6. december - Akut indlagt i USA

I år 16/17 boede jeg i Oceanside, USA. Jeg gik på High School og havde overordnet et skønt år.

Dog blev jeg ofte syg, og endte til sidst på hospitalet.

Jeg var i alt til lægen 3 gange hvor jeg fik konstateret pneumonia. Pneumonia betyder lungebetændelse på dansk, og er almindeligvis ikke livsfarligt hvis man kommer i behandling.

De første 2 gange jeg blev syg fik jeg antibiotikapiller. Det påvirkede min hverdag, da jeg ikke kunne tage i skole eller være sammen med mine venner. Jeg havde det virkelig dårligt i sygdomsperioden, men jeg fik det naturligvis bedre af pillerne og jeg kunne efter et par dage trække vejret nogenlunde igen.

15 dage inden jeg skulle hjem til Danmark var jeg syg igen. Denne gang havde jeg det så dårligt, at jeg ikke kunne spise eller drikke. Jeg både hostede og kastede blod op flere gange om dagen. Jeg kunne næsten ikke få luft, og jeg var virkelig bange for at det kunne være noget andet end lungebetændelse denne gang.

Jeg tager til en anden læge, da jeg ikke kunne få tid hos den jeg var ved de to første gange.

Lægen så meget overrasket ud da jeg fortale ham, at jeg havde haft lungebetændelse to gange tidligere samme år. Han tog nogle prøver og jeg blev lagt ind i en røntgenmaskine hvor han kiggede på mine lunger.

Efter at have kigget på røntgenbillederne af mine lunger og fået svar på prøverne, blev jeg sendt direkte på hospitalet.

Da jeg ankom til hospitalet måtte jeg skrive under på 10 forskellige papirer og give dem mine dankortoplysninger inden de overhovedet ville sætte mig ind i køen. Jeg måtte vente et par timer inden jeg kunne komme ind, og da jeg endelig kom ind testede de mig for ALT.

På daværende tidspunkt kunne de konstatere at jeg havde en slem lungebetændelse, og at mine infektionstal var alt for høje.

Jeg fik et rum for mig selv, og at der var 3 forskellige læger inde ved mig. 

De gav mig et drop med medicin og væske. Udover det fik jeg også nogle kraftige antibiotikapiller som jeg skulle tage.

Jeg blev fortalt hvor godt det var, at jeg var kommet, da man aldrig må gå med lungebetændelse så længe som jeg havde gjort. 

Jeg endte med at betale ca. kr. 4000,- for behandlingen på sygehuset og blev sendt hjem samme dag.

I USA betaler man hver gang man går til lægen og for det medicin man skal have. Jeg betalte omkring kr. 300,- per lægebesøg.

At være så syg som jeg var og ikke vide hvad der er galt med en, det er noget af det mest uhyggelige jeg nogensinde har oplevet. Jeg ved stadig ikke hvorfor jeg blev ved med at få lungebetændelse... 


Tusind tak for at have læst med! Hvis I har nogen spørgsmål kan I altid skrive til mig, og jeg vil prøve at besvare jeres spørgsmål bedst muligt.

Synes godt om

Kommentarer

Aaron
Aaron,
Hope you feel better and healthy now Anna, take care.
annaeis
annaeis,
Thankyyy Aaron, I do!nouw.com/annaeis
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229