Sommarens läsning

Sommaren är slut. Eller ja, kanske inte officiellt men min semester är slut och dessutom har vädret gått från dödsvarmt till lite mer höstregn. Nu försöker jag mjukstarta hösten med såväl jobb som litteratur, och sen tar jag tag i livet på riktigt när september drar igång. Men först tänkte jag att vi ska ta en titt på vad jag läste i somras!


* Märkta för livet (2014) - Emelie Schepp - Wahlström & Widmark
* Bakom din rygg (2017)- Sofie Sarenbrandt - Bookmark Förlag
* De gömda (2018) - Gin Phillips - Norstedts Förlag
* Berättelse om Herr Roos (2009)- Håkan Nesser - Albert Bonniers Förlag
* Sandmannen (2012) - Lars Kepler - Albert Bonniers Förlag
* I ondskans spår (2015) - Peter Robinson - Forum Förlag
* Kamelklubben (2005) - David Baldacki - Bra böcker förlag
* Lincoln i Bardo (2018) - George Saunders - Albert Bonniers Förlag
* Den nya människan (2013) - Boel Bernmann - Kalla Kulor Förlag
* Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2009) - Jonas Jonasson - Piratförlaget
* Här ligger jag och blöder (2011) - Jenny Jägerfeldt - Lilla Piratförlaget
* Trettonde sommaren (2018) - Gabriella Sköldenberg

En fin deckarsommar

Jag hade en ganska fin lässommar som ni kan se. Läste inte som en galning, men fann mig ofta försjunken i en bok på en gräsmatta i Göteborg eller föräldrarnas altan i dalarna. Tre böcker i veckan på ett ungefär. Jag har ägnat en hel del tid åt deckare, ett sista försök att lära mig genren. Jag är kanske inte helt såld, men har helt klart uppskattat läsningen!

Till min glädje har jag nästan bara läst faktiskaböcker och eböcker (från min Storytel Reader som jag nästan älskar mer än choklad). När jag jobbar blir det nästan bara ljudböcker, så det var otroligt tillfredsställande att hitta tillbaka till den stillasittande läsningen. Förhoppningsvis kan jag hitta en jämvikt dem emellan till hösten.

Jag har en hög deckare kvar här hemma jag ska jobba mig igenom varteftersom. Där finns bland annat Björn Hellberg, Jo Nesbo, Leif GW Persson och Hjorth/ Rosenfeldt. Nu tänker jag dock ägna mig åt lite annan sorts litteratur ett tag. Ungdomsromaner och feelgood lockar lite extra just nu när hösten är nära.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229