Lär K��nna Din Kropp

Barn och Gravidetet


Hur väl känner du din kropp? Nu menar jag inte träningsmässigt utan allt det här andra som vi tjejer går igenom månad efter månad.
Innan jag fick barn kan jag inte påstå att jag märkte av min menscykel något nämnvärt. Jag hade lite värk första dagen på mensen men det var det. Resterande dagar i månaden var precis som vilken dag som helst.
Efter min graviditet har jag fått lära känna min kropp på ett helt annat sätt. Helt plötsligt fick jag mensvärk under hela den veckan. Under ägglossningen mådde jag illa, feber frossa och måste kräkas. Nu vet jag att jag kommer lindrigt undan mot vad många andra gör, men jag tycker ändå det är viktigt att ta upp ett ämne som detta. Kroppen ändras givetvis efter att ha varit gravid. Den ska hitta tillbaka till att fungera som innan, men på kanske ett annat sätt då kroppen nu har gått igenom en stor påfrestning. Tycker det är viktigt att vi förstår att det tar tid för kroppen att hitta tillbaka och det är lite hejsan hoppsan ett tag framöver.
När det kommer till planering av andra saker är jag snabb på att skriva upp det i kalendern. Dock är jag inte lika snabb och lägger inte någon energi på att skriva ner det. Vilket jag nu i efterhand ångrar. Min lillasyster tipsade mig om NaturalCycles, något jag läst mycket bra och dåligt om. Mest har man väl läst om andra som har använt detta som ett preventivmedel men ändå blivit gravida.
Jag beställde hursomhelst hem det och har använt det varje dag sen dess. Jag använder denna app för att helt enkelt lära mig hur min kropp fungerar. Hur min cykel är och kanske se vissa samband med dagar och dåligt mående.

Efter att ha använt detta sen december måste jag säga att jag är super nöjd! För mig har det stämt med dagar när mensen ska komma, när ägglossningen är, den kommer med bra tips och frågor som jag inte hade en aning om hände i kvinnokroppen. En jättebra app för dig som antingen vill få koll på din cykel ihop om att öka chansen att bli gravid, eller så är du som jag. Bara intresserad av att lära känna din kropp på djupet och få mer förståelse för hur den påverkar dig.

Gå in på NaturalCycles om du är intresserad av att läsa mer!


Kram Anna

Gillar

Kommentarer