Men nu ska jag ta mig tid att skriva det första inlägget om graviditeten.

Jag är alltså i v26 nu. Lite mer än halva graviditeten har gått och jag har ca 3 mån kvar.
Jag har mått bra från början av min graviditet. Jag har varit rejält trött bara, men ändå mått bra. I början syndes ingen mage och jag kunde dölja det länge. Vi tänkte berätta för familjen (på julafton) om graviditeten först och sen vänner och andra.

Vi gjorde så här!
Ultraljudsbilden kopierade jag samt köpte ramar som jag ramade in den i. Ella fick skriva ”min lillebror” på baksidan. Vi gav min mamma och pappa, min mormor och Niklas mamma, pappa, syster och bonuspappa detta lilla paket. (Dom fick ett varsitt alltså). Sen fick dom öppna det samtidigt. Och OJ vad glada alla vart! Min mormor fick tårar i ögonen och mamma och Niklas pappa vart så chockade! Niklas mamma grät❤️ ja gud vilken lyckad julafton! Eller lyckad överraskning kanske man ska säga.

Jag har en graviditets app där all info om varje vecka står, samt hur länge det är kvar och sånt. Där kan man också knäppa kort och lägga in, samt skriva ner viktiga saker om t ex graviditeten.

Jag ska kopiera några saker och lägga in här:

v12+2
”Idag har jag mått väldigt illa. (Mår illa av att jag blir hungrig och inte kan äta precis då kanske). Jag har dessutom mått skit dåligt och varit oerhört trött! Så trött att jag till och med gick ner till apoteket för att köpa järntabletter! Men det fick jag inte. Jag måste skriva in mig först på mvc och kolla alla värden. (Det va alltså veckan efter jag gick till apoteket).

Väl hos mvc så var alla mina värden så himla bra så jag fick inte köpa järntabletter. Så här ligger jag i min stora ensamma säng och är trött som ett as.

Jag känner av hormonerna väl.
Jag måste upp minst en gång om natten och kissa.
Mina tuttar har svulligt upp ordentligt redan nu.
Jag har fått mage trots att jag tränar två ggr i veckan på Fitchallange.
Illamående och trötthet.
Jag har ont i magen till och från och de spänner å har sig.

Och ingen annan än jag, Niklas och barnmorskan vet om denna lilla bebis. Jag känner mig som världens ensammaste samt hemskaste person som inte ens kan berätta för mina bästa vänner. Men Niklas vill att vi kör samma sak med denna bebis så som jag gjorde med Ella. Sen kan ju så mycket hända ännu. Inte säkert att vi har en bebis sen liksom. Att vi slår in ultraljudsbilden i paket på julafton och berättar på så sett för familjen. Efter att familjen fått veta så ska vi berätta för vänner.”

v16+3
”Vet inte om jag faktiskt känner ”fladder” nu. Tror jag kände de för första gången för kanske ca 3-4dagar sedan. Osäker.
Möjligen idag. Det är svårt att veta.”

v16+6
”Jag mår så bra! Är så pigg! Orkar allt!

Har faktiskt ÄNTLIGEN känt första sparkarna nu, små små dutt bara men ack så underbara!”

v17
”Idag sparkade den hela kvällen!
Niklas kände på magen och tycktes känna en liten spark. Så underbart detta!”

v20+2 ULTRALJUDET
”Vi fick tid gör ultraljud den 14/12 kl 11.30.
Det var första gången vi fick se den lille i magen som man känt av lite gran ibland när den sparkat. Mäktig upplevelse att få se att det faktiskt var en bebis som låg och sov där inne.
Du vaknade dock när ul personalen körde runt på magen med den där ul-grejen.

Allt såg så bra ut! Du hade en lång, fin, starkt rygg och långa ben. Du tittade och blinkade, du la handen under hakan och du drack fostervatten. Första sekunden vi såg dig så sov du ju och då hade du handen bakom ditt lilla huvud. Samma stil som din stolta pappa! Du var äldre än vad barnmorskan trodde så vi vart framflyttade en vecka.

När dom kollade på ditt hjärta sa personalen att din ena vänstra kammare såg mindre ut samt att flödet från vänster kammare vek av för fort. Vi vart orolig. Dom ville tillkalla en doktor. En av personalen gick i väg för att leta efter en barndoktor. Vi låg kvar.

Jag mins att jag hade sån panik. Jag mådde illa som fan och ville bara springa där ifrån! Jag ville inte höra att mitt vackraste barn hade något fel. Det kändes för mycket! Självklart hade det ju inte gjort någonting för jag kommer älska dig lika mycket ändå! Men just där och då vart det för mycket för mig.

Personalen som va kvar frågade om vi hade några frågor. Nja svarade vi, vad skulle det vara? Var det hjärtfel? Hur allvarligt var hjärtfelet? Såna tankar kom och gick men vi sa ingenting. Jo jag tänkte på om ni ville veta könet på erat barn? Började damen igen. Jag och din pappa tittade på varandra och skrattade JA det vill vi! Hon frågade vad vi trodde och jag svarade ”en tjej”.
Men när vi fick se en snopp och hon samtidigt sa att det va en kille så tittade jag och din pappa på varandra och bara log!

Tänk att du där inne är en kille! Våran förstfödde pojke! Vi älskar dig så himla mycket! Vilken lycka!

