Förra året döptes 1/5 av alla pojkar till Lucas. Sen fanns det de som inte ville ha de traditionella namnen att välja på, utan ville skapa några mer unika namn... Frågan är om man är elak som förälder när man ger sitt barn ett "annorlunda" namn. Ja menar, namnfrågan är ju ett väldigt viktigt och stort beslut och ta. Det namn som man som förälder tycker låter fint för stunden, är det namn som barnet som får dras med livet ut. Min moster ville byta namn när hon var liten och hon hatade sina föräldrar för att dom döpt henne till Rebecka. Hon ville inte heta Rebecka, det var fult. Hon ville heta någonting fint, som Barbro. Idag är hon glad över att hon inte bytte.

Men vadå är då okej att döpa sitt barn till? Är det snällt att döpa sitt barn till Ann då man heter Al i efternamn? Är det ens tillåtet? Nedanför är några namn som har blivit godkända och icke godkända i år egnligt skatteverket. Vissa är värre än den andra. Hur kan exempel namnen Passionsfruit eller My-love tillåtas?! Tänk barnet första dagen i skolan ; " Är Passionfruit Svensson och My-Love Nilsson här idag?" Seriöst, stackars barn!

 

Godkända

- Fyra

- Mig 

- My-Love

- Okej

- Passionfruit

- Tid

- Unistar

- Vilse

 

Avslag

- Blomsterblomma

- Lillprins

- Rock-President

- Röckmusslan

- Stålmannen

- Tequila

 

 

"- Vad heter din söta lilla bebis?"

" - Den heter Tequila Andersson" 

... hmm?

 

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Jobbar flitigt på Santa Maria lagret med Louise. Har hittils pumpat upp 260 stycken bollar som vi ska dela ut i Marstrand nästa vecka. 700 bollar är målet.

Likes

Comments

We both lie silently still in the dead of the night
Although we both lie close together, we feel miles apart inside..

Was it something I said or something I did, Did my words not come out right?
Though I tried not to hurt you, Though I tried
But I guess that's why they say; Every rose has its thorn

Likes

Comments


Solar och äter gifflar med Karin på Vallda Sandö. It's a beautiful day! 

Likes

Comments

Äntligen har jag badat, eller ah, kärringdopp-badat, men det räknas det med. Äntligen är årets första dopp avklarat, i havet, för annars var det första gången i helgen då jag ramlade av vattenskotern. Kallt, men uppfriskande! Man känner sig så frisk och hälsosam efteråt. En varm bil uppskattas sedan för en gång skull.. 

 

Likes

Comments

Så var man hemma igen, tråkigt! Den bara rusade förbi verkligen. Kan inte göra något annat än njuta och minnas när jag kollar på alla bilder jag tog från helgen. Detta var nog den bästa midsommaren nånsin, och då menar jag inte på grund av det underbara vädret, utan den var verkligen perfekt! Får nästan lite ont i magen då jag tänker på att allt är över...

Tänkte blogga från mobilen igår, så lånade pappas telefon eftersom han hade det kortet jag ville visa er. Så kom jag på imorse att, fan, det måste ju vara från min mobil, annars publiceras det ju inte på min blogg.. Så det blev inget inlägg igår, beklagar, men förhoppningsvis hade ni annat för er! Lägger ut det nu istället. Mer bilder från helgen kommer imorgon. Jag är allt för trött för att lägga upp massa bilder nu.

Generation young. Alla ungdomar samlade efter att vi alla 45 gäster dansat kring midsommarstången på midsommarafton.         (jag i mitten för dom som inte hittar mig)

Likes

Comments


Glad midsommar allesammans! Hoppas solen lyser lika starkt som den gör här i Småland! Puss

Likes

Comments

Jobbade även idag och vi lyckades tillslut nå slutsiffran, detta med lite hjälp från de andra kottarna på produktionslagret. Så det gick fort, jämfört med igår. Två stora kartonger med 250 stycken paket, packat och klart, redo för avfärd till Marstrand. Fick sluta tidigare idag, skönt! Att sitta instäng och se sol och blå himmel utanför fönstret är verkligen fruktansvärt. Fick verkligen påminna mig själv om "pengar, pengar, pengar- pengar är viktigare än lite solbränna som ändå leder till hudcanser"..

Vid sju tiden åkte jag och karin hem till Viktor tillsammans med Tim, Martin och Andrea. Satt och tjötade i kvällsolen och åt sedan thaimat som Viktors pappas nya tjej gjort ( som är Thailändska). Så ni kan ju gissa hur gott det smakade? MUMMA!

Nu sitter jag här i min säng och ser på Sex and the city då jag egentligen borde packa klart. Har börjat packa två väskor inför Midsommarhelgen vid Bolmen i Småland och de ligger nu öppna på min säng, men jag är inte klar, inte på långa vägar. Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig.. men hur svårt kan det vara? Bra väder blir det i allefall, tacka gudarna för det! 

Likes

Comments

Jobbade extra på produktions lagret på pappas jobb på Santa Maria idag. Så jag och Louise började klockan 9 imorse med att börja paketera små krydd-kitt, som vi bland annat ska sälja på Volvo Ocean Race i Marstrand v.27. Först ska kartongerna vikas, sen ska själva kryddställen vikas, sen ska kryddorna tryckas in i de små facken, sen ska man lägga i en receptfolder och sen tillslut ska man stänga ihop lådan, och hela denna procedur tar fasen tid! Slutade klockan 4 och då hade vi lyckats göra 170 stycken... 330 kvar att göra.

Fastän vi fick byta om till väldigt tjusiga jobb kläder, så kan jag ändå känna hur mycket kryddor jag luktar. Luktar verkligen kryddlager! Yeah , that's what we call a real spice girl ;)

Louise i omklädningsrummet. Överlycklig över de nya byggare bob - kläderna !

Inte konstigt att man stinker kryddor efter en hel dag i lagret kanske?

Ont i både rygg, händer och huvud. Nu ska jag laga lite god mat, lägga mig i badet och sedan krypa ner till sängs med lite Sex and the City. Love it! Imorgon är det samma visa, jobb, lite kul är det, men ändå jobbigt. Men det är väl därför det kallas "jobb"...

Hej så länge !

Likes

Comments