Som utbyteselev i ett nytt land

Resor, Upplevelser, Skola

I 8:an började jag läsa tyska och redan då fick vi nu som då besök av utbyteselever från Tyskland som berättade om utbytesresan, och sedan dess har detta varit något man väntat på, som ett mål med tyskan. Så i gymnasiet fick vi en utbyteselev som vi skulle ta kontakt med, sommarlovet gick och i September kom hela utbytesklassen från Bremen till oss en vecka.

November kom och det var vår tur att åka till Bremen i 5 dagar. Bremen är känd för sin fina julmarknad, så när vi kom dit var det verkligen julstämning, det kanske också var där vi spenderade mest tid. Det var så fint och mysigt! Vi testade på "Schmalzkuchen", som tyskarna pratade om, friterade deg bitar med florsocker ungefär.

Vi sov alla tillsammans de två första nätterna på ett vandrarhem och sedan flyttade vi alla ut till våra egna utbyteselever. Jag fick ett bra bemötande av Vanessa och kom bra överens med henne. Staden var gammal, men på sitt sätt väldigt fint, som när vi gick i Bremens minsta kvarter Schnoor. Mitt första intryck av Tyskland var kanske inte riktigt som jag förväntat mig, t.ex. skolan och stadens utseende.

(Tack @alexandrahellsten för bilderna!)

Vi hade program varje dag, där vi förutom att gå på marknaden, hade sightseeing i Bremen, spelade minigolf i neonljus, bowlade, åt god mat på restaurang, shoppade och besökte Klimahaus i Bremerhaven. Klimahaus innebar en resa runt jorden, där vi såg jordens olika klimatzoner och besökte fem kontinenter och nio platser.

Att åka till Tyskland på utbytesresa var en speciell upplevelse på både gott och ont. Framför allt fick man nya kunskaper och erfarenheter!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229