När den andra personalen kom tillbaka utan doktor så blev det en ny tid bokad dagen efter. Den 15/12 kl 10.30.

Jag som skulle jobba nästa dag fick skriva ett långt medelande till mina arbetskollegor och äääääntligen få berätta att jag var gravid! Kunde inte komma med några bortförklaringar längre ang graviditeten. Ingen visste. Jag var i v.21. Alla mina bästa vänner vart så himla glada! Ida, Jessika och Maria ❤️ och dom förstod varför jag måsta vara hemma dagen efter. Dom önskade det bästa och sa att även med hjärtfel så kan man leva ett fullt normalt liv. Man kan görs samma saker som en med ett friskt hjärta kan. Mina bästa vänner lugnade mig så mycket och det var sån tur att jag faktiskt berättade om graviditeten för annars skulle jag nog vara orolig ända tills nästa dag.

Nästa dag åkte jag och din pappa dit igen. Doktor Zoltan kollade på dig. Väldigt snabbt konstaterade han att du hade ett friskt hjärta! En stor lättnad kändes. Vi fick filma dig (och det brukar man inte få). Den filmen ska du få se när du blir större mitt hjärta. Snart ses vi ❤️”

v21+2
”Idag vaknade jag av sendrag i de vänstra benet!
Skit att det ska börja haha! :P”

v23
”Kära nån vad du är livlig nu!
Man ser utanpå magen när du sparkar.
Mamma och pappa älskar dig så mycket!”

v25+5
”I fredags alltså 25+1 så drog du foten från sida till sida av magen. När jag höll båda händerna på magen, samtidigt. Så kände jag hur din fot åkte från ena till andra handen. Nu är de inte bara sparkar längre utan nu börjar du bli stor.

Sammandragningarna har kommit!
Vilka sjukt obehagliga känningar man får av det. Hela magen drar ihop sig och det gör ont långt ner i magen och ända åt rumpan och ryggen.
Igår var värst! (25+4). Jag fick lägga mig på sidan i sängen och bara vila. Jag hade egentligen föräldramöte på Ellas föris men jag kunde inte ta mig i väg. Sen tröck du ut din ”rumpa” så halva magen stod åt ett håll haha.

Ida kände dina första sparkar igår. Hon vart så lycklig! Så som hon längtat. Men din rutin än så länge är ju att sova igenom dagarna och vara en vilde om nätterna. (Hoppas de vänder nu.) så jag vart helt paff när jag kände dig sparka redan vid kl10 på förmiddagen.”

Sist vi på va mvc så kunde jag börja äta järntabletter så jag ska ta och köpa ut sånna nu. Hon sa med glimten i ögat att jag då kanske skulle få en boozt och bli super pigg. Det kan man ju hoppas. Jag mår för tillfället bra men är ju trött. Jag märker att jag behöver min sömn. Har jag sovit dåligt får jag direkt mörka ringar under ögonen.

Mitt hår är ett ända flör eller nå. Med Ella hade jag super fint hår och det växte och vart typ 2m långt! Tjockt och glansigt! Nu är det inte nån speciell hårtillväxt på huvudet utan med på väldigt oönskade ställen så som magen haha! Har fått en stilig raggarsträng med mörka hår såklart! Dessutom har mitt hår blivit mer lockigt och det är orubbart typ, har de bestämt sig för att ligga åt ett visst håll så ligger det så. Jag kan inte ens platta det.

Min mage är så mycket större än vad det va med Ella i denna vecka och alla veckor. Jag tror att jag börjat få bristningar och det känns väl så där. När Niklas tittade igår på ”bristningarna” tyckte han att det såg ut som att jag hade fått bristningar men han sa lugnande att det är super normalt och att han skulle älska mig ändå! Jag kramade om honom och sa att ”ja det måste du göra, du får fan inte lämna mig!”. ❤️ ibland är han så jäkla bra min Niklas! Vi får väl se om det blir några bristningar men det tror jag....

Jag måste på toa såååå ofta! Han ligger och trycker på blåsan hela tiden! Det kommer bara några droppar ibland och då måste jag panik panik in på toa innan! Det är också lite ovant för det mins jag inte något om med Ella. Ellas graviditet var ju knappt någon graviditet. Den va så lätt och jag va ju så pigg och bara klarade livet. Hon va ett väldigt lätt barn från början dessutom. Inge kolik. Sov och åt. Va skit snäll. ❤️ Det känns ju som att detta kan bli nå annat haha. Börjar känna sammandragningar så att jag nästan kunde klocka igår! Magen som blir hur stor som helst. Hårda, starka sparkar. Rutin på att vara aktiv på kvällen/natten. Ja jag hoppas han är söt iaf, då får han vara hur jobbig som helst. (Skämt åt sido).

Känns spännande iaf. Jag blir 2 barns mamma om ca 3mån! Hur sjukt? Känner bara WOW.
Måste komma på ett namn. Det är nog det svåraste nu. Att vara sams om vilket namn det ska bli. Jag tycker Julian och Niklas tycker Jax. Det blir inte Jax. Och det blir nog inte Julian heller. Suck.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om NP mer för jag har fått med ganska mycket. Jag kommer såklart skriva mer gravid inlägg. Håll utkik!

Likes

Comments

(Tre bilder som också sammanfattar helgen.)
Gud jag vill skriva om graviditeten men jag vet varken om det blir ett långt eller kort inlägg så jag gör som så att jag skriver detta inlägg först sen så skrivet jag ett till inlägg om graviditeten.

