Lindra Din Söndagsångest

Allmänt


Söndagsångest, något som tyvärr väldigt många lider av eller måste tampas med varje söndag. Under mina skolår gjorde även jag det. Idag är den helt borta, jag älskar måndagar och kan njuta av min helg tillfullo! Jag tänkte idag dela med mig av några tips som kanske gör att du kan lindra din söndagsångest lite grann.

Det absolut första jag tycker du ska göra är att ta reda på varför du tycker det är som är så hemskt med måndagar. Är det just för att det är måndag? En ny vecka? Gillar du inte ditt jobb/skola? Jag själv avskydde att gå till skolan eftersom jag va mobbad genom alla skolår. Ta reda på vad anledningen är och se om det är något du kan ändra på för att minska ångesten.

Om det är kontrollen som spelar in så tycker jag att du ska skriva upp allt. I min kalender skriver jag upp precis allt! Blogginlägg, jobbtider, Jonas träningar, vad jag ska göra, om det är något jag ska beställa. Ja precis allt. Utöver den har vi även en veckoplanerare där vi skriver upp de grejer som både jag och Jonas behöver veta om. Typ att matkassar ska hämtas, hans träningar, bhv tider osv. Så sätt har jag allt planerat, Jonas vet vad som händer i veckan och jag behöver inte ha allt i huvudet.

Attityd är något som spelar stor roll, vad du har för inställning till det som kommer. Tänker du att måndagar suger, är en skit tråkig dag. Ja det är klart att dagen inte kommer bli rolig om du redan innan bestämt dig för att den är tråkig. Ändra attityden, det gör stor skillnad.

Att avsluta helgen på ett sätt som får dig avslappnad, ladda upp batterierna kan göra stor skillnad. Det kan vara allt från ett träningspass, ansiktsmask, förbereda matlådor och kläder, käka något gott i soffan framför en bra film/serie. Gör det som gör dig avslappnad och får dig på ett gott humör!Av egen erfarenhet så vet jag att ofta om något är jobbigt så finns det en anledning för att det är som det är. Ta tjuren vid hornen, ta reda på vad som orsakar lidandet och försök göra något åt det. Du kommer må så mycket bättre när problemet är löst.


Kram Anna

  • Allmänt

Gillar

Kommentarer

Monika25
Monika25,

Låter bra

https://nouw.com/monika25/veckans-listan-2--37827644

nouw.com/monika25