Hello!

Igår var första dagen på utbildningen. Det var nervöst när jag stod utanför Akademiska sjukhuset i Uppsala och förberedde mig mentalt för att gå in, men när jag väl hittat rätt klassrum släppte det värsta.
På schemat stod injektioner och venprov, så man kan verkligen säga att det kickade igång direkt! Alla i min grupp var hur trevliga som helst och läraren var bra och metodisk. Alla moment vi fick öva på var praktiska exempel på olika injektioner och blodprov. Det var sååå roligt! När jag satt där med mina klarblå handskar och fyllde sprutor med "morfin" (saltlösning) och rör med "blod" så kändes det bara så rätt.

Timmarna gick fort och jag längtar redan efter nästa lektion. Idag, fredag, hade jag inga lektioner och måndag är det dags för föreläsningar hela dagen. Det ska bli spännande att se hur den teoretiska delen är!


Nu är det fredagskväll vilket betyder filmmys och en skål chips! Jag hoppas att ni också har en fin helg! :)

Likes

Comments

Hej!

Jag tog ett spontanbeslut om att starta den här bloggen eftersom jag just nu ligger i sängen (klockan är 02 på natten) och inte kan sova eftersom tankarna om morgondagen snurrar i 180km/h, haha. Idag fick jag nämligen plötsligt ett mail från Uppsala universitet om att jag hade kommit in på Sjuksköterskeprogrammet!
Det känns självklart hur roligt som helst, men eftersom jag börjar redan imorgon (tekniskt sett idag) känner jag mig extremt nervös och förväntansfull.

Höstterminen -15 började redan i måndags för ssk-studenterna, och ärligt talat hade jag gett upp allt hopp om att få en plats. Även om jag bara var reserv nummer 8 kändes det oerhört långt bort.
Men nu ligger jag här, klarvaken och googlar all information jag kan komma över angående utbildningen. Något jag saknade när jag irrade runt i blogg-djungeln var en blogg där jag kunde följa någons första dagar/veckor/termin, så därför bestämde jag mig för att skapa en!


Här kommer en presentation av mig. :)

Jag heter Anna, är nyligen fyllda 22 år och bor i Uppsala med min pojkvän och vår vita (och döva) katt Kasper. Jag har bott här i ca två år nu och trivs för första gången i mitt liv relativt bra i en stad.
Om du och jag träffades på fritiden skulle du snabbt märka att mitt största intresse i livet är film och serier. Jag diskriminerar inga genres och har sett det mesta. Så tveka inte att kasta alla möjliga film-/serietips åt mitt håll, det tar jag tacksamt emot! Vardagslyx för mig är att kunna ligga en hel dag i soffan och bara titta på bra film/serier i flera timmar i sträck. Det är total avkoppling för mig.
Ett annat stort intresse är shopping och du kan vara säker på att mitt hjärta dunkar lite extra när det är rea i butikerna och man kan göra sig ett rejält fynd. Retail therapy är definitivt något jag tror på och lever efter, det behöver vi alla ibland (eller ofta)!                        Under hela mitt liv har jag älskat djur i alla dess former och har också haft turen att få växa upp med många djur i familjen. Allt från fiskar till hästar! När jag var åtta år gammal hade jag en vikarie i skolan som vanligtvis arbetade som slaktare. Den dagen berättade han för oss var kött egentligen kom ifrån, och där och då bestämde jag mig för att bli vegetarian. Om jag kunde hans namn skulle jag ringa och säga tack, för det är tveklöst det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv. 


Men, tillbaka till nuet! Imorgon börjar som sagt min resa mot sjuksköterska, och om allt går som jag tänkt, tillslut barnmorska. Första lektionen jag har heter "injektioner och venprov", så det ska bli extremt spännande! Önska mig lycka till och så hoppas jag att ni tittar in igen. :)

Likes

Comments