Min syster Sandra sov över från lördag till söndag. Vi gjorde väl ingen speciellt egentligen utan bara myste på liksom. Hon va avundsjuk på att vi var på badhuset utan henne (på lördagen) och tyckte att vi kunnat ringa. Grejen var den att jag hade ringt henne under fredagen utan att hon svarat. Hon hade varit på sin crush hockeyträning höhöhö, eller en av hennes crush’ar! Hon har ju en som är i Japan också.
Så vi beslutade att vi skulle till badet på söndagen också.

Eftersom min natt mot fredag till lördag bestod utav endast 3-4h så var jag super trött och hade uppenbarligen timmar att ta ikapp så vi sov allesammans till kl10!!!!!!!!! Ella också!!!!!!!! Helt otroligt! Ja alltså det va ju super skönt och vi alla behövde det nog men badhuset öppnade ju 10 och stängde kl15 så vi vart ju på en gång sen. Sen skulle ju visst min syster i väg och klippa sig vid kl 13 så vi fick ju verkligen skynda på.

Kl11 va vi på badhuset! Helt otroligt det med.
Vi gick till stora poolen på en gång och Ella fick på sig armkuddar sen tillbringade vi typ första 50min där. Vi tränade att simma och flyta. Ella va ”mostrig” och mamma va inte alls bra.
Jag hade lånat min mammas baddräkt igen och alltså ja, ingen trevlig syn om man säger så. Haha såg ju bara fet ut... hängtuttar och fetmage, najs! Sen gick vi till lilla barnpoolen och plaska runt ett tag. Vi lekte med Ella så hon kiknade av skratt. Så kul. Sen åkte Sandra vid 12. Då gick jag och Ella och satte oss i bubbelpoolen. Varmt å skönt. Ella vart rastlös efter 1 min men jag fick na att stanna kvar i bubbelpoolen. Hon hade upptäkt två stora tjejer som hoppade från de två trampolinerna.
Det ville Ella också göra. Men jag sa att vi får träna från kanten först. Lättare gjort en sagt. Hon hoppa och hoppa.
”Mamma jag nuddade botten!” Sa hon förtjust. Hon hade armkuddar på och vi stod vid grunda delen i stora poolen.
”Men mamma nu vill jag hoppa från den blåa för nu kan jag de här”. Sa hon tillsist.
”nja men Ella vet du att vi kan göra de nästa gång vi ska bada här!” Sa jag och försökte få henne att tänka på annat. Men Ella va beslutsam och vart missnöjd med mitt svar men det vart ingen diskussion tack och lov.
Vi fortsatte att hoppa från kanten.

Åkte sen och hämtade hem Niklas från hans kompis Kristoffer. Dom hade lanat eller spela data eller nå.. Vart bjuden på kaffe och det gillades, muns! Sen Åke vi hem och lagade mat.

Jag tyckte att helgen gått så fort så jag hade värsta söndags ångesten. Det går fort nu. Skit tråkigt.

Nu är det måndag igen och jag har jobbat hela dagen. Tog på min mjukisbyxor idag. #orkakännaskavmotmagen
Ska ju skriva ett inlägg om graviditeten också men skriver lite här å nu.

Har haft sammandragningar idag, under dagen. Han där i magen som annars sover igenom dagarna har sparkat. Ida som så gärna vill känna sparkar har äntligen fått känna honom nu. Väldigt ovanligt att han sparkar så där på dagen. Hans lilla rutin är att sparka järnet på kvällen. Men iaf så har jag jämnt av sammandragningar och det har inte varit nå skönt. När jag kom hem så var jag så trött. Hade träningsverk i vaderna och spänd ond mage. Jag plockade ur och i diskmaskinen sen la jag mig. Niklas fick göra mat. Jag åt sen så la jag mig i sängen igen. Lägger här än.

Idag hade vi egentligen föräldramöte på Ellas förskola men jag kände att det aldrig skulle gå att jag närvarade. Jag känner nu att jag tog rätt beslut.

/

Likes

Comments

Men tänk att det blev fredag denna vecka också. Det kändes som att fredagen var långt borta. Men sen helt hockus-pockus så dök den upp! Jag hade stängnings fredag och jobbade till 17.30 så det blev inte så mycket fredag för min del. Bara vetskapen om att det är helg gör det bra ändå.😉

Jag och Ella gick till min mamma och myste en stund. Vi spelade en massa spel varav några olika memory samt kasta gris. Kasta gris vart en favorit! Ella satt med stora ögon och studerade hur grisarna landade, sidfläsk var det mest och då blir det ju 0p ! Ella vann memory överlägset. Vilket minne barn har! Alltså blir påriktigt imponerad. Dock är ju Ella världsbäst på att fuska också haha. Har man inte koll på na så kollar hon på paren och lägger ut dom bredvid varandra haha.

Sömnlös natt.

Lördag. Sov 4h. Jag hade lovat Ella att åka till badhuset så vi gjorde morgon och packade ihop oss. Jag hade fått lånat min mammas baddräkt eftersom jag känner mig lite tjock nu när jag är gravid i månad 6. Innan vi åkte till badhuset så stannade vi förbi Ica och handlade lite nödvändigt såsom schampoo och balsam haha. Vi köpte även något gott att äta efter badet. Ella valde tuggummi istället för en godispåse! Häpen mamma!

