First week in Sydney

Sydney, Sydney life, Explore

När jag hade publicerat mitt senaste inlägg insåg jag att här har inget hänt sedan jag satt i flyget mellan Hongkong och Sydney?! Det har ju hänt massor (mer eller mindre) sedan vi tog vårt första steg in i Australien. Vi tar det från början.

När klockan slog 06.30 den fjärde juli hade vi anlänt till Sydney, äntligen, var det ända jag kände. Vi hade suttit såå länge och det var såå jobbigt att sitta stilla i flera timmar. Men de långa flygen var faktiskt jättebra! Maten var riktigt bra, det bjöds på Mövenpick glass till efterrätt (+ i kanten) och det fanns många bra filmer att se på. Okej, väl i Sydney var det border control för att komma in i landet, vilket var inga som hellst problem. Alla hemma hade skrämt upp oss med att dom var jätte stränga här. Vi upplevde inga problem.

När vi kom till Wake Up! hostellet checkade vi in i ett rum med fyra andra tjejer. Vi duschade oss, vilket var så skönt! Nu kände vi oss fräscha igen och gick rakt ut i Sydney för att äta. När vi kom till eftermiddags tiden så var vi helt otroligt trötta. Vi fick tvinga oss själva att hålla ögonen öppna. Den kvällen somnade vi rätt snabbt och sov i 13h i ett sträck.

Hostellet var annars riktigt bra! Över våra förväntningar, det ordnades utflykter och evenemang från hostellet varje dag. Vi kunde fixa våra egna frukostar och även ha tillgång till tvättmaskin. När våra fyra nätter gått ut, förlängde vi faktiskt vistelsen med tre nätter, men denna gång flyttade vi till ett två personersrum, så skönt!

Genast efter två dagar blev Ronja riktigt sjuk och fick spendera nästan en hel vecka inomhus på rummet. Det är kanske anledningen till att vi inte gjort så ”många saker” sedan vi kom. Men det är sådant som händer. Jag fick explorea staden lite smått själv. Hittade bland annat en himla fin té butik, ett varv ner till Sydney Harbour och åt lite vietnamesisk mat.

Vi hade även en träff med WTC som hjälpte oss med det praktiska, såsom banken och lokaltrafikskort. De gav oss tips och trix att tänka på här i Sydney, de inspirerade även oss till att åka ut och se Australien. Där och då fick jag verkligen upp ögonen för detta land, det finns så mycket häftigt och fint att se här!! Jag är så imponerad och känner att jag vill se allt! Det är ett magiskt land vi flyttat till.

En dag när Ronja hade lite mer energi gick vi på en guidad rundtur här i centrala Sydney med ett gäng från Wake Up! hostellet. Vi såg på Anzac Memorial, gick i olika parker, såg stan på långt håll (wow!) och såklart Opera huset.

Ja det var lite smått och gått vad vi hittade på den första veckan här.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229