Header

Såg den här bilden på Instagram för några dagar sedan. Min första reaktion över bilden var "???" men den övergick ganska fort över i en lätt irritation. För vem fan glider egentligen på en räkmacka?

När jag skulle sova visade jag bilden för Jessica och frågade henne "vad tycker du om den här bilden?" varpå hon började skratta och sa sedan lite tveksamt "jag har typ alltid känt att jag glider på den där mackan" varpå jag också började skrattade och svarade "jag med".

Vad är det då som gör att trots att jag, utan att överdriva, KRYPER i hönsbajs för att dra fram döda, illaluktande kycklingar under "systemet" där det ovanför mig sitter 30.000 kycklingar varje dag, fortfarande tycker att jag glider på räkmackan? Det är jag själv. Det är BARA du som kan få dig själv att glida på räkmackan. Nu menar jag absolut inte att jag alltid är helt lyriska över mitt liv som varit/är, självklart inte. Jag har också dagar då jag bara vill dra täcket över huvudet och stanna i sängen för alltid samt händelser/saker som gör mig arg och superledsen.

MEN, det jag vill komma fram till är att det är du själv som skapar din egna "värld" och att you need to make your own magic. Trots att det jobb jag har för tillfället egentligen är förjävligt (haha) så tycker jag inte att det är förjävligt. Varför? För att jag tänker inte att det är förjävligt. Så "enkelt" är det. Och ni som känner till The Secret - ni vet ju. Jag lyssnade på en podd om detta första gången jag hörde talas om detta och förstod då att det är just detta glada/lyckliga/framgångsrika människor har gjort. Mer eller mindre, medvetet eller omedvetet. Kort och gott - dina tankar skapar ditt välmående och det du tänker attraheras. Tänker du negativa tankar - negativa saker händer och vice versa. Om ni nu undrar varför jag blev irriterad när jag såg bilden är för att det finns så många negativa människor som bara klagar och klagar på allt och lite till och tror att alla andra har det så himla bra. Vad händer härnäst då? Ytterligare negativa saker och ting FÖR ATT DU ÄR NEGATIV. Varför ha ett negativt liv när man kan ha ett positivt?

Hur många är det som egentligen glider på denna räkmacka? Det är nog inte många som verkligen gör det. ALLA har kämpat och kämpar fortfarande för att ta sig dit de är, den enda skillnaden är hur man väljer att se på sitt kämpande och hur man väljer att tänka. Jag jobbade förut på ett jobb jag inte alls trivdes med. Jag hade bästa kollegorna men själva jobbet fick mig bokstavligen att gråta flera gånger i veckan. Jag tänkte då att jag måste göra något åt situationen. Det jag ville var att "få ett nytt jobb, samtidigt kunna vila upp mig och sedan vill jag åka till Australien". Vad hände? Jag blev FRÅGAD att jobba på ett annat jobb med mindre timmar och där jag nästintill kunde lägga timmarna hur jag ville vilket gjorde att jag kunde vara ledig väldigt mycket. Vad hände sedan? Jag satt på en champagnefrulle och var glad efter min uppsägning och fick ett samtal från Jessica "ska vi dra till Australien nu då?" Nästan samma sak hände här i Australien. Jag och Jessica var lite osäkra på vad vi ville göra, vart vi ville och vi kände att vi ville börja jobba. Då RÅKADE jag se ett inlägg en tjej postade i en grupp med 17.000 medlemmar att de sökte två tjejer till denna farm vi nu jobbar på. Skrev direkt till denna tjej som det visade sig att jag varit vän med på Facebook i ca. 5 år för att vi spelade fotboll med varandra i Östersund för 5 år sedan. Tog ungefär 1 dag sedan hade vi fått jobbet.

Jag är övertygad om att detta + mycket av all "tur" jag och andra haft i sina liv är på grund av att de har en positiv grundinställning till livet. På högstadiet umgicks jag väldigt mycket med en kille som alla hela tiden tyckte "hade så tur". Han var och är väldigt duktig på det han gör. Men det jag visste, som stod honom nära, som andra inte visste var ju att han KÄMPADE som attan för allt han uppnådde. Han valde att se och tänka på sitt kämpande på ett positivt sätt vilket också gjorde det hela positivt och hela upplevelsen kring att kämpa blev då också positiv.