På badhuset upptäckte jag att mammas baddräkt va lite liten ändå. Den skar in k rumpan men jag tänkte att det får vara så för jag hade ändå vägrat att strosa runt i bikini där just nu. Vi började med att bada i barnbassängen. Ella är ju som hon är i vattnet. Helt orädd och super modig. (Läskigt enligt mig för hon har ingen respekt för vattnet, hon kan få kallsup på kallsup och bara hicka till å skratta ett skratt sen fortsätta snurra runt i vattnet medans ett vanligt barn hade grinat eller stannat upp och funderat vad som precis hände. Ja Ella fick kallsupar och svalde vatten å tacka för de som hon röjde runt. 4år ung och ”simmade” under vattnet lååååånga sträckor. Hon va ju mer under vattnet ön ovanför vattenytan. Full rulle hela tiden.
Men hon skvätter inte på någon annan utan hon leker med mig och vi tränade att simma med armkuddar och att ta rätt simtag med benen och sånt där.

Men sen kom de kanske 5 pojkar i åldern äldre (10-14år) och kastade sig i barnbassängen och levde rövare och tog för sig kanske lite för mycket. Det skvättes vatten (på oss och andra barnfamiljer). Deras mamma var med och skvätte lika mycket hon. Dom tävlade från sida till sida och småbarnen fick räddas av oroliga föräldrar. En efter en så gick barnfamiljerna till den större poolen och tillslut var det bara jag och Ella kvar där i barnbassängen med dessa stora pojkar och mamma. När dom hade sitt största vattenkrig så det skvättes vatten på oss och rutorna runt om ja jag kan nästan lova att de kom vatten till stora bassängen till och med, så gick vi ur.
Jag kanske är feg som inte sa nå men alltså deras mamma va med och hon hade också ett jätte vattenkrig med dom, omdömeslös. Kändes inte som att det skulle spela någon roll om jag ens skulle säga något. Så vi gick.
Ella som hade fått skvätt i ögonen va lite småbitter och sa nångång att man inte får skvätta vatten så där. Ja sa jag det får man inte.

Vi gick till stora bassängen och simmade runt lite. Kallt vatten var det. Ella va livrädd! Yes tänkte jag, hon har respekt för djupare vatten! Men det visade sig sen att hon höll om mig för att hon till en början frös haha. När hon väl släppte taget om mig så flöt hon ju i och med att hon hade armkuddar. Så hon tränade riktigt på att ta simtag med armar och ben. Hon skrattade och larvade sig otroligt, det såg så roligt ut. Vilken kvalitetstid vi fick tillsammans. Såg sen att pojkarna gick ifrån barnbassängen så då gick vi dit igen och badade sista halvtimmen där. Ella röjde runt och dök under vattenytan igen och igen då. När vi skulle gå upp så kom hon med utan tjat! Helt otroligt.

Duschade av oss och gick sen ut i serveringen och köpte en snabblunch. Korv och Festis blev det. Ella fick varmachips sen. Sandra ringde och ville umgås så vi hämtade hem henne på samma gång.

Nu sitter vi hos mamma och vi alla väntar på att Sandra ska gå ner på Ica och köpa fläsk s vi kan käka fläskpannkaka! Men hon är så lat och inte orkar haha.

Likes

Comments

Ja men vi ska väl försöka hålla denna bloggning vid liv nu då. Det är väl inte så mycket som har hänt men några saker ska jag kluttra ner här.
Hela långa veckan har jag jobbat. Så dagarna har sett ut som så att vi har vaknat, gjort morgon, lämnat på föris, jobbat, hämtat på föris, åkt hem och lagat mat. Låter enformigt ser jag nu men man hinner inte med så mycket mer. Jag tror det var i onsdags, ja då städade jag heeela lägenheten. Man får passa på att göra saker när man har energi för när jag blir trött så blir jag SÅ trött.

Okej. Det hände mig en sån pinsam sak här om dagen. Alltså jag tänkte först bara gräva ner minnet och aldrig komma ihåg det nå mer. Men åt andra sidan så ska man väl bjuda på sig själv eller nått. Ja jag kommer skriva ner den här iaf.
Ja ni får skratta åt mig för det var så jäkla pinsamt.

Det var så här att jag skulle handla det absolut nödvändigaste hem och då göra det på min rast för att spara lite tid. Tidigare i veckan har jag tankat bilen och då tankat upp de sista lapparna jag hade på kontot (eftersom det är årets fattigaste månad). Niklas skulle handlat men har glömt att göra det såklart så jag sa till han att om han Swisha så kunde jag handla ÅT honom. Det tyckte han lät som en super bra idé (för då slapp ju han handla och kunde sitta vid datan längre eller nått.)
Så han Swisha 300kr och vi skrev en lista på det nödvändigaste typ mackor och mjölk haha. Så jag åkte i väg mot affären och började handlingen. Jag valde typ Ica basic varor och jag tänkte väl att det absolut inte kunde bli mer än 300kr... ja... ni förstår vart detta är på väg. I kön när jag lagt upp varorna på bandet så tänkte jag ändå att det kanske kunde bli lite mer än 300.. men slopade den tanken ändå. Två st stod i kassan, det var en ordinarie som lärde upp en tjej så dom va alltså två som stod där. När jag till min fasa sen såg att jag skulle betala upp mot 270kr å sen 290kr å sen mer...ja jag fick panik.
- 327kr sa hon i kassan.
Jag dog.
- öö jag måste föra över pengar.. sa jag i sån stor jävla panik!
Kön växte.
Jag hade panik och bara bläddrade bland appar. Sände ett sms till Niklas att han skulle Swisha 50kr till!!!!! Fick inge svar. Ringde... han svarade.
”Hej kan du Swisha 50kr till”... sa jag med min tystaste röst i hopp om att ingen hörde. Han skratta. Alla måste ha hört. Mina kinder var helt jäkla stekheta! Jag ville smälta igenom golvet. Kinderna började göra ont av glödhet typ. Kinderna måste ha varit alldeles röda. Sekunderna kändes som timmar. Pling. Äntligen.
I med kortet, skriva koden, ja tack för kvitto, skynda packa, raska steg där i från. Hejdå Delsbo Ica, jag kommer aldrig med besöka dig.

