Glutenfritt bröd

Idag blev det lite bak. Har gjort glutenfritt bröd med Lailas blå mjölmix

. Förra gången blev det helt misslyckat men denna gången blev det bättre. Jag har ju bara haft diagnosen i 2,5 år så en del är fortfarande lite nytt för mig, särskilt att baka gf bröd.


Nedan bifogar jag receptet

Glutenfritt bröd med Lailas mjölmix ( blå paket)

50 g Margarin

5 dl Mjölk

50 g Jäst

11/2 -2msk Socker

11/2 – 2 tsk Salt

12-13 dl Lailas blå mjölmix

Gör så här:

Lägg matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader.

Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt den ljumma vätskan. Arbeta degen tills den nästan släpper från kanterna. Låt degen vara lite lös och kletig.

Den torkar något under första jäsningen. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Mjöla händer och bakbord försiktigt och arbeta degen blank. Är degen för kletig tillsätt mer mjöl, men försiktigt. Ju mer mjöl man arbetar in degen desto torrare blir brödet.

Rulla ut degen till en längd och dela den i 12-16 lika delar. Forma till bullar och lägg dem på bakplåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med smält margarin. Strö över vallmo eller sesamfrö. Grädda i 8-10 minuter i 250 grader.


#glutenfrittbröd #glutenfritt #glutenfree #celiaki









Gillar

Kommentarer