Ansökan Är Inskickad!

Barn och Gravidetet


Förra veckan tog vi det stora klivet & skickade in ansökan om förskoleplats till Malte. Alltså.. OMG! När blev han så stor?? Nu är han ju visserligen fortfarande väldigt liten & han ska ju inte börja än på länge. Vi är ändå snart i slutet av detta året, vilket innebär att det är lite mer än ett halvår innan han ska skolas in. För er som missat det så ska jag vara hemma till mars ungefär är tanken. Jonas kommer då vara hemma med lillplutten till det att han skolas in efter semestern. Med vår erfarenhet så känner vi att ett och ett halvt år är en bra ålder att skola in. Det bli ju även då, passande nog eftersom Jonas jättegärna vill vara hemma. Så på så sätt känns det ändå okej att jag ska börja jobba om några månader just att Malte fortfarande kommer få vara hemma med pappa och inte skolas in riktigt än.

Vad vuxen man känner sig när man sitter och fyller i en sån där ansökan. Helt plötsligt så tänker man ganska långt fram. Vart är det bäst för honom att gå så han kommer få med sin några kompisar till skolan? Vilka förskolor ligger bäst till i praktiken? Nu tog vi ytterligare ett stort kliv tillsammans när vi gjorde detta, planerar framtiden och tar ett steg närmre en ny vardag & nya rutiner. Om man tänker på att den här tiden nästa år, då kommer Malte vara inskolad & ha gott på förskolan några månader, vi båda jobbar, vi har flyttat och bor i hus... 2021 kommer bli en väldigt spännande år, minst sagt!

Hur har ni känt/mått när ni har skolat in era bebisar?Kram Anna

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,

Men så spännande !! Vart har ni sökt i första hand ? Med Wiggo grät jag varje dag från dagen att han fick en plats vilket var i sista stund, ja fick kriga för en plats på förskolan då vi valde att skola in i januari. Kommunen ville inte lösa en plats åt mig först, kön var enorm & kommunen vägrade öppna en till garanti förskola. Att dem öppnade den nya vid parkhallen vart efter att jag & en till gick till tidningen.. Vi fick vårt andra hands val - Enebacken till Wiggo & vi kunde int blivit nöjdare så vi tackade nej senare till vårt första handsval - Åhsvallehult som nu idag ligger ca 300m hemifrån oss. Själva inskolningen med Wiggo var så jobbig, jag hade sån grov separationsångest, han med. Vi har haft jobbiga lämningar fram tills i våras ungefär alltså under 2 år, han grät & slet sig fast i mig & jag bröt senare ihop i bilen, varje lämning under 2 år. Han var 1 år & 2 månader när han skolades in. Med Wille valde jag att vara hemma tills han blev 1,5 år. Han brydde sig inte ett dugg om mig under inskolningen, han hade ju vart med vid alla lämningar från att han var 1 månad tills han själv skulle skolas in så han kände ju till hela miljön med dagiset. Jag kände inte samma separationsångest att lämna honom på dagis, känner ju all personal osv nu mot när jag skolade in wiggo. 1,5 år är en bra ålder enligt mig att skola in på dagis, barnen har lite mer "kött på benen" än vid 1 års ålder. Sorry för en hel uppsats om detta haha !

nouw.com/eschutz
annaengborg
annaengborg,
Ja men eller hur! 😀 Vi har valt kungsparken i första hand, det kommer vara närmst sen när vi har flyttat. Det är absolut ingen fara att du skrev så mycket, det är bara intressant att höra om era erfarenheter och er upplevelse 🙂 Jag har ju bara varit på "andra" sidan av den här situationen innan, funderat flera gånger på hur man själv kommer vara när man ska lämna honom själv den där första gången 😅 Om han är som han är nu, så tror jag att det kommer vara en relativt smidig inskolning, han är väldigt framåt, tycker om andra människor och jag tror han skulle tycka det är väldigt roligt 🥰 men vi får se 😜
nouw.com/annaengborg