Gravidlistan

Barn och Gravidetet


Jag såg att @mammashus gjorde denna listan i slutet av förra veckan, så roligt att läsa! Där och då kände jag att ja, detta är något jag vill svara på. Ena stunden känns det som det var flera årsen jag va gravid, i andra stunden kommer jag ihåg känslan av tröttheten, smärtan, trycket efter masken till lustgasen som det va igår.
Hursomhelst så tänkte jag att det kunde vara lite roligt att svara på denna listan!


När va bebisen beräknad? 14:e mars

När föddes bebisen? Han föddes 18:e mars

Hur mådde du under graviditeten? Jag mådde väldigt bra måste jag ändå säga. Mådde lite illa precis i början av graviditeten, men det va allt. När jag va i 6-7:e månaden fick jag foglossning som inte var av denna världen. Annars mådde jag bra rent kroppsmässigt. Det tuffaste för mig har varit mentalt. Allt som händer med kroppen, du har ingen kontroll på vad som händer och mycket annat.

Blev förlossningen som du tänkt dig? Med handen på hjärtat hade jag inga förväntningar alls på förlossningen. Min inställning var att vi skulle dit och att all personal där skulle vägleda mig igenom allt. Något jag ångrar är väl att vi inte tog fler bilder där och då. En annan grej som gjorde mig lite paff och besviken på något sätt var att jag inte grät när han kom ut. Att jag inte reagerade starkare än vad jag gjorde.

Blev du igångsatt? Nej det blev jag inte.Hur lång tid tog förlossningen? Förlossningen tog 13 timmar

Hur började din förlossning? Jag hade lite förvärkar den 16:e, då åkte vi in till Eksjö på kvällen men blev hemskickade igen. Dagen efter gick mitt vatten runt 10 tiden. Vi var hemma några timmar till innan vi bestämde oss för att ringa och åka in.

Var födde du? På Ryhov i Jönköping

Hur mycket var du öppen när du kom in? 6cm

Var du rädd för något? Jag var rädd för ganska mycket. Det som skrämde mig mest däremot var tanken av att både Malte och jag kan dö. Eller att något skulle gå fel och jag går bort och där står Jonas ensam med en bebis. Utöver dessa hemska tankar så höll jag mig ganska lugn hela tiden.

Tog du någon smärtlindring? Jajemän både epidural och lustgas.

Blev det komplikationer? Som tur är nej.Hur många var inne i förlossningsrummet? Vi va 4 stycken i rummet

Hade du någon nära med dig? Min kära sambo fanns vid min sida.

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 30 minuter

Hur stor va bebis vid födseln? Han vägde 3390g och vad 51cm lång.

Hur har du mått efter förlossningen? Det har varit en berg-och-dalbana minst sagt. Majoriteten av tiden har jag mått väldigt bra. Det är tufft att ha en bebis och mitt kära psyke har inte varit det starkaste under detta första år. Många härliga och underbara stunder har avbrutits av gråtattacker för att bebis inte vill somna. Så ja, allt har gått upp och ner men på det stora hela så har jag mått väldigt bra.

Hur gammal är han idag? Idag är han 1år och 2 månader.


Kram Anna

Gillar

Kommentarer