I’m alive

Hej! Vad hände? Ja jag vet faktiskt inte, det har gått en månad sedan jag skrev sist. Men jag tror mycket beror på att jag känner att det är ”jobbigt” att blogga. Pilla och skriva på en liten mobilskärm, redigera bilder och tänka ut hur inlägget ska se ut osv... det tar tid. Så därför har jag nu bestämt mig för att inte redigera bilder utan bara skriva och publicera bilderna så som de är.

Vi har fått en sjukdom och funderar seriöst på att gå i terapi. För den behöver botas asap. Mängden pengar vi spenderat på chai latte och bananbröd är liksom på en sjuk nivå, så jag vill inte ens prata om det. Vi är obsessed. Men det är liksom så att vi går förbi fina mysiga nya hemtrevliga fik varje minut varje dag, hur kan man motstå att gå in och testa då, undrar vi? Jag hoppas sjukdomen går över när det blir varmare här, för just nu är det ganska så kyligt och vad passar då inte bättre än en varm kopp chai latte?? Nej sluta.

De tre senaste veckorna jobbade jag varje dag och hade en day off på det. Så jag har varit ganska slutkörd och nu har jag dragit på mig en förkylning också... Jag och Ronja har jobbat ganska olika och därför blir det lite si och så med att hitta på saker men vi har försökt att hitta på nåt när vi haft passligt! Till exempel har vi gått på Crown St och Oxford st för att kika i vintage butiker, vilket jag har börjar gilla starkt! Måste dock dit igen för senast hann vi kika en snabb sväng (och dricka chai) innan jag fick springa till jobbet...

Mina nya skor som fick bli en tidig födelsedagspresent.

Jag trivs så bra på jobbet! Känns dock som att jag typ bor där haha. Fixat pannkakor på min lediga dag. Vi har firat Ronjas födelsedag i efterskott på en mysig tapas restaurang, och den kvällen träffade vi även upp två svenska tjejer, som vi klickade riktigt bra med. Skönt att ha några tjejer som man kan hänga med här och växla tankar och funderingar - så härligt! Det är svårt på ett sätt att prata med alla hemma för att dom inte bor här och kan kan förstå saker på samma sätt. Vi lever helt olika liv här och hemma i lilla staden Närpes. Inget mig emot - jag älskar det! Tillbaka till Ronjas bd kväll, vi träffade som sagt dessa tjejer på en drink i The Rocks. På en så fin rooftop med värsta utsikten! Man sitter där mållöst och kan inte förstå vart man egentligen bor?? Kvällen fortsattes på en klubb intill rooftopen, riktigt nice hade vi!

Bakis lunchen. Nej men jag älskar att testa på nya mat ställen och caféer!! Jag menar vem gör inte det? Lord of the fries, omg, helt veganskt?? Snabbmatsställe men som ändå hade så fräsha burgare, wow wow wow.

En kväll var vi bjudna på en jobbkollegas bd night på en mysig liten bar med så nice pizza!! Och såklart har vi hunnit med grocery shopping.

En ledig förmiddag drog vi till Manly med färjan, vilket är lika fint varje gång. Där satte vi oss på ett smoothiebowl ställe ’Bare Naked Bowls’ och det var så sjukt fräsht och gott!

Jag menar, titta. Blir ni inte där hemma lite avis? Annars så har vi gått Coogee to Bondi costalwalk, vilket jag tar i ett annat inlägg. Vi har även träffat dessa svenska tjejer ett flertal andra gånger på bl a taconight här hemma hos oss, så mysigt! Jag har fyllt 19 år!!! Jobbat massor. Och även besökt: (hör och häpna) en vegansk matmarknad. Nej det var underbart. Härligt väder med människor som bara åt massa mat. Mysigt!

Ja som det låter så är verkligen livet här magiskt, mysigt och helt underbart. Kan fortfarande inte fatta att vi bor här, jag vill aldrig hem. Och jag känner för varje dag som går att detta är DET BÄSTA BESLUTET JAG GJORT i hela mitt liv. Livet är helt enkelt för kort för att bara sitta hemma i en liten liten stad i ett ännu mindre land. Upptäck världen! En annan sak också, det känns som att man bara är här på semester, som att vi snart ska ”hem igen”, vilket inte lär hända på ett bra tag. Och nu när man bott här ett tag så har man ju börjat lära känna människorna på jobbet och fått nya kontakter vilket är så himla kul! Älskar att få lära känna nya personer. Det är ju inte så som hemma att alla är instängda och vill knappt kolla upp på en. Tvärtom. Alla vill lära känna alla.

Okej I’ll be back. Nu måste jag börja göra mig un-ready för att sedan gå och sova, jobbet kallar kl 06.

See you,
Anna

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229