Barn I Sociala Medier

Barn och Gravidetet


Ni som har barn, hur känner ni för att visa dom i sociala medier? En fråga som jag har ställt mig själv väldigt många gånger senaste månaden och även en fråga som fler och fler influensers har tagit upp och tagit ställning i. Nu är inte mina sociala medier i närheten av vad deras är, men det har ändå sått ett frö som grott ett bra tag nu. Och jag känner såhär:

Självklart vill man visa sitt/sina underbara barn för hela världen, jag skulle kunna lägga upp bebis bilder på Malte varje dag bara för att han är så söt! Men, vart ska man dra gränsen? När är det okej att inte lägga upp bilder och när är det inte de? Jag lägger upp bilder ibland på instagram, där har jag den ändå privat så jag vet vilka som kan se bilderna. Här är ni många fler, vilket gör att jag tänker efter både två och tre gånger på vilka bilder som läggs upp.

För några månader sen läste jag en blogg som delade några filmklipp av nu en tjej i övre tonåren. Hon växte upp med en mamma som la upp mycket videos på Youtube, och nu berättar hon helt enkelt hur det har varit att växa upp med detta och hur det har påverkat henne. Jag har inte sett alla filmer, men det lilla jag såg gjorde mig väldigt rörd och hon har mått väldigt dåligt. När jag hade sett detta kände jag att Malte har ingen aning om att jag tar bilder och visar andra. Han har inte valt att synas på mina sociala medier. På något sätt kändes det mer okej när han va mindre, när han va bebis. Nu har han blivit en egen person med en stor personlighet som visar sig mer och mer varje dag. Jag vill att han ska få vara Malte och ingen annan när han börjar förskolan. Man lägger ju inte upp bilder annars på någon som inte vill, varför då göra det på någon som inte har någon som helst aning om det?

Senaste veckorna när jag har tagit bilder på plutten har jag kommit på mig själv att fota som jag brukar, men också några där hans ansikte inte syns.. Hade jag omedveten redan bestämt mig för att inte visa honom längre?

Som sagt, jag är så super kluven när det kommer till allt, men jag har ändå beslutat mig för att inte längre visa hans ansikte här. Jag vill ändå att han ska vara en del av bloggen, men kanske på ett mer diskret sätt.

Alla får göra precis som dom själva vill, men jag tycker det är ett intressant ämne. Kan inte ni som har barn berätta hur ni tänker? Vad är eran åsikt? Ska bli så spännande att läsa!


Kram Anna

Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
evelinajosefines,

För varje dag som går så vill jag visa Vincent mindre och mindre. Precis som du skriver så kan inte han säga ifrån om han inte vill att jag ska lägga ut bilder på honom men också för det finns så sjuka människor. Jag är så rädd för att någon ska spara ner bilder på honom, även fast han alltid har kläder på de bilder jag lagt ut. Det finns en tjej och kille som är här ifrån vi bor som sitter i fängelset pga att de har gjort sexuella grejer med just små barn och bebisar.. Jag mår illa och vill börja gråta varje gång jag tänker på det!😭

nouw.com/evelinajosefines
annaengborg
annaengborg,
Det är just såna där människor som jag är rädd för, dom finns ju tyvärröveraööt där man minst anar 🙈❤️
nouw.com/annaengborg
LiinaLundberg
LiinaLundberg,

Jag tänker så här: alla föräldrar avgör själva och inget är varken rätt eller fel, så länge det känns rätt för föräldrarna. Däremot lägger jag upp mestadels bilder på Hjördis, mest för att dem i min familj som inte träffar henne så ofta ska få ta del av en liten stund av våran vardag och få se hennes utveckling.

Sen tror jag inte att det är någon fara så länge man har en liten instagram eller blogg. Men skulle det helt plötsligt komma in massa läsare här eller följare på instagram, så att tusentals personer ser Hjördis, skulle jag helt klart ta en annan ställning.

Och jag tror inte heller att det är någon fara i en småstad med risk för igenkänning ändå, alla känner nog igen eller vet vem dem flesta är trots allt.

Sen kommer jag självklart inte lägga ut bilder eller ta kort på Hjördis när hon säger nej eller inte vill att jag lägger ut dem någonstans.

Och jag tror inte heller att det påverkar barnens mående så länge man lägger ut bilder/videor i en lagom dos. Och man behöver inte lägga upp bilder/videor när barnet är argt, ledset, har ont osv. Man får ju någonstans känna av läget. 🤗

nouw.com/liinalundberg
annaengborg
annaengborg,
Som sagt, en jätte svår fråga och som du säger alla gör som dom själva vill 😊❤️
nouw.com/annaengborg