Ringde Niklas när jag satt i bilen och jag berätta allt och ville bara gråta! Jag kände mig som världens fattigaste människa! Niklas bröt ut i skratt. Han bara skrattade och skrattade och sa att han hade velat vara där och se. Ja tack för den trösten. Han hade sagt de till sina jobbkompisar och dom hade skrattat och tyckt att det var det värsta som kunnat hända någon typ.
Jo tack jag vet och det hände precis mig. För att jag tog på mig att handla när jag inte ens hade behövt göra det egentligen.

Jag och Ella stekte pannkaka sen. Eller vi ”bakade” pannkaka som Ella säger. Ella har ju börjat att vilja vara kvar på föris nu. Det känns ju super roligt! Men det är lite jobbigt också att hela tiden måsta tjata på henne att vi ska hem. Men när hon fick veta att vi skulle göra pannkaka så ville hon ju gärna följa med hem haha. Ja det var ju faktiskt inte menat som en muta för jag tänkte faktiskt att vi skulle äta pannkisar idag.

När man ska baka något så tar Ella alltid på sig sin bagarmössa haha. Och så blev det denna gång också såklart. Hon knäckte äggen och blandade ner allt. Det vart super goda pankisar!
Och JA vi äter socker i våran familj. Jag orkar inte med kommentarer om att socker hit och socker dit. Vi har annars godis LÖRDAG då hon bara äter godis och socker på, INGA ANDRA DAGAR. Vi äter inte pannkaka en gång i veckan utan det blir kanske en gång i månaden, och äter man pannkaka så sällan så får man ha sylt och glass på den. Punkt.

Fick grädda en ny sats till Niklas som kom hem senare. Han tyckte dom va super goda och åt upp allt och då är en sats räknad på kanske 10-12 st pannkakor haha!

Igår åkte vi skridskor.
(Bild på Sandra och Ella från tidigare skridskoåkning).
Ella har blivit så duktig att ha balansen nu och hon kan åka så långt utan att ramla. Det var Sandra som ville att vi skulle åka och det ville ju Ella hänga på. Super kul att hitta på nå! Simon ville också med så vi åkte till glysis alla hopa. Svinkallt. Tror jag vart lite halv sjuk efter det för jag har så ont i bihålorna nu.

Ella har önskat att vi ska åka skridskor på söndag också. Så vi får ta oss i väg och åka då.
Annars tror jag att jag ska överraska henne med att åka och bada kanske? Det skulle hon älska!

/ 🌸

Likes

Comments

Alltså vet ni vad.
Jag har velat börjat blogga nu ett tag men skitza som tusan. Ja men då måste jag ju först skapa en ny blogg, och sen börja skriva och beklaga mig över att det blir min tusende blogg som jag ändå kommer lägga ner och ta bort ett tag senare. Men i och med att jag nu är gravid med andra barnet och är oändligt ledsen över att jag inte skrev mer än vad jag gjorde under Ellas tid i magen så tänkte jag att det här kan väl ändå bli kul. Dels har jag då kvar det jag skrivit så jag kan bläddra tillbaka senare och kolla, och dels så kan jag lägga upp jämförelse bilder mellan Ella och lillebror - på magar - mående - sparkar osv.

Så jag sökte in på nouw - igen - och tänkte testa skapa en profil. Det stod då att min email vad upptagen. Jahapp tänkte jag, det var ju väldigt konstigt. Så jag testa logga in, och kom in. Helt otroligt! Min senaste blogg ( ha ha ha ) fanns kvar! Den hade väl blivit arkiverad eller något. KUL! Nu är det bara fortsätta att blogga om jag vill det. Och det vill jag väl.
Det känns ju som att det kan bli en del mer skrivning nu, inte bara tråkiga vardagliga inlägg om vad jag åt för mat utan om graviditet och känslor kring den, om min kennel som jag startat nu i somras, om min älskade Ella som inte bara fyller 5år utan som också blir storasyster och om vårat eviga husletande kanske.


Jag tänkte börja pladdra lite grann om graviditeten.
Jag är alltså i v25 nu, helt sjukt vad tiden går snabbt. Ja jag hinner inte med haha men jag njuter som bara den. Jag ska inte ta denna graviditet förgivet och ba "jaja jag har varit gravid förr så de här tar jag mig igenom", utan jag vill känna, jag vill uppleva och jag vill vara med!

