Hur Gör Jag För Att Hinna Med Allt Jag Vill På En Dag?

Allmänt


Ibland får jag känslan av att många vill hinna med så mycket som det bara går under en dag. Du planerar allt in i minsta detalj, nästan på minuten för att den där långa att göra listan ska bockas av. Förr älskade jag att ha det så, helgerna vad proppade till max varje vecka. Lite äldre, lite visare och en helt annan livssituation har jag nu insett att livet är så mycket mer än det du gör varje dag.
Att bli förälder och allt vad det innebär måste få ta tid. Tid att komma in i nya rutiner, hitta en ny balans mellan jobb, vardagssysslorna och din hobby. Det är här är något jag har haft svårt för, hitta tiden för mig själv. Men nu äntligen har jag börjat hitta hur jag ska göra.
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag tänker i veckorna, och vad jag gör för att hinna med allt jag vill varje dag!Det första lärde jag mig när jag var gravid. När jag insåg att jag inte hade tillräckligt med energi för att göra flera saker. Det hela slutade ofta med att jag låg och grät över att jag tex inte orkade damma hela lägenheten. Sak nummer ett: dela upp din att göra lista över hela veckan. Hela huset kanske inte måste städas på tisdagen, du kanske kan ta några rum ena dagen och dom andra en annan? Då får du mer tid under dagen till att göra dom där grejerna som måste bli gjorda just den dagen.

Nu förtiden så finns det väldigt många sätt att göra många moment mycket enklare. Tex robotdammsugare, hämta färdiga matkassar, städhjälp. För ett par månader sen började vi med ICAs matkassar igen och jag älskar det! Så himla skönt att bara kunna hämta matkassarna, middagarna är redan planerade och du behöver bara handla det som behövs utöver. Så gött! Handla tycker jag oftast är väldigt tråkigt, kan va kul ibland men vissa dagar känns det som man inte gör annat än att springa i affären.

Skriv upp allt som ska göras och vilken dag i en kalender,mobilen eller block. Jag skriver upp allt som ska göras i min kalender, även alla små saker som blogginlägg, när jag ska träna, om Malte har gjort något,alla stora saker som städning osv. Sen har vi en veckoplanerare i köket där jag skriver upp alla stora saker som både jag och Jonas måste ha koll på.Nu till det viktigaste. Vad är det du vill hinna med på en dag? För mig är det att umgås så mycket jag kan med Malte och Jonas, träning, fixa lite hemmet,bloggen och fixa mat. Hur lägger jag då upp detta? Träningen har jag puttat undan så länge för jag inte trott att jag hade tiden. Nu däremot har jag hittat ett sätt som passar mig jättebra! Varje dag jag börjar 8 eller senare går jag upp klockan 6 för att antingen hinna gå ner till gymmet eller för att göra några övningar hemma. Dagarna jag börjar tidigare än 8 är dagar då inte Jonas tränar så då kan jag göra det någon gång under eftermiddagen. Tränar jag på morgonen har jag inte så mycket som ska göras när jag kommer hem sent på eftermiddan. Då brukar jag leka lite med Malte innan det är dags att sätt igång med kvällens middag. När han väl sover passar jag på att blogga in det är dags att sova.

En sak du inte får glömma bort är att du kanske har fler personer under samma tak? Dela på uppgifterna, du måste inte göra allt själv! Är du super pedant? Ja då kanske det är dags att du släpper lite på kraven och låter övriga familjen att få hjälpa till, även att det kanske inte blir riktigt så rent som när du gör det. Hur ska dom lära sig om dom inte får chansen?

Mellan alla saker som ska göras får du inte glömma bort att göra saker du tycker är roligt! Jag tycker det är jätteroligt att laga mat. Alla kvällar när jag står i köket och förbereder maten blir lite av min stund. Det är avslappnande, roligt och för det mesta gör mina grabbar mig sällskap i köket.
Planera inte för mycket varje dag, du ska hinna njuta av livet också. Ta vara på varje stund och lev livet!


Kram Anna

  • Allmänt

Gillar

Kommentarer

corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,

Älskar att planera! Såå bra tips 😍

nouw.com/corneliavilhelmssoon
annaengborg
annaengborg,
Vad glad jag blir att du gillar dom 🥰🥰
nouw.com/annaengborg

Liknande inlägg