Så guys! Go have some fun och gör din egna jävla räkmacka!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Australien

Hejsan alla rara. Nu var det ett tag sedan vi sågs, och mycket har hänt sedan dess. För att göra en lång historia kort - hade några amazing blurry days i Cairns som också var vår slutdestination på vår road trip, där vi efter lite flax hehe, även skrev på varsitt anställningsavtal och vips hamnade vi 5 500 km tvärs över landet i WA, Perth.

Det är även här i Perth, eller 50 min utanför staden rättare sagt, som jag och min sambo Jessie har bott sedan slutet av november. Vi gör vårt ökända farmjobb här. Vi lever och andas bokstavligen talat inget annat än hönor och ägg. Jag fick även redan efter första dagen med våra kära 120.000 hönor (FATTA sjuka antalet hönor det är här!?) ganska tydligen reda på att hönor inte riktigt var min grej och fick allergiska reaktioner - över hela kroppen. Men äter nu medicin varje dag för att överleva så det funkar! För er som inte vet det så är detta farmjobb någonting du som backpacker måste göra för att kunna ansöka om ytterligare ett års visum här i AUS. Så alltså - du måste jobba minst 3 månader/88 dagar på någon slags farm för att kunna ansöka om 2nd year visa. Jobbet är allt annat än glamouröst och jag skulle med väldigt stor säkerhet kunna säga att detta är det sjukaste jobbet jag kommer ha i mitt liv. Jag kommer inte ens försöka att förklara för det går verkligen inte att förstå om man själv inte får uppleva detta haha.

Menmen! Livet just nu går alltså ut på 99% jobb i dessa 30°-40° och inget annat. Just nu längtar vi bara tills dessa månader är över så att vi kan börja glida runt igen haha. Vad som står på scheman efter detta är Alice Springs inkl. Ayers rock och även Nya Zeeland. Sedan är schemat tomt vilket betyder möjligheter!

Pussar och kramar så länge! Cheers


Likes

Comments

Australien

Day 5, what a day.. Först och främst, let’s talk about the window. Haha herregud jag skrattar fortfarande åt detta.

Jag och Jessie skulle åka på en mack sent på kvällen en av de första kvällarna vi hade bilen - när det är kolsvart. Behövde då korsa en motorväg och rutorna på vår bil var sjukt mörkt tonade, även rutorna vid chaufför och passagerare (nästan alla här har sjukt tonade rutor fram!). Så vi hissade ned båda rutorna för att kunna se nånting. När vi sen skulle hissa upp rutan på passagerarsidan så fastnar rutan en bit innan den hissats ända upp. Gick varken upp eller ned. Vi orkade inte ta tag i det då eftersom det var så sent, så vi sov med rutan öppen.

Sedan försökte vi fasen allt vi kunde komma på. Drog, slet, tryckte, frågade typ 3 (!) män som heller inte förstod varför den inte gick upp. Snapade även varenda bil-kunnig kille jag har på snapchat men ingen kunde hjälpa.

Så efter 3 nätter samt nästan 4 dagars körning ringde vi äntligen mekanikern på företaget vi hyrt bilen. Tål då att tilläggas att det regnat (in i bilen) samt att vi kört på motorväg vilket blir SJUKT irriterande med en öppen ruta. Ungefär såhär lät samtalet mellan mig och mekanikern:

Jag: Hej, det är nått fel på vår ruta, den har fastnat.
Mek: Går den varken upp eller ned?
Jag: Nepp.
Mek: Har du fönsterlåset på?
Jag: Eeehh, hur vet jag det?
Mek: Tryck på knappen som är bredvid.


Sen hade jag brutalt svårt att säga hejdå i telefonen då ett litet skrattanfall tog över, både för mig och grabben i luren. Så, vi hade alltså inte fått upp rutan för att ett jävla FÖNSTERLÅS var problemet?! Haha kändes oss så sjukt dumma, menmen, fick ju upp fönstret till slut.

