Jag njuter av livet, av stillheten och lugnet som infinner sig i min vardag. Det skrämmer mig när så lite kan göra så stor skillnad. Små detaljer som rubbar min vardag bringar kaos mitt i livet. Kanske hittar jag en genväg att passera hindren obemärkt så min fridfulla och stillsamma vardag kan fungera som vanligt igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det slog mig att för 10 år sedan stod jag för första gången på egna ben som Sjuksköterska!
Efter min examen blev jag föräldraledig till min älskade son, han följde mig mina nio sista månader på sjuksköterskeprogrammet.
För 10 år sedan gick jag försiktigt ut och påbörjade det som kom att bli det bästa jobbet man kan ha!
ATT VARA SJUKSKÖTERSKA!
De har skett en del byte av arbetsplatser, olika tjänster, fantastiska möte, otroliga upplevelser, mycket glädje men säkert lika mycket sorg, härliga samarbete och många relationer.
Mitt jobb är otroligt stimulerande och jag är stolt över att vara sjuksköterska!
Idag har en av mina fina kollegor varit och köpt adventsstjärna till våra fönster, nu är det inte bara kul på jobbet, nu är de även riktig jul.

Likes

Comments

Idag hade jag den stora äran att få följa med min dotter på luciagudstjänst. En nästintill fullsatt kyrka som fylldes med sång och musik från ett fantastiskt luciatåg och vuxenkör. Det är något särskilt med att gå i kyrkan ändå, så stämningsfullt och mäktigt.

Kvällen avslutas med pepparkakor, skumtomtar och kaffe. En fröjd för själen att njuta med barnen på självaste luciadagen.

Likes

Comments

Att höra dessa två skratta och busa tillsammans värmer mitt hjärta. Att dela glädje och att få vara mitt i den är något man så ofta tar för givet, men som faktiskt inte är en självklarhet. Ibland tänker jag att man måste stanna upp och reflektera över och njuta av livet. Uppskatta det som fyller ens hjärta och fokusera på de sakerna som ger energi och kärlek.

Likes

Comments

Efter en tuff start på det nya året har jag packat mina väskor för ett dygns vistelse på slottet. Med badtunna, go mat och dryck, spökvandring och underbart sällskap - Kan jag  njuta av livet - Underbart

Likes

Comments

Stunder av stillhet

Ett ögonblick av ro ibland, stunder av lycka att bara ha varann. Tack för att du finns - älskade dotter ​

Likes

Comments

Julafton är min favoritstund på hela året!

Det förväntas bytas julklappar till höger och vänster medan jag känner mig lycklig av att få ge mina nära en betydelsefull jul.

Självklart får barnen julklappar i överflöd även om man varje år meddelar att de blir bara en, max två saker i år - och de blir då fina användbara och enligt era önskningar saker. Ändå ligger där ett hav av klappar när julen väl är här. Och de är viktigt - särskilt för barnen.

I år firade vi med alla mina syskon, min mamma och hennes man, hans barn, mina syskon barn, mina syskonbarns barn - jo vi var många. Vi hade en lugn och fridfull jul med goa skratt och härliga minnen och skapade nya.

De är allt jag behöver att få vara med dom jag har nära, dom jag har kära -

Vad mer kan man önska?

Likes

Comments

Denna julen känns allt så annorlunda. Barnen brukar älska klä julgranen i takt med att julmusiken strömmar genom högtalarna och doften av barr och glögg fyller huset. Men i år är allt förändrat, min stora flicka har bestämt sig för att sitta i soffan och titta på, helst vill hon slippa lyssna till bjällerklang och dreaming of a white christmas. Min pojke sliter sig nätt och jämt från sina spel för att hjälpa till. Från att ha tävlat om vem som ställt ut flest tomtar och änglar i huset till att rycka på axlarna och låta mig ensam ställa ut dom, endast hälften av alla tomtar och änglar som brukar pyntas ut pryder nu vårt hem. Jag är tacksam för deras något svala engagemang och medger att få ha dom nära trots att intresset växlar i takt med att åldern ökar ger mig precis all den värme och kärlek som behövs för att julstämningen ska infinna sig även detta året.

Likes

Comments

Jag är en människa som älskar traditioner.  Att skapa traditioner innebär för mig att skapa trygghet. Många av de traditioner som följt mig genom livet håller jag ett hårt grepp om - jag vill och hoppas att de ger mina barn samma känsla och upplevelse som jag burit med mig genom livet. De behöver inte vara så märkvärdigt för att skapa stämning av välbehag.
Idag är de fredag och bara en vecka kvar till jul. Den här veckan har varit intensiv med långa dagar och julstämningen har känts väldigt avlägsen och ibland funderar jag på om de är såhär de ska vara - men så blir de fredag, helgen och fjärde advent står för dörren. Jag kryper upp i soffan med mina underbara barn, sätter på trolltyg i tomteskogen  - en film som följt mig genom livet varje jul och som jag hoppas kommer följa mina barn med deras barn en dag. Tänder lite ljus å äter choklad - njuter av traditioner och julstämningen är plötsligt här i vårt hus.

Likes

Comments

Ibland känns livet verkligen upp å ner och omvänt på något sätt. Att förverkliga sina mål innebär inte att man är kapabel till att stanna vid målet, ibland backar man och ibland fortsätter man framåt. Jag satte upp ett mål och kom hela vägen. Jag lyckades ändra min livsstil. Motion och träning blev min vardag, kosten blev sund och jag mådde så fantastiskt bra i hela kroppen. Men så råkade jag ut för en skada i ryggen, successivt kom jag in i dåliga vanor igen, motion var omöjligt och kosten försämrades. Nu är skadan läkt och det finns inga ursäkter - det blir träning och fokus på kosten igen. En underbar kollega sa en gång; det är aldrig försent - om hon bara visste hur dessa orden har präglat min självdisciplin många gånger! Jag tar nu till mig av dessa ord igen och påbörjar ny start mot nya mål eller snarare samma mål som jag en gång nåt - och hoppas att jag kommer i mål och stannar där!

Likes

Comments

Nouw Magazine