Gott Till Lunch Och Mellanmål

Mat


Idag tänkte jag tipsa er om en super god, smidig lunch som även passar som mellanmål då det är lika gott att värma dagen efter! För lite sen köpte jag en kokbok främst för barn, där det även finns tips för hur du kan vuxifiera den lite grann. Där fanns dessa zucchini plättar. Malte och jag älskar dom, Jonas är lite mer skeptisk men han är inte så förtjust i zucchini. Gillar ni inte det kan jag tänka mig att dessa plättar även är super goda med tex rivna morötter i. Om ni vill ha plättarna mer pannkakiga så gör lite mer smet bara, det gjorde jag.

I och med att Malte skulle äta dessa gjorde jag en sås med fetaosten och hade vanlig ost i.


4 Portioner

1 zucchini. 150 g fetaost
0,5 tsk salt. 0,5 dl strimlad salladslök
1 dl vetemjöl. 3 msk majs
3 ägg 2 dl gräddfil
1 msk olivolja 1 påse färsk spenat

1. Riv zucchini grovt och blanda med salt. Krama ur vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av.

2. Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke. Smula ner fetaosten och tillsätt sen löken, majs och zucchini i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.

3. Stekplättarna på medelhög värme i rikligt med olja, ca två minuter på varje sida.

4. Servera med gräddfil, lite olivolja och spenat.


Kram Anna

  • Mat

Gillar

Kommentarer

corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,