Åkte lite bil, stannade till för lunch och ännu en liten insidens uppstod.

Denna ”lilla” insidens!!!! Haha FYFAN alltså! Ni som inte följer mig på Instagram - gå in där och kolla på videoklippet (ulrikaanna) från denna toa!

Jessica var på toaletten först och när även jag varit där så såg jag när jag spolade att det kom ur någon slags fot från kanten i toan. Sprang direkt och hämtade Jessica och sen spolade jag igen och DEN HÄR GRODAN KOMMER UT?! Alltså den var SÅ stor haha! Inte det trevligaste toalettbesöket vi varit med om.. Jag kommer ALDRIG mer gå på toaletten utan att spola innan, detta satte sina spår kan man lugnt säga haha.

Efter panikattacken inne på toaletten bestämde vi oss (nördiga som vi är<3) att gå en guidad tur ner i en grotta.

Det var sjukt mycket fladdermöss där nere vilket var fränt, sedan fanns det också en ”katedral” som såg ut som en liten kyrka i ett av de större rummen nere i grottan. Här var det superbra akustik vilket vi fick höra genom att de spelade en lugn pianoversion av Hallelujah samtidigt som de långsamt släckte ned alla lampor. Grottrummet låg nämligen till så att det inget dagsljus alls nådde dit. Detta gjorde att oberoende av hur länge du var där inne så skulle aldrig ögonen kunna vänja sig till att se något eftersom ljuset var noll. Det var faktiskt riktigt mäktigt att lyssna på musiken i totalt mörker där nere!

De hjärtformade ljusen var för ett bröllop som skulle öga rum dagen efter vi var där, coolt att gifta sig i en grotta.

Sista rummet vi gick till hade endast en axelbred gång som dessutom var sjukt slingrig och låg i tak, svettades lite lätt när jag gick där men klarade det, det du mamma! /klaustrofobi-Anna

Som tur var hände inget annat överrumplande denna dag. Insåg dock att jag blivit prickig av alla fräknar i pannan haha. Sedan drack vi vin - det var vi värd efter denna dag.

Likes

Comments

Australien

Hallihallå! Ytterligare lite sen uppdatering hehe.. Dock (!) så hade jag skrivit 3 inlägg som tydligen försvann för någon dag sen..? Plus att jag spräckte min skärm för typ fjärde gången här och denna gång rejält. Vågade knapp använda telefonen haha. Menmen, nu har jag en ny skärm så här kommer dag fyra!

Vi fick för oss att vandra lite, så vi vandrade upp på denna topp!

Naturen här är inte riktigt densamma som hemma.. Vilket djuren inte heller är! Kolla bara på den lilla spindeln bakom den stora, den hade klassats som gigantiskt hemma haha!

Väl uppe efter en mycket svettig vandring var utsikten amazing. Vi hade även en så kallas 360°-vy, vilket betyder att toppen vi stod på var den högst inom en väldigt stor radie, vilket gjorde att det kändes som att vi var sjukt högt upp.

Likes

Comments

Australien

Dag tre blev inte riktigt som vi tänkt oss, men slutade väldigt fint ändå!

Vi hade nämligen en enda plan den dagen, att åka på IKEA som skulle vara några mil bort. När vi sedan började närma oss inser vi att det endast är ett ställe där man kan hämta upp grejer man beställt, alltså inget ”riktigt” IKEA. Jag som längtar ihjäl mig efter köttbullar haha.

Menmen! Eftersom klockan var rätt mycket och det redan vid 18.00 på kvällen blir kolsvart här så var det bara att börja leta någonstans att bo, och Jessica hittade verkligen en fullpoängare! Vi bodde på en farm åt en jättegullig familj, farmen hette Alkoomi Adventure Farm. Om ni åker östkusten här någon gång - bo där! De hade 3 hundar (<3!), kor, hästar, höns samt en liten miniponny som de hade lös på gården exakt som en hund haha!

Såhär åt vi middag. Fick även sällskap av en liten goding som också såg lite hungrig ut!

