedag och undrar egentligen vad du har åstadkommit i ditt liv. Hur många gånger har du tänkt den tanken? Jag har tänkt den otaliga gånger och varje gång känner jag mig totalt värdelös över att inte ha rest över hela världen samtidigt som jag skulle vara på toppen av min karriär. Ja, ni förstår min tanke. Jonas kom in en sån fas i början när vi var tillsammans. Han kände att han borde ha gjort mer, Rest runt i asien som alla andra gjorde, båtluffat eller vad som helst. Då frågade jag honom om det va han ville, men det var det ju inte. Vi blir nog mer påverkade av vad andra gör än vad vi tror.

Denna tanke var även något som jag tänkte flera gånger varje dag efter att jag flyttat från mitt ex. Vad hade jag gjort under dessa 6 år egentligen? Ingenting, 6 år som jag bara har kastat bort. Jag har slösat 6 år på att må skit. Jag själv har insett att det är väldigt lätt att glömma bort allt bra och härligt man ändå har upplevt och varit med om mitt bland alla dåliga dagar. Trots att jag var tillsammans med en skit och mådde ur uselt under dessa år kan jag nu komma att tänka på att jo, men jag har ju faktiskt sett väldigt många fina platser här i världen som jag inte skulle kunna drömma om annars. Jag har blivit en stark person som vågade ta för mig och skaffade sommarjobb i en klädbutik, utbildade mig till butikssäljare, jag har haft egen häst och allt vad det innebär. Kan vi sudda ut alla elaka människor, hemska stunder och bara uppskatta det vi faktiskt har gjort och sett?


Btw, ser ni hur sjukt långt hår jag hade???Nu när jag tänker tillbaks så tänker jag på att jag utbildade mig till butikssäljare, jag fick prova på floristyrket och hitta något jag älskar att jobba med. Jag har sett fantastiska platser i världen, känt mig säker med att åka till olika länder, prova nya mat, se deras sevärdheter. Jag har cyklat längs kusten i Kroatien och gått bland bergen. Sett fantastiska stränder, öar, tempel och badat i varma källor i djungeln i Thailand. En utav sakerna som jag kommer komma ihåg mest är att i slutet av denna jobbiga period började jag skriva med en person som visade sig vara min själsfrände, Jonas.

När jag tänker tillbaka är det främst alla resor jag har gjort som jag kommer minnas, sen finns det säkert andra nyttiga saker jag har lärt mig, men just nu är jag inte där.

Ibland kan jag känna att jag kanske inte har gjort så mycket som jag borde. Vi alla har ju olika förutsättningar, olika liv, göra olika val och har olika relationer att tampas med. Visst det är 6 år som jag helst skulle vilja sudda ut och glömma. På något sätt glöms de där åren bort lite grann när jag tänker på hur fantastiska de senaste tre åren har varit. Där kan vi snacka om att det händer grejer. Jag träffade som sagt min själsfrände, skaffade min allra första egna lägenhet, vi åkte utomlands, köpte lägenhet ihop, fick barn och står nu här som relativt nyblivna husägare. Visst kan jag sakna att åka utomlands. Jonas beklagade sig häromdagen över att vi inte har varit ute och rest. Men vet ni, åker man utomlands med tråkigt sällskap då kan det faktiskt kvitta. Då sitter jag hellre här hemma och har det hur gött som helst med personer som ligger mig varmt om hjärtat. Vår resa till Kreta för ett par årsen var helt klart den roligaste resan jag varit på! Och jag ser framemot att åka utomlands med mina grabbar när Malte blivit lite större.

Har ni någon gång känt att ni inte har gjort tillräckligt?


Kram Anna

Gillar