Hej! Jag har funderat ett tag nu på om jag ska försöka börja blogga "på riktigt" igen. Har varit rätt sugen på det så, let's go.
Dock läser jag knappt några bloggar själv så borde kanske börja med det för att få någon slags inspiration.

Men hur ser livet ut just nu då?
Jag jobbar dag ut och dag in på ett företag i Stockholm som receptionist/administratör/kontorsansvarig. Kontoret jag jobbar på ligger på Kungsholmen så det går bra att ta sig hit hemifrån och så. Väldigt intressant och jag längtar verkligen tills jag har börjat fått fler arbetsuppgifter. Jag har det relativt lugnt just nu då jag försöker komma in i själva jobbet. Har ju knappt någon erfarenhet av detta jobb innan. Jag har otroligt trevliga och mysiga kollegor, jag är yngst på kontoret (på hela företaget också tror jag haha) men det fungerar bra ändå tycker jag.
Jag bor numera en liten bit utanför Stockholm, men man tar sig fortfarande dit med tunnelbana så det är skönt! Där bor jag med min kusin i en nyproducerad 3:A och det tycker jag fungerar bra, då slipper man känna sig så himla ensam som jag tror att det annars kan bli. Vi har typ precis fått ordning och reda i lägenheten så innan har vi levt i ett riktigt flyttkaos!! Jag valde att flytta ned hit just för möjligheterna. Det finns så mycket möjligheter här som inte finns hemma. Så nu blir det att testa på livet här nere ett tag så får vi se vad som händer.
Självklart saknar jag mamma och pappa en del men inte överdrivet mycket. Mest saknar jag nog Viktor och Marcus, att spontant kunna boka in en filmkväll med grabbarna en torsdag och bara mysa.. Men på fredag får jag äntligen träffa dem då det bär av mot Hudik igen för lite julmys och festligheter. Jag kommer jobba i Stockholm under mellandagarna men åka upp till Hassela för nyårsfirande på torsdagen, så det blir lite fram och tillbaka men vad gör det.

Jag är så stolt över mig själv då jag första året någonsin typ har lyckats blivit klar med julklapparna i tid! Blev klar med dem förra söndagen vilket känns otroligt skönt. Slipper man stressa nu dagarna innan. (Appropå ingenting)


Nu ska jag hem, börja packa ned vad som ska med hem och ta en lååång varm dusch. Hinner nämligen inte med det imorgon då det är AW med jobbet. Så det blir nog kul!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland vill jag bara skrika rakt ut till mig själv att KOM IGEN NU ANNA, RYCK UPP DIG FÖRFAN. Det finns ingen tid till att deppa ihop när man kan skratta och ha kul. För jag vet (!!) att du kan ha kul. Du är en glad människa. Visa det nu.

Likes

Comments

Okej. Det är väldigt längesedan jag skrev något här men nu måste jag bara.
Jag är ledsen. Väldigt ledsen. Besviken.
Har så väldigt många ord på vad jag känner samtidigt som jag inte ens vet vad jag känner.
Jag hatar att vara ledsen. När man ena sekunden är glad men tårarna kryper fram tre sekunder senare.
När jag är ledsen tär det otroligt mycket på mig, inte bara på mitt inre utan väldigt mycket på mitt yttre också då min aptit försvinner helt. Jag förstår inte riktigt hur det går till men jag klarar av att gå en hel dag utan att äta något och min kropp antyder inte heller någon hunger. Jag hatar det. Det gör mig trött och svag, vilket gör mig mer ledsen. En ond cirkel.
Jag behöver något kul, ett positivt besked och någon som tar hand om mig. Någon jag kan lita på, någon som vill förstå mig och vara nära mig.
Just nu är jag bara besviken, på allt och alla känns det som och just nu känns det som att jag inte kan lita på någon.

Du vet den där känslan som kommer upp när man är kär men man samtidigt är otroligt rädd för att den andra personen inte känner samma? Man får det förklarat att denna person i fråga känner samma sak men sedan tre dagar senare ändrar sig.
Det gör så ont och man blir så förstörd, just för att man blir besviken och rädd för att det kommer hända igen.