Sedan kom en av tjejerna som jobbade på farmen och ett av barnen och hämtade oss för att kolla på solnedgången. Kändes som hemma när den typ 10-åriga grabben körde bilen haha. Åkte på flaket där jag även lyckades få en stor jävla insekt i ansiktet vilket ledde till att min telefon flög av flaket samtidigt som en annan insekt flög rakt in mellan mina ben (hade kjol) och jag fick lite lätt panik/skrattanfall samtidigt. Måste ha sett sjukt roligt ut för killen som satt mitt emot mig, haha fyfan.

Men alltså kolla solnedgången vi fick se! Så himla, himla vacker. Detta land slutar verkligen aldrig att överraska med sin skönhet.

Likes

Comments

Australien

Såhär började vi vår dag två i bilen! Mysigt va?! Ser ut som rutinerade campare haha. Första gången jag campar (om man inte räknar äventyren i Elins husbil hemma<3) och än så länge lever jag!

Camperlife när man måste åka på en mack för att kamma håret osv eftersom man inte har någon spegel haha. Svårt att se typ att man har en fläck på sin vita (!!) kjol utan spegel. As you can see in the picture.

Resterande del av dag spenderades faktiskt till 90% i bilen. Vi stannade dock till vid Mothar Mountain Rock Pools en snabbis. Dock var det tydligen lite vatten men det var fint ändå! Det är verkligen en frihet att ha egen bil, stanna till vart man vill och bara kunna åka hur som helst. Och det går, mot förmodan, jädrigt bra att köra med tanke på att det var 2 månader sedan vi körde bil och att allt blir åt fel håll i vänstertrafik. Men vänjer sig sjukt snabbt och jag tycker redan att det är helt ologiskt att rondellerna hemma inte går medsols (jag förstår självklart logiken i att dom inte gör det haha) men det var sjukt lätt att anpassa sig till att köra i rondellerna, måste vara för att varven är medsols. Det enda vi gör fel hela tiden är att när vi ”blinkar” slår vi istället igång vindrutetorkarna eftersom att dom sitter på vänster sida av ratten här. Det måste däremot se sjukt roligt ut när vi kommer in i en rondell och våra vindrutetorkare går i olika hastighet genom hela rondellen haha! Men ja, än så länge ingen krock.

Två bilder från the rock pools. På kvällen satt vi i bagaget på bilen och drack vin. Sedan ”råkade” vi mygla på campingen då ingen sa till att vi skulle betala varken när vi kom dit eller åkte. Så då fick vi campa gratis med sjukt fräscha toaletter och duschar. Ops.

Likes

Comments

Australien

Efter Fraser stannade vi i Hervey Bay några nätter eftersom vi inte riktigt visste vad vi skulle göra fram tills dess att vi ska flyga till Perth. Vi ska nämligen börja jobba där - på andra sidan av detta gigantiska land (tar 6h med flyg och det skiljer 2 tidszoner)!

Men nog om det, till slut kom vi fram till att vi skulle hyra en bil och ”göra klart” östkusten. Så sagt och gjort åkte vi tillbaka till Brisbane (suck, gick ej att hyra bil någon annan stans) hoppade in i bilen och började rulla mot slutmålet Cairns, 170 mil bort.

Här är våran lilla pärla! Första natten var inte så supernice eftersom vi saknade lakan, kuddar och täcken. Alltså jag blir fortfarande chockade att vi INTE kollar sånt här haha? Vem kollar liksom inte så att allt finns i bilens förens kl. 22 på kvällen när man ska sova? Dock ordnar sig ju sådant alltid. Somnade frysandes som gris och vaknade blöt av svett kan jag ju säga iallafall haha.

Innan denna mindre omysiga natt hann vi iallafall med lite annat!

Lax- och avokadomacka <3 till lunch.

Stannade även till vid Glass House Mountains och fick klappa vovvar! Hjärta hjärta på vovvar. Typ enda vovvarna vi klappat här förutom hunden till paret jag stannade på gatan för att deras hund var lik Rosso haha.

På vägen upp fick vi även se kängurus! Dock inte så bra bilder haha, det var på ganska långt håll med telefonkameran.

Likes

Comments

Australien

Dag två åkte vi iväg vid 07.45. Vi skulle åka ganska långt norrut på ön men hann med några stopp på vägen innan dess.