Graviditeten är än så länge ganska olik Ellas men ändå ganska lika.
Olika - Jag har en sån himla stor mage nu! Den är ju inte enorm, men jag har en mage! Jag tycker den är super söt och jag bara önskar att han skulle sparka mer så man kan drömma sig bort lite extra. Han är dessutom väldigt lugn (än så länge), alltså han sparkar väl någon gång under dagen men det är oftast väldigt lugnt då. Han sätter sen igång att sparka mellan kl18-21 ungefär. Och då är de fart! Redan nu i v25 så ser man sparkar utanpå magen och man har börjat känna dom väldigt tydligt.
Jag har fått lite ont i ryggen (tror de beror på att jag faktiskt har en mage nu) och att mina bröst är enorma!
Cravings, med Ella åt jag stora mängder mandariner och Daim kulor, med lillebror har jag mumsat sura äpplen. Jag har till och med kommit på mig själv med att sitta och suga på en citronklyfta haha, sååååå olikt mig att villa ha surt...

Lika - Mår super bra! Inget illamående eller svåra, jobbiga besvär med fog lossning och sånt där.
Jag hoppas att jag får fortsätta att må bra och kunna jobba och leva som vanligt.

Är lite orolig för förlossningen. Men det är väl alla mammor tror jag. Jag mins att det gjorde väldigt ont. Det är allt jag mins. Mins inte smärtan. Mins bara att det var det värsta jag känt. Det är jag lite orolig för iaf. Annars längtar jag! Men jag tänker lite så här också att jag får väl åka in på förlossningen och krysta ut de här barnet då så jag får de överstökat liksom. Sen när han är ute så kommer jag ju ha bebis-feber hur länge som helt alltså! Shit, jag bara längtar.

Ella då. Vad säger hon?
Vill ni veta?

Ella vart super sur helt ärligt. Hon vart glad över att få bli storasyster. Men när hon fick veta att hon skulle få en lillebror så vart hon väll i grunden så besviken. Hon har en lillasyster på sin biopappas sida så hon hade väl ställt in sig på att det var en lillasyster i mammas mage med.
Hon sa kommentarer som -

- Tyst, jag vill inte prata med dig. Är du inte tyst skriker jag.
- Jag vill INTE ha en LILLEBROR!!!!!
- Han får flytta till morfar.
- Han får flytta till farmor Ullis.
- Då flyttar jag till Ida och Elton!
- Han får flytta till Ida och Elton.

Inte nå speciellt nöjd med andra ord.
Nu har det gått ett tag sen vi berättade för henne och hon har ju verkligen mjuknat upp lite. Vi sa ju att en lillebror mest troligt inte kommer ta hennes leksaker och dessutom har ju hennes bästavän Elton fått en lillebror på hans biopappas sida.
Då böörjade det gå lite bättre för denne att ta in nyheten om en bror. (tack å lov).

Här kom två bilder från årets julgransplundring.
Svea - Elton & Ella.

Men ärsch där försvann ett jätte långt stycke om kennelplaner och hus.
Jag skriver lite kort om det igen då. suck

Jag har startat en kennel som heter MinaMini Chi och jag inriktar mig då på Chihuahua. Första kullen valpar tänkte jag ta i slutet av feb detta år. Penny löper då så jag har kikat på en fin avelshane nu. Jag hoppas mycket på dessa valpar och håller tummarna över att det ska bli minst en tik. Jag brinner ju för utställning (hur töntigt det nu låter), men det är det bästa jag vet. Det vore ju rena drömmen att få visa upp min egenuppfödda uppfödning. Och tänk att få ställa sina valpar och få super fin kritik, då skulle jag bli så hiiiiiiiiiiiimla glad! wow.


Niklas och jag är nu sambos sen nästan precis ett år tillbaka. Vi bor i Hudiksvall i en trea. Det går ju bra just nu men vi känner båda två att lägenhet inte är våran grej. Vi vill till hus. Men huspriserna är ju hur höga som helst just nu. Utgångspriset på ett hus i Hudiksvall (alltså inne i Hudik inte utåt mot landet) är 2 milj. 2 milj alltså, helt sjuka priser. Och då går dom ju sen för ännu mer. Sen finns det ju några hus som är ännu dyrare här. Det är bara att gå in på hemnet och kika ska ni få se.
Vi vill ju helst ta över min pappas hus i Norrbo, men de är lättare sagt än gjort att få gubben ur huset. Det förstår jag ju för han har ju bott där i hela sitt liv. Men vi vill ju också börja vårat husliv. Att uppgradera till en 4 rok lägenhet kommer inte på fråga då det kommer kosta oss runt 8000kr för lgh och garage. Det är inte aktuellt att måsta flytta till större just nu men vi måste ändå se oss omkring för om 1-2år vill ju denna lillebror ha eget rum. Att köpa hus känns som en bättre ide då vi då betalar till oss själv, vi kastar inte bara bort flera tusen åt någon annan som det blir nu med lägenhet.

Jag trivs med Niklas. Han är en bra person. Lite som mig fast inte riktigt, jag är ju lite bättre såklart. ;)
Men han är bra min Niklas. Har svårt att tänka mig ett liv utan han. Han är min klippa eller vad man säger. Är så glad att jag träffade honom, dock besviken att jag inte kunde få träffa han flera år innan så man sluppit iaf ett visst förhållande. Men så kan man ju inte tänka. Jag hade inte varit den jag är idag om jag inte fått gå igenom det jag fått gå igenom. Och allt händer väl av en anledning eller vad säger man. Tillslut så träffade jag min prins, och det förtjänar fan jag efter allt.
Niklas, gud vad jag uppskattar dig. Dig håller jag i för du är min livskärlek. Jag älskar dig.