Ett väldigt konstigt formulerat inlägg, men detta är vad som pågår i min skalle just nu. Ett kaos som jag hoppas kommer lugna sig snart.

Likes

Comments

Haha i Tisdags åkte jag och köpte blommor till mig själv. Det är ju trots allt alla ♡-dag på söndag och man kan ju låssas att jag fått dem av någon. Nej men det gjorde att jag fick använda min nya (relativt gamla) vas och det blev så otroligt mycket finare i rummet. Åh vad hemtrevligt det blir hihi.

Likes

Comments

I torsdags fick vi våra studentmössor. Jäklar vilken underbar känsla. Inte länge kvar nu!!

Likes

Comments

Är så fantastiskt kär i Håkan och hans texter. De finaste som finns. Dessa är mina favoriter just nu. 

Vid protesfabrikens stängsel
Du bad mig ta kärlek lätt som en vind
Men jag var så ung och dumdristig
Och tårarna rann ner för min kind
För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar
Och vem vet hur länge vi har varandra.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Och vad jag bryr mig om nu

är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig om är att se som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig

Tro och tvivel
Jag har gått på knä så många år i den här staden
men jag svär att jag hörde Frälsningsarmén sjunga om att lämna allt
bakom sig, första gången jag såg dig
Och jag svär att jag hörde lastbilar från E4:an dundra förbi där utanför
natten vi kysste all skit vi gått igenom här adjö

Likes

Comments

Just nu sitter jag i sängen och försöker komma på undanflykter för att inte behöva plugga matte (haha) också kom jag på att jag inte svarat på frågestunden som jag hade för rätt längesedan här på bloggen. Jag är även väldigt sugen på att bara få skriva av mig lite. Vissa frågor tyckte jag var lite väl privata och lite jobbiga att svara på just nu, så dem tog jag bort helt.


1. Hur var ditt 2015 och vad tyckte du var allra bäst?
Oj, 2015 hade många fina stunder men samtidigt många dåliga. Den innebär mycket med utveckling och förändrig. Jag har aldrig mått så dåligt någonsin som jag gjorde under en period. Men jag var stark och klarade mig igenom det. Så det jag tyckte var allra bäst var att jag hittade tillbaka till mig själv. Jag hittade mig själv och började strunta i vad alla andra tyckte och tänkte, vilket är otroligt skönt då en sådan grej är väldigt energikrävande. 2015 var också året då jag fyllde 18, en väldigt viktigt milstolpe för mig. Jag fick körkort och kände mig mycket mer friare än tidigare. Jag kommer se tillbaka på året och vara stolt över mig själv men samtigt så kommer det skära i hjärtat.

2. Vad går du på gymnasiet och vad tycker du om det programmet?
Jag går Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning Internationell profil. Detta var för mig, tyckte jag i 9an, ett väldigt självklart val. Jag tyckte att de samhällsorienterande kurserna på högstadiet var de roligaste och de jag hade allra enklast för. Nu i efterhand är jag väl helt okej nöjd med mitt val, ångrar att jag var så väl inställd på vad jag vela gå utan att ge något annat program en chans. Jag skulle mycket hellre nu gå Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi. Men jag tycker ändå att Samhälle är en väldigt intressant och rolig linje. Det som drar ner det är att lärarna gärna vill "förstöra" för de som går sista året samt att planeringen och kommunikationen mellan lärarna inte är top noche. Det är dock väldigt väldigt skönt att vi nästan aldrig har ett prov utan har inlämningar i olika slag istället, detta tycker jag är en arbetssätt som man lär sig mycket mer på och är mycket mer intressant. Prov är inte min grej.

3. Kan du berätta lite om dina tidigare förhållanden?
Ja, det finns väl inte så mycket att berätta. Man märker att man inte passar på olika sätt och får gå vidare. Mina förhållanden är inte något jag ser negativt på utan det är viktigt att se allt man går igenom som en erfarenhet. Detta gäller allt tycker jag, allt bra eller dåligt man går igenom gör att man blir en erfarenhet rikare. Väldigt viktigt att komma ihåg.