Stannade först och främst till vid detta skeppsvrak, Maheno Shipwreck, som legat där sedan 1935.

Andra stoppet var The Pinnacles Coloured Sands. Sandklippor i olika nyanser av orange och två apor i en bur hehe.

Sedan gick vi en kort liten sväng...

...för att anlända hit!

Champagne Pools. Det här är alltså det enda stället på (östra sidan i all fall) där det var okej att bada i havet. Detta på grund av det finns otroligt mycket hajar runt Fraser, som även kommer väldigt nära in på stränderna. Här var det sjukt vågigt! Och vacker as you can see. OCH kunde ej bada pga att min bikini ej pallade vågorna och åkte av haha.

Ännu en liten vandring upp till Indian Head. Här uppifrån såg vi även sköldpaddor och rockor.

Sista stället vi stannade på var Eli Creek. Om man kollar på vattnet så ser det väldigt grumligt ut, men om man kollar lite närmare så ser man att det är helt klart och att det är bottnen man ser! Här åkte folk på ringar längs med ån ned. Och vi drack chaffe.

Summan av kardemumman var det två väldigt fina dagar med massor av sand. Helt klart värt ett besök! Dock räcker två dagar gott och väl.

Likes

Comments

Australien

Fraser Iland - världens största sandö.


Denna ö är alltså världens största sandö. Tror ön var nästan 20 mil lång samt 2,5 mil bred där den var som bredast. Det som bland annat är så unikt med denna sandö är att det också växer regnskog på ön, hur fränt och konstigt är inte det haha? Att regnskog växer i sand.

Denna ö är ett riktigt typiskt turistställe men såg väldigt vacker ut, så vi bokade en tur på 2d/1n!

Vi hoppade på en buss som sedan tog oss (med båt såklart haha) över till ön. Chauffören tjatade hela tiden om säkerhetsbälte och efter att vi kört iland på ön förstod vi varför han tjatade extra mycket. Alltså man flög bokstavligen upp och ned, fram och tillbaka i bussen när dom körde. Jag har fortfarande sjukt svårt att förstå hur bussarna ens tog sig fram i alla backar och krön, på riktigt smala vägar I SAND.

Vi körde väldigt mycket efter stranden också vilket var skönare att åka på. Däremot var det ju sjukt läskigt att åka där när det var högvatten?! Man körde på en smal, smal bit av stranden och vågorna slog hela tiden mot bussen. Bussen lutade hela tiden mot vattnet eftersom de var tvungna att köra på ”sandkanten” för att inte hamna för långt ner i vattnet haha. Däremot var det riktigt fint när det var lågvatten!

Första stället vi anlände till var Lake McKenzie. Sjukt vackert med klarblått SÖTvatten! Fatta känslan att bada i sötvatten efter allt jävla saltvatten haha. Håret var så lent efteråt. <3

Sedan vandrade vi in i regnskogen och gick en liten prommis i den.

Bussade vidare och efter en (svettig) 40-minuters promenad i sand anlände vi till denna lilla sjö - Lake Wabby! Också en sötvattensjö. Det var verkligen brant ner här men väldigt fint, på ett helt annat sätt i jämförelse med Lake McKenzie.

Vi stannade flertalet gånger efter vägen för att kolla på småsaker. Tex en man som drog upp maskar ur sanden som var ca. 1m långa, fåglar och på dessa bilder är vi på väg tillbaka till hotellet. "Hunden" som ni ser på bilden är en dingovalp. Det är en speciell sort "vildhundar" som endast finns på Fraser och de varnas för dessa överallt. Man fick inte jogga, ta med sig mat osv för att dessa djur är tydligen väldigt nyfikna samt farliga. Jag tyckte dock denna lilla bebis var urgullig!

Här ser ni också hur det ser ut när vi körde på stranden vid lågvatten. Vår guide sa att det skiljde 50-100m på låg- och högvattnet så ni förstår ju att vi i princip körde i vattnet med en vanlig buss!? Haha, tycker verkligen vatten är obehagligt ibland.

Likes

Comments