Nu hade jag tänk mig att gå och sova.
Trött.
Tyck till, kommentera och berätta dina åsikter om du har några.
Vi ska ha en öppendialog här inne på min blogg ;D haha

Likes

Comments

Hallå!
Vitt, vitt, vitt! Snö, snö, snö!
Hur underbart är det då inte med snö? Jo toppen! Bortsett från att plogbilarna inte plogar haha. Nä ska inte klaga, verkligen inte! Men det har varit så mycket snö att man fått pulsa igenom 1m snö höhö. Jaja inge klagande menat!

I måndags körde jag i diket. Det va snor halt! Och de visste jag! Jag växlade ner till 2ans växel för att svänga av mot Ellas dagis. Men bilen ville inte svänga så den gick rakt fram in i en snödriva! Ja jag körde väl kanske inte i diket men man säger väl typ så? Och där satt jag fast. Ella va så rolig! Hon sa diket
- mamma vad hände nu?
- haha ja vi körde in i en snödriva! Sa jag
- jaha! Sa hon å sen va det inget mer med det.

Jag ringde min pappa och han skulle komma. Klockan va 7 på morgonen så jag ringde mitt jobb och berättade vad som hade hänt. Ida skrattade. Nästan direkt kom en granne och körde förbi. Han vände sin bil lite längre ner för vägen och körde till mig. Vilken räddare i nöden alltså! Han hjälpte mig upp rätt snabbt! Och när bilen va uppe ut snödrivan så kom pappa. Så han fick vände om hem igen. När man stod utanför bilen så kände man riktigt hur halt de va! Skit obehagligt! Då man får räkna på typ 40min restid till jobbet..

Idag är man lite nervös då man ska få veta ett väldigt viktigt besked! Går det bra ska jag baka tårta tills imårn! Eller baka någonting iaf!

Tjo hej!

Likes

Comments

Ja ja ja jag vet att jag är helt totalt värdelös på att blogga nu för tiden. Jag vet att jag ursäktat mig förr å bla bla bla.. Vi får säga så här att det kommer inlägg när de kommer. Alla glada? Ingen besviken? Bra! Då är vi sams!

Just för tillfället är jag sjuk. Har hosta och ont i lungorna. Har ont i huvudet, bihålor, öron och är på febergränsen. Har ont i halsen och har blåsor på tungan. Mitt allmäntillstånd är lågt då jag inte har ork till något! Allt känns tungt och jobbigt. På jobbet bara sitter jag, jag har inte ork till något! Känns lite små kusligt faktiskt.

Men idag ringde jag hälsocentralen och berättade. Hon jag pratade med ville att jag skulle in på en gång så jag fick tid samma dag (idag 2 nov) kl10.40.
Åkte in och fick träffa doktorn rätt snabbt. Jag berättade alla symptom och han kollade i halsen och såg att den va röd och uppsvullen. Han lyssnade på lungorna och dom fick godkänt! Han tog också tempen men jag hade bara 37. Dock är jag låg tempus och ligger i vanliga fall på 36.5.
Det kom en kvinnlig läkare som följde med mig in i ett annat rum där dom skulle ta blodprov och kissprov. Hatar att se nålar och svimmar om jag ser blod typ så jag kollade bort och kände hur den 3m långa skitgrova nålen åkte in i armvecket...

Fick gå tillbaka till rummet och vänta.. Och vänta.. Och vänta.. Klarade några banor i Candy Crush så det var ju ett stort plus!
Sen kom doktorn in igen och berättade att dom inte hittat några fel. Ingen sänka, inga kusar i halsen (hans ord), ingen urinvägsinfektion. Men jag hade ett virus i kroppen som gjort mig rejält förkyld så jag skulle bums hem och lägga mig sa han! "Men men," sa jag.. "Jag måste ju jobba, jag har inte tid att vara sjuk!". Men han insisterade på att jag skulle hem och sova.

Åkte ändå till jobbet. Gick in i personalrummet och träffade Maria. Berättade allt och sa att jag kan ju jobba men jag vet inte om detta virus smittar, fast jag är ju helt slut i kroppen så jag kanske inte orkar så mycket... Maria sa på en gång "åk hem och vila nu!". Så jag bestämde mig för att ändå åka hem och vila.