4. Vad ska du göra efter gymnasiet?
Haha, denna fråga vill jag inte ens tänka på hur många gånger jag har hört under det senaste året. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag VILL göra. Men jag känner samtidigt, man behöver inte stressa. Allting löser sig och det är bättre att ta den tid man behöver för att komma på vad man vill göra istället för att stressa och bara "ta första bästa". Det jag vet just nu är att jag kommer forsätta på Medelhavskällaren under sommaren så får vi se hur jag gör till hösten om jag fortsätter då med. Jag vill även ut och resa. Har väldigt många olika destinationer och "rutter" jag vill göra, båtluffa i Grekland, köra kust till kust i USA, åka och backpacka i Asien och Australien, tågluffa genom Europa etc. Detta tror jag är viktigt att göra innan jag bestämmer mig för vad jag vill göra längre fram i tiden, just för att det kommer vara sååå lärorikt och det kommer ge otroligt många perspektiv på saker och ting.

5. Vem är din bästa vän?
Viktoria och Viola helt klart, men även min Mamma. Jag och mamma har blivit så otroligt nära efter detta år, vilket är väldigt väldigt skönt. Jag vill nästan säga mig själv också, bara för att jag känner mig själv så otroligt bekväm i mig själv just nu plus att jag har lärt känna min kropp så väl, haha.

6. Saknar du någon just nu?
Såklart saknar jag någon. Det finns alltid någon att sakna. Jag är en väldigt social människa som äälskar att ha umgänge. Men om man ska tänka lite mer specifikt så ja, jag saknar någon just nu, hihi.

7. Vad ser du mest fram emot under 2016?
Vad ser jag INTE fram emot känner jag lite. Har otroligt mycket att se fram emot och jag tror att detta kommer bli ett av de bästa åren. Studenten, Bal, Studentresa, Karneval etc. Dock vågar jag nästan inte ha några förväntningar på detta år då förväntningar oftast leder till en besvikelse haha. Men studenten är som att fylla 18, en väldigt viktig milstolpe för mig, något jag har längtat efter så otroligt länge. Att få känna sig fri och kunna göra vad som helst efter utan att vara bunden.
Likes

Comments

Jag hade klippt av mig det långa håret, haft någon overklig jävla sommarflirt med typ den sexigaste som råkade vara mycket äldre men är så fucking snygg att jag sket i det. Halsade i mig mer öl och sprit än någonsin förut, hånglade naken på fönsterbrädan i ett öppet fönster och tvingade mig själv att le tills det var på riktigt. Jag tänkte fortfarande på dig varje dag. Men tillslut gjorde det inte lika ont att säga ditt namn eller se dig le på en bild.

Jag gick vidare. Trots alla gånger jag tänkt att det här är ju ta mig fan helt omöjligt. Vetat att det var över för mig nu. Att det inte fanns någon väg tillbaka.

Men så kom det en dag. Inblandad i alla de där förjävliga dagarna du vägrade lämna mina tankar. Som du inte fanns där längre.

Till en början var det bara kortare stunder. Ni vet precis innan man vaknar ordentligt och man inte riktigt vet vart man är eller vilken sida av sängen man sover på. Några sekunder där på morgonen som fick mig att hoppas att det kanske inte var över för mig ändå.

Sen blev de där mornarna mer som dagar. Jag glömde dig ibland när jag skulle låsa dörren eller solade ansiktet på en lunchrast. Jag glömde dig när jag handlade och när jag åt middag.

Den här texten är till er som inte är där ännu.För er som inte glömt ännu. Inte lyckats släppa.

Fortsätt.

Fortsätt ÄNDÅ.

Trots att allt känns rakt igenom skit och helt jävla helvetes äckligt.

Böj dig ner. Hitta de där tusentals bitarna av dig själv som du tappat någonstans på vägen. Gå i kras också om det behövs. Bryt ihop. Men fortsätt. Kan ni lova mig det? Lova. Så ska du se att hens namn inte kommer vara mer än något du brukade skriva ett hjärta efter i mobilen.

Och fyfan. Hen hade säkert ett jättefult namn så lika bra att ni inte är något längre.

Du förtjänar någon med bättre namn.

Julia Knave

Likes

Comments

Tänkte dra till med en frågestund här på bloggen eftersom jag har så otroligt svårt att komma på något bra att skriva om. Så fråga på!!

Likes

Comments