Hur Lägger Jag Upp Mina Inlägg?

Allmänt


I höstas gjorde jag ett liknande inlägg där jag berättade om hur jag går tillväga när jag skriver inlägg och förbereder bloggen för kommande vecka. Sen det inlägget skrevs har jag ändrat taktik lite grann och utvecklat min planering. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att ge er den uppdaterade versionen!

För att du ska kunna skriva måste du veta vad du ska skriva om. Jag personligen gillar att vara förbered, ha mycket idéer på lager som du sen kan plocka och välja ifrån. Googla på idéer, titta på bloggarna du följer och fundera på vilka inlägg som du kan göra din egna variant av. Vissa bloggare lägger ut listor på olika tips och idéer på inlägg. Skriv ner allt du kommer över och som du känner att du kan få användning av, Jag har en bok där jag skriver ner allt som är bloggrelaterat så allt finns på samma plats. Jag har tänkt att jag ska köpa ett anteckningsblock med flikar så jag kan ha ännu bättre koll och sortera allt i olika kategorier.

Vad är en blogg utan bilder? Jag är ingen mästerfotograf, men jag har blivit bättre på att ta bilder. För en som är ganska glömsk och har lätt att glömma bort hela den här fota biten tänker hela tiden att jag ska fota allt! Är jag på promenad fota naturen, blommor, vatten, ja precis allt. Ju mer material du har desto roligare blir det när du sen sätter dig ner och skriver.

När jag sen har allt material sitter jag ner och kollar i mina älskade kalender vilket inlägg som ska upp vilken dag och vilken tid. Under veckans gång försöker jag hålla en balans mellan lite djupare inlägg, tips, mat och bilder. Jag vill ha en harmonisk blogg helt enkelt, inte bara spotta ut en massa inlägg bara för att. Tro mig, jag har varit där och gjort det ganska länge. Nu är det dock kvalitén som gäller.Försök ha en röd tråd. Det är här något jag själv har strulat med massor genom åren jag har bloggat. Jag har testat det mesta, varit all over the place med inlägg och innehåll, inte alls haft något sammanhängde, jag har provat att specificera mig inom ett visst ämne som jag ändå tyckt om och haft intresse i. Typ en ren hästblogg. Dock har jag alltid kommit till den punkt där jag känner att jag har mer jag vill skriva om än tex hästar. Nu har jag efter många äntligen hittat min nisch. Men då gäller det också att man kanske får modifiera lite idéer man hittat för att det ska passa hos just en själv.

Listor, listor och mer listor. En sak jag har upptäckt på senare tid att man inte kan skriva för många utav. Jag minns inte vem jag läste det hos, men det va en annan bloggare här på Nouw i alla fall. Denna tjej skrev listor på precis allting! Gud va skönt, det vill jag också göra kände jag när jag läste inlägget. Vet ni vad, många saker blir så mycket lättare om du vet precis vad det är du ska ha med. Jag har börjat skriva ner varje inlägg i punkter. Hur inledingen ska vara, vad som ska stå med och i vilken ordning, om det är några speciella ord eller meningar som bara måste finnas med. På så sätt tycker jag att det är lättare att få ett mer sammanhängande inlägg, ett flyt som håller hela vägen.Under en period i mitt bloggande skrev jag oändligt med vardagsinlägg. Ingen poäng med det hela utan bara skrev och skrev, ville ha med så mycket som möjligt och ingen tråd what so ever. Tack och lov är den perioden över. Det händer fortfarande många gånger att jag får behärska mig själv när jag skriver just för att jag har väldigt lätt att spåra ur och hamna på helt andra ämnen. Har du så ofantligt mycket att berätta, kanske du kan ta något ämne/händelse som hänt under dagen och skriva det i ett separat inlägg? Så sätt får du ytterligare en idè för kommande dag. Fundera på vad det är du vill skriva, sätt en rubrik och håll dig sen så att någon del av inlägget kan kopplas till den, utan att spåra för mycket.

När jag sen har skrivit färdigt kollar jag igenom det ett par gånger efter stavfel, behöver jag kasta om/byta några meningar? Är det ett bra flow med bilderna? Är det för många bilder eller ska jag lägga till någon? Läser igenom det ett par gånger så det känns bra, sen trycker jag på publicera knappen!


Kram Anna

  • Allmänt

Gillar

Kommentarer

MiaBartelsen
MiaBartelsen,

Tack för alla tipsen. Själv älskar jag också den röda tråden, därför har tre olika bloggar fördelat på helt olika innehåll. 🙈

nouw.com/miabartelsen
annaengborg
annaengborg,
Varsågod! 😃 Jösses, bra jobbat! 😃
nouw.com/annaengborg
evelinajosefines
evelinajosefines,

Tack för alla tips! Jag personligen älskar vardagsinlägg men håller helt med dig om att det också kan bli för mycket🥰

nouw.com/evelinajosefines
annaengborg
annaengborg,
Det är lite skönt att sitta och skriva vardagsinlägg kan jag tycka, men blir det bara det så blir det lite pannkaka 😊
nouw.com/annaengborg
corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,

Så bra tips! Detta sparar jag <3

nouw.com/corneliavilhelmssoon
annaengborg
annaengborg,
Det tycker jag du ska göra! Lycka till med skrivandet 😊 <3
nouw.com/annaengborg
elinm
elinm,

Bra tips! 😊

nouw.com/elinm
annaengborg
annaengborg,
Kul att du gillar dom! 😃
nouw.com/annaengborg

Liknande inlägg