Hämtade Ella på dagis och hon vart chockad att jag kom så tidigt! Klockan var ju ändå vara 12 nånting just då. Sen åkte vi hem och hade super mys!
Vill göra så mycket saker är hemma men jag har ju ingen ork! Helt sjukt de här!
• Jag vill rensa Ellas saker, men då måste jag ner för den 3km långa jätte branta trappen och sen in i förådet under den. Där är det monster kartonger som bara väntar på att få sluka mig. Det är kartonger och saker ända upp i taket. Minsta lilla snedsteg man gör så kommer allt ramla ihop och kartongerna kommer då sluka mig levande..
• Jag vill vika tvätten! (Egentligen inte men det måste göras). Jag tvättar ju varje dag och ändå fylls tvättkorgen bara på med ny tvätt! Jag fattar inte vart all jävla tvätt kommer ifrån? Det är bara jag och Ella som bor här (eller en till också hehe men dit kommer vi sen). Jag funderar på om min mamma eller syster kommer hut med deras tvätt och låter mig tvätta den? Fast så kan det inte heller vara då det är våra kläder och sängkläder bara. Nä jag får nå fel! Att sen vika tre Ikeakassar med tvätt känns ju också lockande, eller hur? Pust
• Jag vill dammsuga och skura! Men så fort jag tänker den tanken så viftar jag bort den för när jag böjer ner huvudet så dunkar det. Och ska jag dammsuga så böjer man ju sig ner då och då och det kommer nog inte gå så bra. Sen känner jag bara BLÄÄ ge mig energi för att ens tänka mig att dammsuga..
• Jag vill rensa saker och sälja en del inredning och kläder. Men då måste jag tänka så mycket på vad jag ska rensa bort och sälja. För mycket tänk och för mycket deg i min hjärna för tillfället. Jag kommer bara ångra mig och hata mig själv för att jag säljer fel saker..
• Jag vill riktigt rensa mina två föråd på saker som jag inte ens vet att jag äger! Jag menar varför ska jag ha saker som är så ovesäntliga att jag inte ens vill tänka på dom? Typiskt mig att hamstra på mig saker alltså..

Ja ni märker ju hur mycket som borde göras men som det absolut inte finns energi att ens ta tag i. Jag orkar inte. Jag är helt slut.
Hela dagen har jag legat på soffan med en filt omkring mig och kollat på tv. Har såklart lagat mat och gått ut med hundar men mycket mer ön så har jag inte orkat. Jo jag har badat och duschat av Ella! Samt matat och vattnat mammas katt eftersom hon och syskonen är ju Skellefteå.. Och här är jag ensam kvar som det lilla bortglömda barnet jag är ;)

Det var min dag idag det. Visst var den intressant! Tycker jag verkligen. Vad kul att jag har så trogna läsare som tycker att mitt liv är så intressant att läsa om!

Livet i allmänhet är skit bra just nu! Har verkligenpåriktigtintemåttsåhärbrapåövertreår! Tänk att när man träffar rätt så blir det så bra! Det finns inte många som klickar med mig på precis exakt alla punkter! Han är lika som mig, jag är lika som han och det tycker vi är helt underbart! Tänk att jag skulle träffa någon som dig. Lyckoträff! Det här gjorde vi bra ❤️

Likes

Comments

Hej igen efter ett X antal månader!
Känns bra! Japp

Ja vart ska jag börja och vart ska jag sluta? Så mycket som hänt och så mycket som jag kan berätta fast där emot kommer jag inte göra det haha! 😉

Kan börja med idioter:
Folk man lärt känna och ändå tyckt bra om kan börja viss en konstig sida efter ett tag. Man har absolut inte sett den sidan förr. När sidan dyker upp blir man lite rädd faktiskt och funderar på vad som egentligen stämmer. Personen säger en massa om en massa och man funderar på om det då verkligen stämmer eller om personen ifråga kanske är den knäppa från början! Mest troligt antar jag. Mycket pekar mot det och jag tycker det är lite små läskigt faktiskt. Jaja folk är folk och de Sanna sidorna kommer alltid fram förr eller senare.

Jobbet då?
Jo men tack som frågar! Det går ju hur bra som helst! Det liksom flyter på och allt är så bra! Jobbar med min absolut bästa vän och vi har det så jäkla kul och bra på jobbet! Älskar dig Ida av hela mitt hjärta!💖
Går på 60% nu och hur bra är inte det? Va va va? En ifrån förra jobbet frågade när jag skulle komma tillbaka och jobba hehe, nja sa jag.. Trivs så bra på mitt nya!💋

Livet då? Haha ja ni får iakta och se!

Vikten då?
Ja men fan å! Alltså har gått ner 8kg nu💪🏻 känner mig stake, känner mig bäst! Haha nä!
Men känns bra! 👊🏻😏 4kg kvar!

Hörs hej!

Likes

Comments

Tänk vad jag glömmer de här med att blogga. Fick ett mail om bloggstatistiken under juni månad nu. 140st har kollat. Man kan ju undra vilka alla dom är😂👍🏻

Ja det har väl hänt mycket under dessa dagar/veckor jag inte bloggat. Mins faktiskt inte när det va som jag bloggade senast nu.😳

Men vi har gått på ledighet jag och Ella stumpan! Ida och Elton gick samtidigt så då åkte jag och köpte tårtgrejer så bakade vi oss en sommaravslutningstårta! Mums!

Men Gud jag mins verkligen inte vad vi gjort heller haha! Ja jag får avsluta här tror jag. Lägger in några bilder ist! 😂

Utställning i Leksand med Sandra

Kollade em med Ella. Ella gick Sverige kläder! Woohoo vad cool hon är! Tyvärr så åkte ju Sverige ut då eftersom dom i stort sätt förlorade varje match!

Midsommarbilder med alla i våran familj 😉

Också lite från midsommar 🌸

Här va vi tre i stugan och sov över och hade det så himla mysigt!

Bilder från i förrgår och igår 🌸🌾

Ella vart lite trött igår när vi också va på stranden och bada. Lite smått kallt i vattnet men vi badade ändå. Ella fick skvätta på mig men absolut inte tvärtom tyckte hon haha. ❤️

Likes

Comments